Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Takajednamloda

Zapach intymny po stosunku - jego nasienie.. :/

Polecane posty

Gość Takajednamloda

Mile Forumowiczki, jestem zdrowa i wrazliwa na zapachy. Od 3 tygodni sypiam z mezem bez zabezpieczenia, starajac sie o potomka. No i wlasnie.. Do tej pory uzywalismy gumki i bylo czysto i higienicznie. Teraz czuje dyskomfort po - czuje intensywny zapach jego nasienia w sobie, i ktory utrzymuje sie przez cale dni. Teraz moj wkasny inttymny zapach ulegl zmianie, nie jest juz neutralny, a raczej malo przyjemny, jakby metaliczny, brudny, nieprzyjemny, mocny - ale nic z opisow infekcji czy grzybic. Wydzieliny tez prawie nie mam, tzn nic ponad normalny stan. Czy ten zapach moze stanowic informacje o niezgodnosci, tzw chemii? Bo to tak, jakby mnie odrzucal zapach jego naturalnego nasienia. Jest on bardzo intensywny - wczesniej byla gumka, nic nie czulam. Pieszczoty oralne byly tylko wstepne, i nie odczuwalam zniechecenia, wrecz przyciaganie. Czy mozna miec zdrowe potomstwo, jesli nasienie partnera nas drazni, a z kolei zapach ciala przyciaga? Nie moge tego pojac.. Myslalam do niedawna, ze jak jest chemia, to dziala na kazdym obszarze..

Gość doradca alle
Hmmm a czy po stosunku bierzesz prysznic, czy idziesz spać i rano pod prysznic???

Gość Klapka na oku :P
No jak stara sie o dzecko to raczej nie bierze prysznica... Ale autorko powiem Ci ze moj maz tez ma bardzo intensywny zapach nasienia.. A dzieci mamy zdrowiutkie :)

Gość fgbhnjmk
dlaczego jak stara się o dziecko to nie może brać prysznica?? to jakaś metoda antykoncepcji czy jak?

Chodzi o podmywanie sie,prysznic w sumie mozna brac,ale zeby sie nie podmywac,bo sperme mozna wyplukac,oczywiscie nie ejst to zadna forma antykoncepcji,ale gdy po stosunku sie podmyjesz to maleja szanse na zaplodnienie.Niektorzy lekarze wrecz radza by po stosunku polezec z nogami w gorze np.opartymi o sciane,by sperma mogla glebiej wniknac,nie slyszalas o tym?

Gość doradca alle
oooo prysznic po to pewnie nowa metoda anty

A kto pisze,ze jest to forma antykoncepcji? Same sobie cos dodajecie...Pogadajcie z lekarzem czy gdy para stara sie o dziecko to wskazane jest podmywanie sie zaraz po stosunku..... I wtedy sie nabijajcie :P

Gość Takajednamloda
Hej :) No wiec prysznica nie biore od razu, ale moze godzine po. Najpierw leze, czesto wycieramy chusteczka czesc nasienia, ktore od razu wyplywa. Po woli mnie ta cielesnosc zaczyna dolowac.. Im wiecej seksu, tym wiecej klopotu :/ Klapka - pocieszylas mnie! Bo juz martwilam sie, ze moze moj organizm zwalcza nasienie meza. Mam wrazenie, jakby jakies bakterie sie we mnie zalegly przez wspolzycie. To nie jest zapach tylko nasienia, tzn w pierwszy dzien po czulam intensywny i odrzucajacy mnie niestety zapach nasienia. A na drugi tez, ale zmieniony zapach. To sie jakos rozklada w ciele? Ehh :/ Az mi wstyd z takim problemem isc do ginekologa..

Gość kgfjhgkshf
Klapka zdejmij ta klapke z oka w koncu. Jak ktos ma zajsc w ciazy to chocby od razu sobie zrobil irygacje to i tak zajdzie. Podmywanie nie ma znaczenia u ossob normalnie plodnych. Plemniki dostaja sie do szyjki macicy juz w momencie wytrysku. Predkosc wystrzalu spermy jest ogromna, budowa fizjologicznie takze przystosowana,zeby plemniki od razu mogly pokonac ta bariere. Dopiero u osob ktore maja problemy z zajsciem w ciaze lezenie z nogami w goorze moze miec sens. Jezeli budowa w srodku jest odrobine zmieniona np. Szyjka macicy pod innym katem lezy, jezeli plemniki sa mniej ruchliwe, ilosc spermy mniejsza lub ilosc plemnikow. To sie zgodze. Ale normalnie to mozna isc pod prysznic i wszedzie sie umyc. My kochalismy sie w okolicach owu dwa razy i te dwa razy od razu wstalam i sie dokladnie umylam bo to po prostu higieniczne i udalo sie w pierwszym cyklu zajsc. I kazdemu starajacemu sie zycze zeby udalo sie tak szybko.a autorce jak przeszkadza zapach to tylko pomoze podmycie.

Gość karmazynowapiatka
moze mąż ma jakąś infekcję ? brzydki zapach nasienia moze być jej objawem. ale jeśli ma brzydki zapach dopiero jak zmiesza się z twoją wydzieliną, no to czytałam, ze moze byc tak, ze kobieta ma jakąś podkliniczną formę infekcji, a sperma zmieniając pH pochwy na bardziej zasadowe, powoduje tez ze zmienia się zapach = czyli infekcja objawia sie kup sobie takie globulki z pałeczkami kwasu mlekowego, moze pomogą i to jakos zniesc albo po prostu zmień dietę mężowi, może wcina jakieś pikantne śmieci, dużo cebuli, alkohol, moze pali ? i stąd brzydki zapach nasienia? podobno jedzenie ananasa poprawia zapach i smak :)

Gość bfgbraaa
jego dieta pewnie ma za duzo mięsa

Gość zonaKraka
Na zapach spermy ma spory wpływ dieta, nie jestem ekspertem ale na pewno w internecie znajdziesz porady jakie potrawy mają wpływ. A co do podmywania się i leżenia z nogami do góry- jak już ktoś napisał, to bzdura... Jeśli faktycznie kobieta jest normalnie zbudowana a plemniki zdrowe. Można wziąć prysznic od razu, ale rzeczywiście i tak zostaje coś w środku i trzeba by robić irygację żeby się oczyścić, a to z kolei jest niezdrowe. Fizjologia po prostu, każdy ma swoje upodobania, mnie odrzucało od zapachu prezerwatyw...