Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

magnez w ciazy !! bierze ktoras z was ??

Polecane posty

czy bierzecie magnez w ciazy ?? czy zlecil Wam lekarz ,czy same z siebie postanowilyscie brac ?? jesli tak to od ktorego momentu ciazy zazywalyscie ten pierwiastek ?? Czy duze ilosci magnezu nie sa szkodliwe ?? czy maja w ogole jakis zly wplyw na plod ?? bo jak do tej pory magnez w samych superlatywach ,pomaga przeciwdzialac przedwczesnemu porodowi ,korzystnie wplywa na rozwoj maluszka itd i tak sie zastanawiam czemuvleekarz nie zlecil mi przyjmowac mimo ,ze wspominalam ,ze mam skurcze w nogach wiec raczej mialam niedobor i z tego tez moglo mi sie zrobic przedwczesne rozwarcie na 1 palec :-\:-\ w jakich iloaciach bierzecie i od kiedy ??

brałam w obu ciążach w pierszej w dawce końskiej tzn 3x3 tabletki a w drugiej 2x1 tabletka oprócz tego w pierwszej ciąży dostawałam magnez w kroplówce średnio co tydzień a i tak urodziłam w 33tc a magnez nie był jedynym lekiem na podtrzymanie w obu ciazach brałam na zlecenie lekarza samodzielnie bez konsultacji to możesz max 1x1 tabletkę

a oprócz tego magnezu coś ci jeszcze dają np fenoterol, pompe, sterydy? jak nie to znaczy że nie masz się czy martwić :)

tylko nospe ..w szpitalu jestem od wczoraj i poki co to nospa i magnez ,ktg 2 razy ,pobranie krwi i moczu oraz cisnienie ,temperatura i tyle aaa i dzis usg ma robic i tyle w zasadzie poki co ..

a w jakich dawkach bierzecie ?? po 500., czy mniej ?? i ile razy dziennie ?? czy nadmiar jest szkodliwy ??

przez pół ciąży brałam Magniezin500 3 razy dziennie, miał pomóc a nie zaszkodzić;) poza tym Mg w witaminach, które tez łykałam, to były zalecenia kariodloga i ginekologa, podobno tak łatwo umyka nam ten Mg, że trudno przedawkować, w każdym razie mimo takich dawek mialam poniżej normy prawie cały czas

autorko ja musze brac od poczatku ciazy magnez a jestem w 32 tc, biore duza dawke magnez forte biore teraz wczesniej aspargin a teraz musujace ponad 300 mg, ale ja musze tyle brac