Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_na_konncoowce

pytanie do kobiet, ktore w ciazy przytyly ok 20 kg

Polecane posty

Gość mama_na_konncoowce

ile czasu zajelo wam dojscie do formy ? Tzn do wagi jaka mialyscie przed ciaza? Co robililyscie w tym celu ?

Gość a ty co robisz oprócz tego
3 miesiące. Nie robiłam nic poza zajmowaniem się dzieckiem bez żadnej pomocy, bo mąż pracował od rana do późnego wieczora. Przytyłam w ciąży 20 kg, a schudłam 25

nic nie robiłam,jak wracałam ze szpitala do domu po 3 dniach to miałam mniej już o 15 kilo,a reszta spadła sama z siebie po kolejnych 2 czy 3 tygodniach.

Gość mama_na_konncoowce
podnosze temat

Gość gryczka
U mnie było 16kg na plusie. Dojście do wagi sprzed ciązy zajęło mi ok.4-5 miesięcy, ale bez żadnych działań w tym kierunku - żadnej diety, żadnego sportu. Jedyne co, to przez pierwsze 4 miesiące karmiłam wyłącznie piersią.

No ja nie mialam tyle szczescia,co poprzedniczki. Po pierwszej ciazy dochodzilam do siebie ponad rok-dieta,cwiczenia. Teraz jestem 4 miesiace po drugim porodzie,jestem na diecie,mam do zrzucenia jeszcze 12kg.. Przy dwojce dzieci niestety nie mam czasu na cwiczenia.

ja rzuciłam palenia jak zaszłam w ciążę i jadłam słodycze i frytki takie miałam zachcianki, dodatkowo zatrzymywała mi się woda na finiszu efekt +25kg na końcu ciąży, po wyjściu ze szpitala -10kg od razu, potem nie zmieniłam odżywiania karmiłam piersią miałam nadal wilczy apetyt dopiero gdy przestałam karmić zaczęłam coś ćwiczyć ale bez większych efektów i przeszłam na dietkę Kopenhaską dalej na South Beach dopiero zmiana odżywiania mi pomogła się pozbyć nadwagi po ciąży. Efekty w stopce ;) nie wszystkie mamy mają to szczęście że waga sama zleci przy dziecku czy karmieniu. Ja zaczęłam odchudzanie około 8-9 msc po porodzie przez cc więc na roczek mojego synka osiągnęłam cel jaki sobie wyznaczyłam żeby wyglądać dobrze ;) Powodzenia

Gość Qweryyyy
Ja przytylam 30 kg powrót zajął mi 11 miesięcy :-/

Ja przytyłam 25 kg, dodatkowo w ciąży leżałam, przy karmieniu piersią też zjadłabym konia z kopytami... pierwsze kilogramy po porodzie, kolejne jakoś wolniej szły, najgorsze ostatnie 8-10 kg. Starałam się nie objadać, przestałam słodzić herbatę (a piłam dużo i bardzo słodką) i w pewnym momencie zaczęłam ćwiczyć kiedy waga stanęła w miejscu. Ostatnie 4-5 kg. same poleciały jak mąż wyjechał a synek zaczął raczkować i wstawać :) Ogólnie powrót do wagi sprzed ciąży zajął mi 7 mcy. Jak masz problem polecam dietetyka, naprawdę pomoże. A zauważ też że niewyspanie utrudnia chudnięcie, serio, więc to nieprawda że pobiegasz do dziecka w nocy i kilogramy same polecą.

Gość laluna88
ja przytyłam 22kg. 10kg od razu po porodzie zrzucilam. a teraz przez 7mc jestem lżejsza o kolejne 10kg. zostalo mi 2. i w sumie nic nie robie. tylko nie jem po 18 i karmie piersia.

Ja tez jakoś 25 przytyłam. Po porodzie zeszło około 18 ( miałam podejrzenie zatrucia ciążowego, a wiec pod koniec ciąży mocno przytyłam i spuchłam). Ale potem niestety zarzerałam stres związany z macierzyństwem i przybrałam kolejne 7kg. Jestem prawie 5 miesięcy po porodzie.

Gość a czy objadalyscie sie w ciazy
te co pisza ze nic nie robily i 20 kg w 3 tyg zeszlo?