Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilka__*

Czy mogłam zajść w ciążę? Poradźcie!

Polecane posty

Gość emilka__*

Przez rok brałam tabletki anty. Jakieś dobre 2 miesiące temu odstawiłam, żeby zrobić sobie przerwę, więc z moim partnerem zabezpieczaliśmy się używając gumek. Wczoraj podczas stosunku pękła nam gumka :( Nawet nie zorientowaliśmy się kiedy.. Moje pytanie, czy duże jest prawdopodobieństwo że zajdę w ciążę? Biorąc pod uwagę, że brałam wcześniej tabletki anty. Drugie moje pytanie, kiedy ewentualnie mogę zrobić test żeby dawał pewny wynik?

Gość uhghjkbk
Ja zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek a brałam je 2 lata. Więc tak, oczywiście że możesz byćw ciąży.

Gość ......,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
A czy to były dni płodne? Prawdopodobieństwo jest ale nie sądzę że duże... Poczekaj i zrób test innego wyjścia nie widzę.

zalezy na ile te tabletki odebrały Ci zdolnosc do prokreacji i jaki to dzien płodny czy nie?

Gość emilka__*
a po jakim czasie od wczorajszego dnia mogę wykonać test ciążowy? Według kalendarzyka miałam wtedy dzień niepłodny. Przy tabletkach miałam cykl co 28 dni, teraz nie jestem pewna..więc myślę, że na kalendarzyk nie ma co zbytnio liczyć, a nie chciałabym teraz być w ciąży.

Gość emilka__*
wtedy dzień był niepłodny, ale jeden wcześniej jeszcze płodny, więc niby tak akurat na styk. Chociaż nie jestem do końca przekonana czy cykl trwał 28 dni przez ostatnie 2-3 miesiące. Jakoś nie zwróciłam na to zbytniej uwagi..

Gość ......,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
zrób test w dniu spodziewanej miesiączki. No chyba że mocno chcesz to po 7 dniach od stosunku a później w razie czego powtórz.

Gość emilka__*
Ok, dzięki.

Gość nie chce mi sie myśleć :D
kurde, ciężko powiedzieć - bo są opinie, że największa płodnośc jest po odstawieniu tabletek. Ja brałam bardzo krótko, wiec nie mam zadnego doswiadczenia. ALe po zaprzestaniu długo organizm mi swirował - z reszta, niewiele mi trzeba do rozregulowania cyklu. Pozatym - bardzo cięzko jest okreslić wtedy dni płodne. Przestałam wierzyc w kalendarzyku, bo dwa razy zaszłam w ciąże w dni teoretycznie niepłodne ( raz 2 dni przed okresem :D ). Obserwuja sluz i dla mnie jest to najpewniejsza metoda ( pewniejszea niż paskowe testy owulacyjne :P potwierdzone usg ). Nawet jeśli to byłaby owulacja, to nie jest na 100 % powiedziane że zajdziesz w ciążę - najwyżej 20 - pare % - wiem, że to CIe nie pociesza, niestety. Powiedz mi jak tam twój słuz ? nieobserwowałas ?? Test robisz najwcześniej 14 dni po stosunku (aczkolwiek i tak nie bedzie w 100% wiarygodny - ja zrobilam o czułości 10 czegoś tam, i wyszedł mi cień kreski ) . Beta hcg mozesz zrobić ok 10 dni po. No ale ja proponuje byś sie nie stresowała, bo szansa jakaś jest , ale nie 100% a stres niepotrzebnie opóźni CI okres.

Gość mini.
dzwoń teraz do ginekologa i leć po escapelle, jeśli nie chcesz mieć dziecka na razie, to to powinno jeszcze pomóc.

Gość emilka__*
Kurcze, no nie obserwowałam. Odkąd pamiętam to tylko tabletki i gumki. Kiedyś mieliśmy już taką podobną sytuację, również pękła nam gumka, nie brałam wtedy jeszcze tabletek, ale załatwiliśmy receptę na tabletkę ,,po". Teraz żyję nadzieją, że mój organizm jednak nie zareaguje szybko po odstawieniu..