Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asot

W rytmie Trance

Polecane posty

Gość asot

Witam czy sa tu kafeterjanie ktorzy uwilelbiaja Trance ? Jakich Wykonawcow Lubicie ?

Gość asot
ja nie nosze dresow nie myl Trance z Techno

Gość asot
Nie

Popatrz czego to człowiek może się nauczyć od małolatów :D 40 lat żyję na tym świecie, Słuchałem techno (trance, acid, groove, tekno, rave etc.) od samego początku istnienia w latach 80. Tworzyłem scenę muzyczną w Polsce, organizowaliśmy pierwsze imprezy Techno w Warszawie i to najlepsze. W 89 roku na nielegalne imprezy w Horyzoncie dawao sprzęt pierwsze prywatne radio w Polsce "Radio Z". Moi koledzy grali dla pierwszych Orkiestr Światecznej Pomocy" Nagrałem dwie płyty rave. Znało mnie pół Warszawy z imprez. Siedziałem w tym do 2000 roku, czyli kilkanaście lat. Osobiście znam Jasmin Wagner (Blumchen), ale okazuje się, że nic niewiem i żyłem w nieświadomości. dzięki za wyprowadzenie mnie zbłędu :D🖐️ Masz buziaka za to 😘

Gość asot
mowisz powaznie czy to taka ironia

Gość :D:D ehehehe
asos ale to pierwsz eto daleko lezy od transu :P

Gość asot
tak bo to techno

Gość 54h54hh54
kurrwa co za idioci czytać nie potrafią :D

Mówię poważnie. Muzyka techno to szeroki obszar określający muzykę tworzoną na syntezatorach, procesorach efektów, keybordach itd, ale głównie w wersjach softowych, czyli przeniesionych na komputery. Albo prościej - bez instrumentów klasycznych, choć często ze wstawkami z różnych utworów z różnych gatunkow muzyki. Typowe techno to tempo około 140 bitów na sekundę. Trance to rodzaj techno wprowadzający w trans, czyli dość monotonny i mniej melodyczny z powtarzająca się linią i taktami. Za to ma wstawki, które ja nazywałem zawirowaniami. dobry do LSD.

Gość asot
Dokladne konkretne wytlumaczenie :)

dokladnie..a twoj temat mowi o transie..nie techno :P chyba nie dla parady jest nazwa techno a trans..;)

Pytalski wrzuc cos ...:P ciekawego ;)

a cos z transika??

niee..ten rave odpada :D:D

Tu masz techno, ale lata 90. Trochę się różni od tego z 80. http://www.youtube.com/watch?v=i0cjGVpKLd4&feature=related Często techno przechodziło później w Dream dance. Jednym słowem techno ewoluowało na różne podgatunki, oraz zmieniało się zgodnie z modą. To jest stare techno: http://www.youtube.com/watch?v=Yea8k_SKSOw A jeszcze starsze było o ciężkim brzmieniu z Detroit.

wszystkie linki które ci podałem, to jest techno. Nawet Minimal, Breakbeat i Drum'n'Bass zaliczają się do nurtu techno i z niego się wywodzą.

Gość asot
Dzieki za te informacje :)

Gość asot
okej

masz swoje jakies mixy?

Mam, ale Rave i nie miksy, tylko tworzone przezed mnie. Techno się tworzy. Mixy to łupanina z kawałków utworów grana przez DJów - tak zwanych. Bo ci prawdziwi DJe rezydujący na Ibizie sami tworzyli kawałki w studio.

wiem nie twoj klimat ale ja mam swira na punkcie tej piosenki nie wiem sama dlaczego..cos mi robi :P a tak wracajac do tematu moglabym posluchac cos co sam stworzyles??