Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mauxion 1

dlaczego zamiast radzić się przyjaciół, rodziców pytacie na kafe...

Polecane posty

Gość mauxion 1

... o rzeczy z Waszego osobistego, bardzo intymnego życia? czy teraz wszyscy odzywają się tylko wirtualnie a nie można zwrócić się o radę do matki, najlepszej przyjaciółki? lepsza będzie rada jakiejś nieznanej osoby?

Gość herrr kommendante
czasami tak spojrzenie z boku pomaga się ogarnąć tylko trzeba zachować dystans do tych rad

Ja nie mam przyjaciół, a matka mnie nienawidzi i wyżywa się na mnie za to, że jestem prawiczkiem . . .

Właściwie też mogę powiedzieć, ze nie mam przyjaciół. Wczoraj na urodziny zadzwoniły do mnie 3 kolezanki. Słownie: TRZY! Z czego dwie to niby bliskie kumpele, dlugo je znam, fajnie sie z nimi gada, ale czy to przyjaźn? Juz w nią nie wierzę. A rodzina? Jestem jedynaczką. Wiec na tym gruncie porażka. Mam bliskie relacje z bratem ciotecznym, jego rodziną, jak potrzebuje rady konkretnej, w temacie, na ktorym sie znaja, to moge do nich zadzwonic, ale nie bede przeciez bobmardowac ich telefonami z glupotami. Poza tym zycie nauczylo mnie, by za bardzo nie odsłanaić się przed innymi. Jestem otwarta, wesoła, do tanca i rozanca, lubie z ludzmi przebywac, ale nie zamierzam opowiadac im o swoich bolaczkach (np. o samotnosci, ktora we mnie tkwi :-( ) O tym moge poszczekac raz na jakis czas na kafe :-P Codziennie dzwonię do rodzicow, ale im tez nie bede marudzic :-O Mężowi az abyt czesto sie wyplakuje w rekaw, wiec zeby nie mial mnie dosc, czasami zamiast mowic mu, pisze tutaj... i tyle w temacie ode mnie...

rodzina, przyjaciele, nie pomogli mi znaleźć idealnego bruneta, musialam poszerzyć krąg pomocników

Gość herrr kommendante
Ja nie mam przyjaciół, a matka mnie nienawidzi i wyżywa się na mnie za to, że jestem prawiczkiem . . . masz matkę chora psychicznie i im prędzej to zrozumiesz tym lepiej

Gość DWK czyli mieszkasz z matką?
Mnie rodzice wyrzucili z domu dlatego, że byłem prawiczkiem. Musiałem kontynuować studia zaocznie.

Gość Zuzanna Amelia & 27
Ciekawy temat. Dlaczego latwiej pisac na kafe niz mowic ludziom z otoczenia ? Bo na kafe jest sie bardziej anonimowym. W razie czego mozna wylaczyc kompa , zmienic nick, zapomniec o portalu. Poza tym tu jest tylu ludzi i tyle problemow ze latwo zgubic sie w tlumie. Znajomi i rodzina , ktorzy raz dostana w swoje rece jakas wiadomosc maja to na reszte zycia.

Gość fjfcjfcjfcc
spoko_spoko -ale fajnie że masz urodziny wtedy kiedy ja ;D ja tak mam,że po prostu rodzicom nie ufam,są ostatnimi osobami którym bym sie mogła zwierzyć,często to na nich sie właśnie żalę,nigdy mnie nie zrozumieją i tak ignorują/wyśmiewają moje problemy o któych wiedzą. A przyjaciół,o ile można ich tak nazwać to mam takich,z którymi fajnie spędzić czas i pożartować,ale zwierzyć się nie jestem w stanie. Zazdroszczę autorko,skoro tego nie rozumiesz..

Gość jessssi
Nie no... nie porównujmy rad od rodziny, przyjaciół i rodziców do rad ludzi z kafe... Na kafe jesteśmy jako tako anonimowi, możemy zadawać tak durne pytania, jakie zadajemy sobie tylko w czeluściach naszego spapranego umysłu....

Gość Zuzanna Amelia & 27
Na jakie tematy na pewno nie wolno gadac z rodzicami ? 1. Problemy w szkole 2. Problemy z kolegami/kolezankami 3. Relacje intymne z chlopakiem/dziewczyna 4. Seks i uswiadomienie 5. Ich/rodzicow przezycia 6. Ich/rodzicow zycie intymne i relacje seksualne

ja na kafe otrzymałem kilka dobrych rad ale i tez beznadziejnych. więc nalezy realnie oceniac które są dobre a które nie

Gość bo żadne nieudaczniki
z kafe nie mają przyjaciół :classic_cool:

Gość Zuzanna Amelia & 27
Cream - jaka najcenniejsza porade otrzymales na kafe ?

Gość Zuzanna Amelia & 27
Nie archaizm tylko z nadejsciem nowych czasow zaczely sie inne priorytety.

czesto ludzie mieszkaja w miejscu, gdzie nie maja zadnych korzeni, wiec tez i przyjaciol, bliskich serdecznych znajomych, krewnych .... znajomosci sa powierzchowne, przyjemne, ale nie ma w tym glebi na tyle, zeby zwierzac sie z najintymniejszych spraw. nawet na kafe ludzie zwierzaja sie z tych najintymniejszych spraw w pomaranczy, a juz na pewno nie leca ze znanego innym w sprawach towarzyskich czarnego nicka.

bo sa to problemy na tyle intymne, ze czlowiek sie po prostu obawia oceny innych, a takze nie chce ludzi z otoczenia nimi obarczac.

Gość Zuzanna Amelia & 27
Czy jest tu ktos kto moze o wszystkim pogadac ze swoimi rodzicami ?

Gość Zuzanna Amelia & 27
up

Gość athilla
przyjazn to gówno

Gość visellla
nie ma jej