Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iaufbhs

Włosy - 3 tyg = 4 cm na plusie ;D

Polecane posty

Gość iaufbhs

Cześć, nie wiem jak to możliwe, ale u mnie zawsze ze wszystkim tak było jak się przyłożyłam :) Potrafiłam schudnąć 7 kg w 5 dni, zbić 3 cm z ud w 3 dni i wiele rzeczy niewykonalnych. Mierzyłam włosy 4 razy, mama 2 razy, fryzjerka 3 - nie mogła uwierzyć no i znajoma również. Znała całą moją historie włosową od początku i to zaczynałam z nią mierzenie i siostrą czyli od 50 cm ( 9 lipiec) do dziś 54/55 cm (liczę ten 1 cm +/- ). Nie mogę w to uwierzyć :)

Gość mariella345
jakim chujem niby?

Gość iaufbhs
Jakim chujem? Nie mam pojęcia. Ja nie doczepiałam ;) Przez 3 tyg; - piłam codziennie 1/4 kostki drożdży, - 2 razy dziennie herbatka z pokrzywy, - 1 raz dziennie skrzyp polny, - 1 x dziennie rumianek. - myłam włosy co 2 dni, - przed myciem nafta kosmetyczna z olejem rycynowym wcierana na 30 min, - szampony na przemian z Czarnej rzepy + Radical, - maseczka Biovax po myciu na przemian z Balsamem Asia straight. Głównie chodziło mi o to, aby włosy odbyły regenerację. Przez całą kurację suszyłam włosy 1 raz, prostowałam 3 razy - w soboty + luźna kitka ;)

Gość elton john z rodzinnych stron
chyba ktos cie musial mocno ciagnac za kudly

Gość elton john z rodzinnych stron
o kurwa nie chcialoby mi sie tyle pierdolic z wlosami, poczekam az same urosna

Gość iaufbhs
No ja piłam wersję hardcorową :) 1/4 kostki + 3/4 szklanki wrzącej wody. Skończyłam po 3 tyg, bo już nie mogłam znieść tego ohydnego smaku! :/ swoje zrobiły, warto było się przemęczyć. Nie wiem co mnie natknęło, aby tak się męczyć...

Gość iaufbhs
prędzej rosły mi - od 0,7 do 1 cm na miesiąc.

Gość o łonowych piszesz?
??

Gość iaufbhs
Na głowie ;) spróbuj to uwierzysz ;)

Ja piję od miesiąca drożdże i pokrzywę, do tego stosuję oleje i muszę przyznać, że nigdy w życiu nie miałam tylu włosów na głowie i takich lśniących. Polecam Wam dziewczyny drożdże+pokrzywa+olejowanie. Wpiszcie sobie w google hasło "anwena" to wyskoczy Wam blog dziewczyny o pięknych włosach. Drożdże to najgorsze świństwo jakie piłam. Musicie zalać gorącą wodą i odczekać ok. 30 min. Można pić też z mlekiem i cukrem. Ohydne ale efekty są super.

Gość iaufbhs
aha, właśnie, piszę o łonowych

Gość lala543534543
drozdze są okropne jak pomieszanie kupy z wymiocinami i do tego zepsutych

Won podszywie ! :) Astralka - olejowanie jak najbardziej, sprawdzają się tu także domowe sposoby. Blog anweny? Ładny, schludny i od niego zaczynałam włosową przygodę, ale teraz takie włosy jak ona to już nie marzenie dla mnie! Mogę poszczycić się tym samym :) Smak drożdży? - Wymieszajcie gówno z błotem, 2 łyżki starej pleśni i najtańsze piwo z Tesco, a to samo uzyskacie. Mnie odpycha teraz od drożdży na 2 metry i już bynajmniej przez 2 lata nie zjem żadnej drożdżówki ;) Na mojej głowie pojawiło się mnóstwo baby hair, które przeszkadzają przy dużym wietrze, a także włosy mam piękne i lśniące. Przyznam, że 3 lata ciągłego prostowania po 2 razy dziennie też robią swoje, ale moje włoski znów odżyły :) ! Są miękkie, puszyste i w końcu stwierdzam, że należę do osób o prostych włoskach. Więc mówię Nie katowaniu włosów suszarkami, prostownicami i innym badziewstwem :)

Pewnie, popieram. Żadnych prostownic, lokówek. Ja teraz jak mam już dużo lepsze włosy to nawet nie potrzebują prostownicy. Kiedyś były bardzo kiepskie. Ani proste, ani kręcone. Napuszone i takie sianowate. Teraz same robią mi się naturalne fale jakbym je stylizowała. Co do drożdży. Nie da się ukryć, że smak jest obrzydliwy i nie wiem jak jeszcze długo pociągnę pijąc je. :) No a obecnie również jestem posiadaczką dużo lepszych włosów, chociaż do olejowania podchodziłam bardzo sceptycznie i mówiłam sobie "pfff, pewnie nic mi to nie da, one pewnie te włosy mają takie od zawsze". Na szczęście mile się zaskoczyłam. A jakoś też nie dbam bardzo mocno. Używam praktycznie cały czas co 2 dzień olejku Babydream fur mama na noc. Codziennie rano myję włosy szamponem Babydream. Potem odżywka (co tydzień używam innej, mam 4). Raz w tygodniu maseczka z żółtek, oleju rycynowego i oliwy z oliwek. Pod czepek i na godzinę. Potem mycie i płukanka z cytryny. Raz w tygodniu maska na włosy też pod czepek godzinę. No i używam też balsamu do włosów na końcówki. W sumie dbam prawie tak jak kiedyś tyle, że dużą różnicę zrobił olej na włosy i używanie szamponów/odżywek bez silikonów i tzw. zakazanych substancji. Najlepsze kosmetyki to te z najprostszym składem. A nie jakieś Gliss Kury. Domowe sposoby moim zdaniem bardzo dobrze się sprawdzają. Najlepsze włosy i największy blask mam właśnie po maseczce z żółtek jaj i płukance z cytryny.

Od razu widać efekty :) warto zadbać.. ja prędzej żyć nie mogłam bez prostownicy, a teraz.. pffi :) Nie pamiętam kiedy ostatni raz jej używałam. Na całe włosy to zapewne z 1,5 miesiąca temu. Po nafcie, umyciu, balsamie, posmarowaniu końcówek, biovaxie pod czepkiem - znów myję ( 1 mycie Ridacalem, 2 mycie szamponem z czarnej rzepy) , potem ręcznik - odżywka A+E na końcówki z biovaxa - zajebista :) - lużna kitka. Potem same wyschną, przeczesuję szczotką do prostowania włosów ( nie wiem jak ją nazwać :) ) i mam prościutkie włoski. Nie wiem dlaczego prędzej zaliczałam się zama do rodziny podkręconych hehe. Mi również pięknie się układają - same. Bez większego wkładu. Teraz jestem z nich dumna :) Nie myję ich codziennie, bo wylatują mi niemiłosiernie, ale teraz już wszystko powoli się normuję :) Jestem dumna ze swoich włosków. Dodam, że często je farbuję i pogorszenia ich narazie nie widzę z tego powodu :) bo dbam. Pozdrawiam serdecznie i olejuj te włochy :) nie pożałujesz, a dużo zyskasz. PS. Mojej Św. pamięci wujek podobno z opowieści mamy po każdym myciu polewał włosy piwem i miał piękne, grube i długie. Każdy mu zazdrościł :)

Gość dusigrosz-ka
a co myślicie o plukaniu w wywarze z pokrzywy i skrzypu? :)

Na pewno płukanka z pokrzywy super działa. Picie podobno daje jeszcze lepsze efekty. Z piwem metoda jest bardzo dobra, raz w tygodniu płukanka z wygazowanego piwa. Ale mi szkoda byłoby wylewać piwka na włosy :D