Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 jolkaa21

Kolano

Polecane posty

Go艣膰 jolkaa21

dzisiaj siedzialam sobie na nogach tak jakbym kleknela i usiadla. okolo 20minut w tej pozycji, strasznie mi scieprly nogi... Chodzily mi ,,mr贸wki'' po calych nogach i bolalo jak diabli ale przeszlo. Chwile pozniej zobaczylam na lewym kolanie gruba jakby 偶yle sin膮 nacisnelam, zabolalo, zak贸艂o i teraz mam cale kolano sine. jak wyprostuje noge to troche blednie ale jak zegne znowu robi sie fioletowe. Co mi sie moglo stac? Nie boli mnie bardzo przy chodzeniu tylko przy zgieciu do oporu.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 moniii0095
staraj sie j膮 troch臋 odci膮偶y膰 i ob艂o偶yc lodem ..je偶eli jutro ko艂o po艂udnia nadal tak b臋dzie zg艂o艣 sie do ortopedy :) o kolanach do艣膰 du偶o wiem bo trenowalam pi艂k臋 no偶na i 18.07.12mia艂am artroskopie mam 17lat i niestety ale ze sportem musz臋 sko艅czy膰. 呕ycz臋 powrotu do sprawno艣ci pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolkaa21
moniii dzi臋kuje... A nie wiesz przypadkiem co to mo偶e by膰? Czesto co艣 mi przeskakuje w tym kolanie ale nie sinieje jak pochodze troche to wskakuje i jest ok. Ale teraz to co艣 innego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krysia.mis
wypr贸bujcie stabilizator stawu kolanowego z magnesami , polski rewelacyjny produkt na urazy: kontuzje, zwichni臋cia, z艂amania, b贸le i urazy mi臋艣ni, choroby zwyrodnieniowe staw贸w, etc., choroby reumatyczne: zwyrodnienia, stany zapalne (ostre i chroniczne), osteoporoza, etc., stany pooperacyjne: operacja przepukliny, operacje mi臋艣ni i 艣ci臋gien, przyspieszanie gojenia, poparzenia, http://vitamarket.pl/p11682-Stabilizator-kolana-zapinany-na-rzepy-rozmiar-L-Obwod-kolana-w-cm-39-42-.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moniii0095
je偶eli tak ci co艣 wyskakuje to mo偶e by膰 艂akotka ale zale偶y czy przy tym odczuwasz jeszcze b贸l i w po kt贸rej stronie kolana :) to te偶 s膮 tylko przypuszczenia po tym co sama wiem :) ale naprawd臋 kolano samo w sobie jest ma艂e, a sk艂ada sie z tylu dziwnych 'rzeczy'

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolkaa21
Hmmm nie znam sie na opisie kolana ale wyskakuje mi pod tym Jab艂kiem, okr膮g艂a ko艣cia czy jak sie to nazywa. dokladnie to miedzy tym a 艣ci臋gnem. boli jak diabli ale wiem ze musze to rozchodzic i wtedy przechodzi. a teraz mam sine tak jakby tylko to jab艂ko ale boli inaczej. Bardziej ci膮gnie i k艂uje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moniii0095
to radz臋 zg艂o艣 sie do ortopedy . Naprawd臋 warto to wyleczy膰, potem mo偶e by膰 coraz gorzej .... I ludzie gdyby co nie b贸jcie sie artroskopi to tak strasznie brzmi to jest zabieg (lepiej znieczulenie og贸lne w 100%ni偶 miejscowe) to jest zabieg gdzie widzi sie kolano od 艣rodka :) ja mia艂am robione rtg,usg i nic potem rezonans i 偶e uszkodzona 艂akotka i mia艂am mie膰 j膮 zszyt膮 w艂a艣nie dzi臋ki artroskopi ale okaza艂o sie 偶e mam ja za bardzo uszkodzona i trzeba wyci膮膰 ale nie jestem pe艂noletnia, mog臋 jeszcze rosn膮膰 itd. Wi臋c usun膮膰 jej nie m贸g艂...do tego okaza艂o sie 偶e mam fa艂dy podrzepkowe (to mi usun膮艂) uszkodzenie k艂ykcia piszczeli i co艣 jeszcze jedno ale nie pami臋tam dok艂adnie nazwy i zrobi艂 mi tylko jeszcze p艂ukanie/drena偶 24godziny i mog艂am wyj艣膰 do domu a my艣la艂am 偶e kolejne wakacje przejd膮 mi bokiem przez nog臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolkaa21
Wsp贸艂czuje... m艂odziutka jestes jeszcze a juz takie klopoty. W sumie ja miala 15lat i operacje stawu skokowego wiec wiem jak to jest. Z tym ze chodzilam 2 miesiace w gipsie po operacji i 6 miesiecy na rechabilitacji w szpitalu... :) Wybiore sie w srode do lekarza jak jutro nie bedzie poprawy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moniii0095
lepiej nawet jak przejdzie to id藕 :D powodzenia :) napisz tu co i jak, jak b臋dziesz wiedzia艂a. Pozdrawiam, zdr贸wka :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolkaa21
Dzi臋ki serdeczne... Napewno napisze. Pozdrawiam... :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kimberlej
polecam ci ortoped臋 w Krakowie Rafa艂a Wi臋cka, 艣wietny specjalista i na dodatek bardzo uprzejmy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lilijjjana
a w czym dok艂adnie specjalizuje si臋 ten ortopeda?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lilek111
A czy jest to normalne, 偶e podczas chodzenia od jakiego艣 czasu strzyka mi w kolanie? Czy mia艂 kto艣 mo偶e co艣 takiego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tomek 01
strzykanie mo偶e 艣wiadczy膰 o braku mazi udaj si臋 na wizyt臋 do ortopedy lub innego cudotw贸rcy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tomek 01
mo偶esz bra膰 artresan etc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulunita
Skrzykn臋艂o mi co艣 w kolanie podczas jazdy na nartach, nie mog臋 zgi膮膰 go do ko艅ca i troch臋 spuch艂o. Mia艂 kto艣 tak kiedy艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sosss...
z kolanem 偶art贸w nie ma udaj si臋 do lekarza na opuchlizn臋 przyk艂adaj l贸d, mo偶e by艣 woreczek z mro偶onk膮, na jakiej艣 folii, zeby nie odmrozi膰 masuj delikatnie balsamem z olejkiem rozgrzewaj膮cym ma艣膰 przeciwb贸lowa ; dobra Lioton 1000 bez rp mo偶esz za艂ozy膰 opask臋 uciskow膮, b. pomaga przy chodzeniu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sosss...
mnie spuch艂o i bola艂o z 10 m-cy to leczy艂am lekarz zaleca艂 ten l贸d potem zastrzyki, ma艣ci, rehabilitacja lasery, masa偶e w ko艅cu chodz臋, raczej zak艂adam t臋 opask臋, wyda艂am kupe kasy na leczenie prywatnie pewnie masz wod臋 w kolanie, skoro spuch艂o albo ci posz艂a 艂臋kotka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Michalina

Zesz艂oroczne narty wygl膮da艂y u mnie mniej wi臋cej tak: troche zjazd贸w, upadek, konsultacja lekarska, prze艣wietlenie i rehabilitacja:( Ka偶da kontuzja przede wszystkim powinna by膰 gruntownie doleczona,w przeciwnym wypadku sprawa mo偶e si臋 ci膮gn膮膰 latami. . Pomocne w rehabilitacji mog膮 by膰 stabilizatory. Sama mam taki na nadgarstek AR medical.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paraska

ja na rehabilitacj臋 chodzi艂am do Reha Expert we Krakowie. Doskonale mi pomogli i przede wszystkim wyleczyli mnie z kontuzji kolana. jestem bardzo zadowolona

Udost臋pnij ten post