Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie pojmuje tego wcale....

Po co uczycie te dzieci smoczków?

Polecane posty

Gość Oh my God :D!
Cóż, odruch ssania jest dla dziecka naturalny - z nim przychodzi na świat ;). Ale u niektórych dzieci jest on słabszy, a u innych mocniejszy. Matki tych dzieci, u których odruch jest słabszy nie mają smoczkowych dylematów - nie dają i już. A te, u których dzieci odruch jest mocny - często stają przed dylematem smoczek-ssanie paluchów-wiszenie na cycku non stop- nieustający ryk :o.

Moje dziecko dostało smoczek jeszcze w szpitalu. Miało tak silny odruch ssania, że nie wyrabiałam, myślałam że mi sutki połknie. Smoczek to był jego najukochańszy kumpel, 24 na dobę. Miałam kilka takich samych, bo jakbym w razie jeden zgubiła to była by tragedia, zawsze musiał być zapas. Aż pewnego dnia, wyrzucił smoczek, od tak z dnia na dzień i go więcej do ust nie wziął, miał może z 7 miesięcy. Więc nie jest powiedziane że dziecko jest ciężko odzwyczaić, wszystko zależy od dziecka.

Dałam bo chciałam,lepiej to niż by miał zżerać smoczek z butelki,piersi do buzi wogóle nie chciał.Smoka zabrałam miesiąc temu-poprostu z dnia na dzień powiedziałam dość,nie tłumaczyłam,nie bawiłam się w kotka i myszkę tylko schiwałam tak żeby nie widział i poszło gładko.Sama byłam zaskoczona że nie burzył się o smoka którego i tak od pewnego c\asu miał tylko do zasypiania.Życzę innym mamom tak szybkiego postępu w wyrzucaniu smoka.

Dałam bo miałam 2 i pół miesiaća spokoju. Od ponad tygodnia młodzież odmawia smoczka i dobrze. A jak będzie miał ochotę to znów dostanie i tyle.