Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakohcana w starszym

Dlaczego w PL ludziom tak ciężko zaakceptować związek

Polecane posty

Gość malinilaa
zakohcana w starszym 50 altek rzuci sie nawet na niezbyt atrakcyjną 25 latke,bo on nie patrzy az tak na urode,ale na różnice wieku jaka ich dzeli.

Nie zauważyłam tego, raczej gustują w atrakcyjnych kobietach

Gość malinilaa
zakohcana w starszym fakt,jak facet po 50 kasiasty,to i atrakcyjną 25 latke sobie wyriwe,ale jak facet niezbyt majetny,to nie wybrzydza i z niezbyt ponętna 25 latka się zada i cieszy sie,ze młode mieso posuwa.

jaka jest różnica pomiędzy seksem z atrakcyjną 40 latką, a z nieatrakcyją 25 latką ? Przecież to nielogiczne.

Gość malinilaa
zakohcana w starszym tutaj nei chodzi tylko o seks,ale o zycie.Przeciez ty nie piszesz o seksie z tym 52 latkiem,tylko o zyciu codziennym. Wyobrazasz sobie sioebie w wieku 40 lat u boku 67 letniego faceta?Czy wybiegasz w przyszłosc myslami,czy zyjesz teraźniejszoscią tylko?

Ja jestem tolerancyjna kobieta ale taka roznica wieku nie miesci sie nawet w mojej glowie. Oczywiscie - uczucia sa najwazniejsze- Fakt ale zycie nie sklada sie tylko z milosci i sexu. Zycze mimo wszystko wszystkiego dobrego.

biest, tu nie o tolerancję chodzi, ja toleruję głupotę innych, ale gdyby to była osoba ci bliska to byś też nie tolerowała że marnuje sobei życie.

Gość albomaalboniema
Jak kobieta związuje się z dużo starszym facetem,to pikus,śmieszniej jest jak meżczyzna związuje się ze starszą kobietą.

A dlaczego? Znam zwiazek gdzie kobieta jest 8 lat starsza i sa z soba 10 lat. Sa roznice i roznice ...

Wiem, że trudno nie myśleć o opinii ludzi. Uwierz mi jednak, że nawet jeżeli wasza różnica wielu jest teraz dla rodziny i znajomych szokująca, to za jakiś czas do tego przywykną. Myśl o was, miej odwagę żyć tak jak ty chcesz, nawet wbrew opinii innych. Jeszcze odnośnie znanych par z taką różnicą wielu, przyszła mi do głowy Lipnicka i Porter (25 lat różnicy). Bardzo fajna para, a 62letni Porter jest dla mnie nadal bardzo atrakcyjnym facetem.

Gość albomaalboniema
Biest29 no i co ,ze sa ze soba 10 lat.Niech przezyją w zgodzie i miłosci i bez zdrad i awantur do smierci,to bedzie wyczyn.

fiku, sorry, ale już dawno temu zauważyłam, że ty to masz XIX wieczne poglądy odnośnie związków, więc daj spokój i nie znęcaj się nad dziewczyną.

Kazdy lubi cos innego- sa kobiety ktore lubia starszych(jak ja) i sa np kobiety ktore lubia mlodzszych. Ja nikogo nie dyskryminuje... wiem ze milosc nie zna granic ale osobiscie 27 lat roznicy jest za duzo ale to moje zdanie.

Oczywiście, każdy na swój gust i upodobania.Jak można jednak tak kategorycznie wypowiadać się na temat człowieka, którego się nie zna? Już czytałam, że on ją wykorzystuje, jest z nią tylko dla seksu, jest nieodpowiedzialny. To chore. Przydałoby się trochę więcej taktu i delikatności.

Fiku, to co dla ciebie jest oczywiste, nie jest obiektywnie oczywiste. Trochę tolerancji.

Ja jestem ze starszym mezczyzna wiec wiem co mowie. Poznalismy sie gdy mialam 25 laz. Dlatego 27 lat...kazdy ma swoje zdanie i choc dla mnie to jest przesada nie bede nikogo wyzywac.

pisze że nie o wiek tu chodiz, ale o zachowanie autorki :) autorka chce wziąć ślub bo rodizce obiecali jej mieszkanei po ślubie, nie planuje swojej przyszłości, nie dąży do samodizelności, tylko czeka aż rodzice jej urządzą życie i dziwi się że oni są sceptycznie nastawieni do ślubu.

uważasz że autorka jest: - samodzielna? - dojrzała emocjonalnie? - myśli przyszłościowo a nei tylko o tym co tu i teraz? - dojrzała do poważnego związku?

Nic co autorka napisała nie świadczy dla mnie o tym, że jest niedojrzała itp. To, że myśli inaczej niż ty i wiąże się z facetem, którym ty nie byłabyś zainteresowana, wcale o tym nie świadczy.

Gdzie napisałam,że powodem ślubu jest mieszkanie. W ostateczności jesteśmy w stanie sobie poradzić bez tego. Czy to jest dziwne,że mimo wszystko cieszę się,że otrzymam mieszkanie,że nie będę musiała wynajmować ? Wolę przeżyć nawet kilka lat będą szczęśliwa niż całe życie u boku kogoś z kim takiego szczęścia nie zaznam. I co z tego,że sobie znajdę na męża "normalnego" w swoim życiu , czy to gwarantuje ,że całe życie spędzę z nim? Nie, np moja koleżanka została wdową w wieku 20 kilku lat, więc nie wiemy co nam przyniesie życie.

Gość SzajbaMiNaImie
Między rodziacami mojej koleżanki jest 19 lat różnicy, żyją w zgodzie i miłości, mają 2 córki, ncizego im nie brakuje :) Ale autorko - uważaj, 90 % facetów, którzy polują na dziewczyny o tyle młodsze zazwyczaj chcą seksu, ale jak jest w waszym wypadku nie wiem - w razie co uważaj na siebie i nie angażuj się w to za bardzo dopóki nie będziesz miała pewności na 100000000000% :P

Gość gość
Nieprawda! W Polsce jest wysoki poziom tolerancji i akceptacji. Jesteśmy normalnym, otwartym, nowoczesnym społeczeństwem i to widać we wszelkich aspektach życia.