Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wciazyjestem

ruchy dziecka - opiszcie.

Polecane posty

Gość wciazyjestem

czujecie je codzienie? w dole brzucha? ja czuje od dwoch tygodni, mysle ze to te kopniaki ale w dole brzucha....jestem w 22 tyg :)

Gość ja jestem w 20
tyg i też czuję je w dole brzucha. wczoraj wieczorem malutka dała popis swoich możliwości - 1,5 godz kopniaków.

Gość cvbyhgbyuj
nie macie macicy aż do cycków to kopniaki są pod pępkiem

Gość ja też w ciąży koniec 23 tygod
Ruchy malutkiej poczułam również w 20 tygodniu i na początku były one delikatne i tylko w dole brzucha teraz czuję ją w całym brzuszku czasem po bokach czasem tuż pod pępkiem i ruchy stały się już zdecydowanie wyraźniejsze, wręcz czasem zabolą jak oberwę w jajnik Ale warto troszkę pocierpieć! :)

Ruchy malutkiej poczułam również w 20 tygodniu i na początku były one delikatne i tylko w dole brzucha teraz czuję ją w całym brzuszku czasem po bokach czasem tuż pod pępkiem i ruchy stały się już zdecydowanie wyraźniejsze, wręcz czasem zabolą jak oberwę w jajnik Ale warto troszkę pocierpieć! :)

hej, jestem w 19 tc i niecierpliwie czekam na pierwsze ruchy malucha :) póki co od 16tc czuję tylko takie "telepotanie" w środku... mam do Was pytanie, może się wydać trochę głupie - czy od momentu pierwszego "świadomego" kopnięcia czułyście ruchy regularnie? czy było np. tak, że był pierwszy kopniak, radość i potem co jakiś czas ruchy, aż się unormowało? :) nie chcę zawczasu wpadać w panikę, ale boję się, że poczuję pierwszy ruch, a potem jakiś czas i nic i będę się martwić ;)

Były nieregularne z początku czułam je tylko wieczorami jak położyłam rękę na brzuszku i dość dłuższą chwilę poczekałam, tak to prawda nie da się tego z niczym innym pomylić. Teraz też jest tak, że są dni, że mała rusza się zdecydowanie mniej a czasem wręcz wydawałoby się, że wcale nie odpoczywa tylko się wierci i zawsze odpowiada na moje zaczepki typu popukanie się po brzuchu bądź lekko go uciśnięcie...

od 18 tc miałam uczucie jakby żmijka kręciła się w brzuchu, od 22 tc czuję już regularne kopniaki, Nasza księżniczka dokazuje bardzo często, nie da się tego z niczym pomylić, wypycha brzuch, rusza się, kopie, wierci się i kręci :) dziś wyjątkowo spokojna :)

dzięki za odpowiedź ;) zazdroszczę Wam już tych ruchów... idę się położyć i powsłuchiwać w brzuch ;) dobrej nocy! ;)

Gość pierwsze coś
poczułam w 16tc. Później bardzo nieregularnie mały dawał o sobie znać, aż tak w okolicy 20tc zauważyłam, że rusza się rano, wieczorem a teraz też w dzień jak chodzę. Obecnie jestem w 25tc. Mam problem tylko z rozróżnieniem czkawki :) A tak to często wypycha mi brzuch pod pępkiem z prawej strony. W 20tc nie możesz czuć kopnięć w całym brzuchu, bo dno macicy sięga wtedy max do pępka...