Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ilona74

Senes na odchudzanie

Polecane posty

Witam. Polecam na oczyszczenie organizmu senes w ziółkach lub Senefol w tabl. Rewelka!!!!

To zioła nie farmaceutyki. Zioła jeszcze nikomu nie zaszkodziły. Po co to ubliżanie?

Sama jesteś osrana:) i widać brak kultury. gówno wiesz i w gównie byłaś.

Senes Związki czynne surowca, którym są liście, to: glikozydy diantronowe - sennozydy A,B,C i D, glikozydy antrachinonowe oraz w mniejszym stopniu flawonoidy, śluzy i żywice. Działanie przeczyszczające i żółciopędne liści senesu jest związane z obecnością antrazwiązków. Aktywność senesu wykorzystuje się przede wszystkim w zaparciach, zaburzeniach trawienia oraz pomocniczo przy odchudzaniu.

Gość kobieta albo i nie
fajnie. ale niech ci trafi małolata ktora sie tym nażre ...odpowiesz za nia? pytam - ile straciłąs i po ilu kupach?:P opowiedz nam jakam to rewelacja:D

nie mam ochoty z taką pustką jak ty dyskutować Zioła są najdelikatniejsze. Wszystko należy próbować w rozsądnych ilościach. W aptece mozna się doinformować.

Poczytaj troszkę to się może czegoś nauczysz. Nie polecam wątpliwych farmaceutyków . Sama stosuje i wiem że Senes jest delikatnym środkiem przeczyszczającym, pomaga w trawieniu i oczyszcza organizm z toksyn. Tyle:)

Zioła zawdzięczamy Arabom, którzy wprowadzili je do lecznictwa na przełomie X i XI w. Polecał go również wielki lekarz średniowiecza Awicenna (XII w.) PAMIETAJCIE TYLKO!!!Senesu nie można stosować zbyt długo, ponieważ organizm łatwo się przyzwyczaja i następuje tzw. rozleniwienie jelit.

Gość przynajmniej mozna pośmiać
senes nie odchudza tylko przeczyszcza , widzę ,że szukasz cudownych środków na schudnięcie

Gość koktajle co psuja mózg
masakra jakaś, najedzcie się dzieci bo jak jesteście głodne to jesteście bardzo złe i nieszczęśliwe

Senes nie odchudza tylko przeczyszcza:) mądre słowa. :koktajle co psuja mózg ,gimgówno pieprzone kuźwa,przynajmniej mozna pośmiać, kobieta albo i nie Co pewnie próbowaliście już wszystkich metod nawet senesu? pewnie juz na was nic nie działa stąd te podłe teksty. żal mi was....dla was jedyną dietą na przeczyszczenie lub schudnięcie jest płacz....bo wchodząc na wagę lub spoglądając w lustro wypłakujecie tony łez....pozdrawiam

Gość ilona to pida
ilona to pizda i cagle sra a po senesie opierdziane gacie ma smierdzi jej z mordy bo zebow nie myje iloa ty pizdo bo ja cie zabije# sialalla sialalala sialala ilona to szmata# tartatrata;lal tratata ilona pierdolna

Gość jak będziesz go pic za często
to możesz sobie zaszkodzić , senes spowalnia wchłanianie witamin i minerałów a długo stosowany rozleniwia jelita :( tak jak rzewień czy kora kruszyny ma przeznaczenie jedno , ułatwić wypróżnienie czyli efekt przeczyszczający to odchudzanie senesem to głupota a jak wiadomo w internecie jest wiele nieprawdziwych informacji . Nigdy nie stosowałam środków przeczyszczających ,żeby się odchudzić .Wprowadzisz błonnika więcej do diety np w owocach czy w surowych warzywach i będziesz miała podobny efekt a o wiele zdrowszy

Gość jak będziesz go pic za często
ilona74 współczuję Ci , to jak reagujesz na posty świadczy tylko o tobie

Gość chyba sama jesteś stamtąd
ilona74 pospólstwo grubasów i tyle. Szkoda gadać. Topiący brzytwy się chwyta, pewnie ty wypróbowałaś mnóstwo diet , nie wytrzymałaś dłużej niż 1 dzień nażarłaś się potem jak prosie i w akcie totalnej desperacji liczysz na to ,że zioła przeczyszczające pomogą ci schudnąć. Lecz się tępa pało

Od czasu do czasu ziola NIKOMU nie zaszkadza bo jak by szkodzily to trzeba by bylo miec recepte aby je kupic:P Ja czasami wypije herbatke FIGURA 1

przecież senes w efekcie spowalnia pracę jelit :/ nie chcę złorzeczyć, ale po długim stosowaniu tego typu środków jesteś od nich uzależniona - bez nich jelita już wcale nie chcą pracować!

Gość żadna nie jest dobra
krakowskimtargiem ma rację , mi wystarczą śliwki i mam efekt

Gość heeheee mnie też to....
senes jest tylko na przeczyszczenie a reszta to bajki

Gość szyszka16
senes pomaga ale cudów niestety nie ma :D ruch i zdrowa dieta przede wszystkim zastanawiam sie tylko nad tym czy senes wpływa jakoś na badania krwi i ma to jakiś wpływ...

"nie chcę złorzeczyć, ale po długim stosowaniu tego typu środków jesteś od nich uzależniona -" hahaha przeciez tak jest ze wszystkim:P Jak ktos cos uzywa czesto to sie uzaleznia:P

Gość zbyt częste i długie
jak będziesz stosować długo i często ten senes to sobie rozleniwisz jelita i oprócz ciągłych zatwardzeń jeszcze spowolnisz przemianę materii, gratuluje pomysłu

Gość nie trza było paść jak prosie
po chuja wklejasz linki spamerko, link nie działa nie zaglądajcie

moja ciocia używałą tego, co prawda zawsze miala problemy z zaparciami i dlatego po systematycznym piciu herbaty Figura 1 z senesem schudla, bo wreszcie ją" ruszyło". Piła przez pół roku tak co 3-4 dni z 1 saszetki, jak odstawiła zaczął się koszmar. zaparcia 2 tygodnowe (!!!), krew z odbytu, hemoroidy, lekarz powiedzial,ze zanikła u niej flora bakteryjna jelit przez senes właśnie. Do konca zycia będzie na diecie - nie moze jesc ponad połowy dotychczasowych produktów. Nie moze dlugo siedziec, uprawiac sportów nic. zastanowcie się lepiej,zanim po to sięgniecie. Lepiej już wypić dwa kefiry na przeczyszczenie- to jest bardziej naturalne.

Gość dorotka885
Miałam od zawszę problem z ruszeniem wagi w dół bo jakoś w górę zawszę wskakiwała nawet nie wiedziałam kiedy. Stosowałam zioła bo niektórym pomagają w unormowaniu wypróżniania ale mnie zamiast oczyścić to hamowało;( miałam bóle brzucha silne. Chciałam zgubić moje boczki których już miałam dość i tak szukałam w internecie czegoś co by wspomogło moje odchudzanie i tak na jednym z for przeczytałam wypowiedzi o afrykańskim mango http://szczupla-kobieta.pl czekałam na przesyłkę i miałam setki myśli w głowie czy to pomoże czy nie na darmo wydałam pieniądze ale niepotrzebne zaprzątałam sobie głowę bo w końcu moja waga ruszyła 12kg miesiąc ;) a co najważniejsze nie mam bóli,wypróżniam się regularnie i czuję że mogę góry przenosić;)