Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolokaina

Pigułki, lekarz

Polecane posty

Gość kolokaina

Mam 19 lat i chciałabym rozpocząć antykoncepcję w postaci pigułek. Pierwszą moją obawą jest wybranie dobrego ginekologa, idąc prywatnie zapłacę troszkę pieniędzy a idąc na NFZ boję się że zostaną mi dobrane złe pigułki i będą jakieś powikłania. Nie wierzę w państwową służbę zdrowia, stąd moje obawy. Druga obawa związana jest z tym co słyszałam na temat pigułek, że się tyje, wzmożone pocenie, utrata libido, wahania nastroi. Z drugiej strony tez słyszałam, że to wszystko zależy od dobrania pigułek, tak więc dobry lekarz to podstawa. Czy jeśli mam nieregularną miesiączkę wiąże się to z dodatkowymi badaniami? Proszę pomóżcie

Przed wypisaniem recepty na antykoncepcje lekarz powinien zlecić badania krwi. Bywają skutki uboczne, ale nie znaczy to że będziesz je miała. Zobaczysz. Jak nie będzie ci pasować to zmienisz albo rzucisz.

Przez dwa lata chodziłam do dr X w ramach NFZ. W pewnym momencie podjęłam pracę w pewnej firmie,w której że pracodawca oferował abonament medyczny w pewnej sieci prywatnych przychodni. Okazało się, że ta sama pani doktor przyjmuje również tam. Więc chodziłam do niej prywatnie. Na pierwszą wizytę przyniosłam oczywiście historię choroby. Co się okazało. Pani doktor przyjmując na NFZ regularnie zlecała badania krwi-krzywą cukrową i insulinową, przy każdej wizycie kazała u położnej zmierzyć ciśnienie i się zważyć. Dokładnie pytała o objawy i samopoczucie. Przeprowadzała zarówno badanie ginekologiczne jak i badanie piersi. Prywatnie ta sama pani doktor czasami zapyta o wagę, nigdy nie zmierzyła ciśnienia, nie zbadała ginekologicznie ani nie zbadała piersi, nie zleciła badań krwi. Przepisuje tylko leki. :) 🖐️

Gość 5y4u4
perwersja w jakiej sieci medycznej?