Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reererwerw

Mam 21 lat. Postawić na klasykę czy ekstrawagancję?

Polecane posty

Gość reererwerw

Hej ;) Mam pewien dylemat. Otóż uwielbiam klasykę i eleganckie stroje (nie babcine ;)). Skompletowałam już całkiem sporą garderobę. Bardzo dobrze czuję się w takich zestawieniach, i często słyszę od znajomych (i nie tylko), że dobrze w tym wyglądam. Ostatnio jednak miałam jednak ochotę na eksperymenty, i rzeczy, które moim zdaniem wykluczają klasykę. Wszak mam dopiero 21 lat, i będę jeszcze miała czas na stonowane ubieranie się... A może połączyć te dwa "kierunki"? :) Czy stać przy jednym?

Gość reererwerw
Z tą ekstrawagancją to oczywiście bez przesady. ;)

Gość Lulkaaaaaaa
Masz 21 lat wiec nie widze problemu abys eksperymentowala z ciuchami:D

Gość tylko i wylacznie eextrawaganc
na jesien pomysl o skorze - zwlascza skorzanych spodniach i spoddniczkach!

Śmiało eksperymentuj. Jak nie teraz to kiedy? :) Nie wiem co rozumiesz przez "klasyka" i "ekstrawagancja", ale często da się je fajnie łączyć (np.kostium z modnym t-shirtem).

Gość niby
Masz idealną szafę do eksperymentów gdyż klasyka świetnie łączy się z prawie każdym innym stylem (oczywiście bez przesady). Może stanowić bazę dla ciuchów w innym stylu. Największy problem z posiadaniem ciuchów w rożnych stylach jest nie możliwość ich łącznia razem. Nagle masz 2 szafy i rzeczy z jednej pasują do siebie ale już nie do rzeczy z 2. Pojawiaj się ciuchy które można nosić tylko ze sobą i tylko jako zestaw bo nie pasują do niczego innego. Łatwo też po kilku latach dojść do momentu gdy w pełnej szafie jest tylko kilka zestawów bo rzeczy kompletnie do siebie nie pasują. Ja mam szafę z rozdwojeniem (a nawet roztrojeniem czy więcej) jaźni:P Lubię klasykę i prostotę jednak mam słabość do rockowego stylu, dziewczęcych i zwiewnych ciuchów, lat 60 i japońskich elementów itd. Jednak jest to szafa z której można wyciągnąć pasujące do siebie rzeczy w kilka chwil. Do każdego ciucha pasuje kilka innych nie ma połączeń 1 do 1. Żeby to osiągnąć musisz z czegoś zrezygnować. Ja przykładowo zrezygnowałam z deseni bo ich nie lubię, jedynie japońskie kwiaty. Dzięki temu mam wszystkie ciuchy ze wzorem łączą się z wieloma innymi bez wzoru. Ograniczyłam kolory mam ciuchy tylko w wybranej przeze mnie kolorystyce: kolory ziemi, pudry, biel i czerń, szmaragdowa zieleń i szafir. Dzięki temu znów mam wiele możliwości. Do tego duża ilość bazowych ciuchów. Oczywiście w szafie znajduje się parę wyjątków. Jeśli wprowadzisz jakieś ograniczenia to będziesz mieć wiele fajnych strojów.

ubieraj się tak, żebyś Ty dobrze się z tym czuła. jesteś młoda, to jest własnie czas eksperymentów, o ile czujesz się na tyle odważna próbuj :) kobiety, które nagle szukają swojego stylu po 40stce zwykle osiągają efekt odmienny od zamierzonego..

Gość inesines666
Hej. Ja myślę, że możesz poszukać jakichś ciuchów w Echo. Podsyłam linka: http://answear.com/229-echo-m.html/cena,50,220/lista,new,20,1. Mają na serio fajne ciuchy (sama się tam ubieram), tak że możesz wyczarować sobie coś zarówno eleganckiego, jak i z nutką jakiejś ekstrawagancji:) powodzenia

Gość niby
Jak lubię echo to pseudo reklama na tym forum tej marki bardziej jej szkodzi niż przynosi jakiekolwiek zyski.

Gość wheidfhw
ubieraj się jak chcesz. ja mam 23 lata i też tak czynię pozdrawiam

Gość możesz się ubierać
raz tak raz tak. Klasyka jest wskazana na studiach czy w pracy, a ekstrawagancja może być prywatnie

Gość damazlisiczka1
zdecydowanie masz teraz czas na szalone stylizacje. zgadzam się z przedmówcami! jeśli nie teraz, to kiedy?:) a faktycznie styl klasyczny można teraz połączyć z każdym innym stylem. prosty przykład: marynarkę założysz teraz do wszystkiego:) także szalej!:D

Klasyka jest wciąż w modzie - koronki, proste fasony, neutralne kolory. Sprawdza się w każdej sytuacji. Ze względu na uniwersalność można ją bez problemu łączyć z innymi stylami :)