Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamakarmiąca

kiedy pierwsza miesiączka po porodzie?

Polecane posty

Gość mamakarmiąca

karmię piersią już ósmy miesiąc i nic...czy to normalne?jak było z wami? pozdrawiam

Jeśli karmisz piersią to normalne. Ja karmiłam rok a miesiączkę dostałam 11 miesięcy po porodzie :)

Gość niuu
u mnie ponad 6,5 mies. i nic. Czasem brzuch zaboli okresowo ale nadal cicho.

Gość ojtam ojtam
a nie macie stresa że jesteście znów w ciąży?

Gość mamakarmiąca
ojtam ojtam ty nie strasz:) ale raczej nie możliwe:) od porodu może było ze dwa razy i to z zabezpieczeniem:)

Gość mlodzirodzice
ja nie mialam pokarmu i musialam przejsc szybko bo 2 tyg po porodzie na mleko mm i okres dostalam 1,5m po porodzie

Ja karmię pół na pół i miałam już coś a'la okres chyba jakieś 2 miesiące po porodzie... Mam nadzieję, ze chociaż mi się cykle wyregulują...

Gość gryczka
Podczas regularnego karmienia piersią miesiączka może się nie pojawić przez cały jego okres. Pierwsze krwawienie w takiej sytuacji może wystąpić nawet do 6 miesięcy po ODSTAWIENIU od piersi. Ja karmiłam 9 miesięcy i przez cały ten czas nie miałam miesiączki. Pierwszy okres pojawił się ok. 3 miesiące po całkowitym odstawieniu od piersi, czyli rok od porodu.

JA karmiłam rok ale miesiączkę dostałam tak 4 miesiące po porodzie. Także różnie to bywa - właśnie dlatego karmienie nie gwarantuje niepłodności i nie jest metodą antykoncepcji - ja karmiłam regularnie i jak widać dość szybko wrócił mi normalny cykl. Ale czasem tak jest,że tak długo jak się karmi nie ma okresu:)

Gość jhbjkcsylxtyceuxf
ojtam ojtam jak ktoś się zabezpiecza to dlaczego ma być w ciąży, chyba po to jest antykoncepcja? Idź dać butlę swojej córce a nie zrzędzisz na forum

Gość ecie pecie co powiecieee
a jak się zabezpieczacie w czasie karmienia piersią? Chyba tylko prezerwatywa wchodzi w grę, nie?

Gość samosiaaaaa34
ja też karmie 9 m-cy i nie mam okresu narazie tylko prezerwatywa:)

po 1 porodzie dostałam okres 8 mies po nim, karmiłam piersią 11 miesięcy. do 4 mies po porodzie brałam Azalię, potem spirala po 2 porodzie nadal okresu brak, prawie już nie karmię (obecnie tylko w nocy, bo w dzień mały odrzuca pierś). zabezpieczenie podobnie - do 4 mies Cerazzette teraz spirala.

Gość avokadotylko
też jeszcze nie mam :( dziewięć mcy

Gość kasiuula345
ja już prawie rok po porodzie i nadal nie mam