Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szpikowane dziewcze

czy ktos z was był dawca szpiku kostnego???

Polecane posty

Gość szpikowane dziewcze

jak wyglada zabieg? jakbie badania robia dawcy? ile trwa zabieg? czy bardzo boli? zastanawiam sie nad oddaniem szpiku, ale boje sie bolu i boje sie, ze podczas badan mi coś wykryją

Gość tez chcialam zalozyc podobny
temat ale chcialam zapytac tylko czy ktos jest zarejestrowany jako potencjalny dawca szpiku i jak to zrobil (i jakie sa przeciwskazania zwiazane z byciem mama-bo wiem, ze chyba karmienie piersia)

Gość gshdgfhsgh
w glowie sie nie miesci: dzieki wlasnie wyslalm swoj formularz zgloszeniowy

tez sie zarejestrowalam w bazie DKMS pocztą przysłali formularze do wypełnienia i szpatułki do pobrania materiału z ust. pociera sie wewnętrzną część policzka tuż przy dziąśle. potem pakujesz to do takiej specjalnej kopertki i odsyłasz z formularzami przysyłają ci potem oficjalną decyzję, ze zostałaś potencjalnym dawcą, kartę dawcy, znaczek. i czekasz az sie trafi ktos, komu będziesz mogła pomóc. ja jestem zarejestrowana juz ponad pół roku. na razie cisza

Gość dsfsf
rejestrowałam się w maju 2012 jako potencjalny dawca szpiu kostnego w fundacji DKMS.wysłałam patyczki i niedawno dostałam prosbę o oddanie krwi na dalsze badania gdyż na stan dzisiejszy jest pacjent do którego pasuje. niewiem jak wyjdą wyniki badań krwi ale i tak jestem w szoku ze tak w krótkim czasie usłyszałam ze mogę komuś pomóc. zostałam telefonicznie poinformowana jak wygląda przeszczep szpiku kostengo czego mogę się spodziewać i na dzien dzisiejszy i kolejne 3 miesiace nie powiększać rodziny:) pozdrawiam

ja jestem w bazie dkms cos ponad rok wejdz sobie na strone dkms tam jest wszystko opisane - i apeluje aby dobrze przemyslec decyzje, a nie wycofywac sie przed przeszczepem