Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezbyt doświadczona

Co dajecie do picia dziecku??

Polecane posty

Mój syn ma 13 miesięcy pije głównie herbatki z bobowity ale są dni kiedy więcej potrzebuje picia a wiadomo herbatek za dużo też się nie powinno, wiem że można samą wodę ale nie zawsze chce ją pić, ostatnio kupiłam syrop malinowy do rozrabiania z wodą. Czasami kupuje kubusia play lub bobofut. Nie wiem czy dobrze robie. A wasze dzieciaki co piją??

Gość fluffy duffy
wode wode mineralna dla dzieci kompot sok np. z herbapolu herbate kawe zbozowa herbatki z granulek-ale niezbyt czesto bo to sam cukier kakao mleko

Gość fluffy duffy
**sok z herbapolu-tzn odrobine tego soku z woda, rzecz jasna:)

Gość One nie sa uniwersalne
Wode, soki dla niemowlat, soki z herbatkami dla niemowlat. Wszytko najczeciej z serii Babydream (lacznie z woda). Sa niedrogie i naprawde super jakosci.

w tych syropach do rozrabiania z wodą też jest cukier więc nie wiem czy dobrze robię dając dziecku

Gość lsjd
moje dziecko głównie wodę, przyzwyczaiłam go tak od samego poczatku. Czasami soki - z marchwi czy jabłek - lub mieszany.

moje dziecko nigdy wody nie pio, bo nie nauczylam je tego kiedy sie urodzil a potem nie chcial pic- wiadomo pil w takim wieku przewaznie herbatki granulowane, soczki dla dzieci( bobofruty),prawdziwy domowy sok rozcienczany wodą itd. Moim zdaniem kubusie czy leony sa OK, ale zaraz mnie zjada pewnie ;) Chociaz te soki nie gaszą pragnienia, bardziej syca wiec sa dobre np przed snem

Gość Jeronimo 38
avent, jesli dziecko nie lubi wody samej jako wody bez samkowej, to wciskaj mu cytryne , troche smaku nabierze i gasi dobrze pragnienie

Gość Jeronimo 38
soki marchewkowe tylko zamulają zołądek dziecka i pozniej nic nie chce jesc bo ten sok je tak nasyci lecz pragnienia nie ugasi.Dziecko takimi sokami bardziej sie najada niz napiją.Moja cora jak wypila pol tego soczku jzu nie bylo mowy aby obiad zjadla,dlatego zawsze dawalem go na deserc po jedzeniu i rozcieczalem sok z wowoą (pól butelki soku i druga polowa wody)

Gość jebootka
Ja daje albo wode,albo wode z sokiem np. jablkowym czy wieloowocowym w proporcjach tak mniej wiecej 1:5

Gość misiakowa mama
woda mineralna niegazowana soki domowej roboty soki przecierowe ze sklepu, głównie z marchewką itp rzadko napoje w kartoniku z rurką 2 lata i 4 miesiące

Gość uhmmm@#%
Herbatę z koperku, takiego w torebkach do zaparzania, torebka na duży kuban wody, żeby za mocne nie było. Albo rumianek. Tego granulowanego badziewia nie daję. I to, i soczki rzekomo dla dzieci są za słodkie nawet dla mnie.

Gość mój pije głównie wodę
Czasami samą, a czasem mu dodaję soku z cytryny, pomarańczy, soku malinowego, soku z czarnej porzeczki, soku z jeżyn. Czasami soki z marchwi, soki warzywne.

Gość Kaftanik niebieski
czy moge wiedziec od kiedy dajecie dzieciom do pisia kakao?

dzięki za odp :) ciekawa jestem jak robicie kompot bo przecież też go trzeba słodzić więc przed cukrem nie da się tak łatwo uciec, ja jeszcze czasem daję wodę smakową, a kakao planuje dać jak tylko kupie bo mój syn już od 3 miesięcy je co kilka dni na śniadanie mleko krowie np owsiankę czy ryż na mleku myślę że już czas na kakao bo nigdy nic go nie uczuliło a naprawdę sporo już spróbował.

Gość fluffy duffy
ja praktycznie nie slodze kompotu-no chyba ze jest z wyjatkowo kwasnych owocow

najlepiej wodę.Mój pije wode cytrynową. ostatnio czytałam że latem dziecko nie powinno pic soku malinowego bo jest napotny.

moj przede wszystkim pije zwykla wode mineralna lub przefiltrowana kranowke albo krowie mleko ;) czasem kupie mu soczek jakis w butelce typu kubus play jak zapomnimy zabrac z domu.. ahh,, no i z sokow owocowych to Cappy w takich saszetkach.. one sa z woda mineralna rozcienczane wiec nie sa zbyt slodkie..

Gość notatkiozyciu.pl
Uważaj żebyś kubusiami i gotowymi syropami nie ładowała w dziecko zbyt dużo cukru. Cukier jest świetną pożywką dla grzybków, robaków i innych pasożytów, wirusów...

Gość frana fra
Rozrabiam dziecku syropy typu paola z wodą, ale nie robię mocno słodkiego, niestety moje dziecko nie lubi samej wody, tylko musi być z sokiem...

Gość gość
kobyle mleko

Gość gość
głównie sok domowej roboty (malinowy albo czarna porzeczka ) rozcieńczony z wodą, herbata zielona, czasem sok multiwitamina z tymbarku - jak było ciepło to pił tez wodę (lekko gazowaną), ale teraz jak jest zimno to wody nie chce, tylko cos co można trochę podgrzać i ma smak

Gość gość
Dziecko 8,5 m Głównie to woda, czasem sok dla dzieci rozcieńczony wodą (bo wg mnie przecierowe są za gęste, a zwykłe za słodkie). Wieczorem do kolacji najczęściej herbatka uspokajająca z hippa

Gość gość
ja daję domowe babcine soki z wodą,często gotuje garnek kompotu choćby z jednego jabłka i dorzucam listek mięty ale nie zawsze,daję też zwykłą herbate owocową ekspresową

Gość gość
Moje piją głównie wode. Czasem moze raz na tydzien sok ale moje maja 4lata. Gdy byly takie male to piły tylko wode. Kubusie nie sa takie zdrowe, herbatki na uspokojenie dla dzieci w tym wieku?? Szok

Gość gość
Z tego co pisze na kawie zbożowej która podaje mojej córce to jest ona od 3roku życia!!!

Gość powyżej roku dostawał
głównie wodę przegotowaną lub mineralną, wodę z miodem i cytryną, rozcieńczone domowe kompoty, czasami rumianek, miętę, melisę lub lipę, ostatnio rooibosa, czasami jak robię sobie herbatę z suszu to odleję trochę dziecku. Soki typu Bobfrut nie smakowały mojemu dziecku a herbatek granulowanych nigdy nie dostawał.

Gość gość
4 lata - pije wodę ciepłą, zimną, kozie mleko - sama nie chce nic innego nigdy nie przyzwyczajałam do herbatek typu bobo-vita czy soków bo sama nie wyobrażam sobie popijać normalnych posiłków słodkim - u nas w domu nie słodziło się herbaty. Sama teraz nie chce nić pić poza wodą mówi że za słodkie musi ją naprawdę natchnąć żeby zawołała coś innego średnio raz w miesiącu