Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tattaratta

mój pierwszy samochód :o

Polecane posty

Gość tattaratta
dpapapa wydaje mi sie, ze to zalezy od rocznika ;)

A co do pobierania oleju z silnika to jako mój model nie domaga się by uzupełniać stan oleju w silniku. Raz do roku wymieniam olej i ani razu jeszcze nie miałem ubytku, to samo i z płynem hamulcowym. To co dolewam to tylko płyn do chłodnicy, paliwo i płyn do spryskiwaczy szyb:)

Gość tattaratta
faktycznie to chyba zależy od modelu. nieważne, juz nic nie oradze na to, ze auto jest niebezpieczne. duzo zalezy od mojej jazdy :) tak więc, chce pozyc, moze to i lepiej? naucze sie ekonomicznie jezdzic :)

dpapapa no nie na zloty nie jeżdżę żadne, choć miałem malucha ale już był wysłużony:)

Gość tattaratta
Michaś,,, z jakiego wojwodztwa jestes? :)

tattaratta jeżeli będziesz ostrożnie jeździć to sądzę że nie musi ci się żadna przygoda przytrafić, Nie raz i dobrymi autami ludzie robią wypadki i gorzej wychodzą z opresji a po wypadku później to czy to tico czy inny samochód to i tak już się nie nadaje prawie do dalszego korzystania.

Ja się muszę naprosić tyle żeby mi ojciec samochód dał,że aż się odechciewa. A Ty się ciesz ,ze masz takich rodziców wspaniałomyślnych.

Gość tattaratta
tak z ciekawosci :) ninka, przeciez sie ciesze :) tico 15letnie, przebieg ledwo ponad 60 tys km, garazowany.. zadnych odprysków, w środku tapicerka zadbana, na kierownicy coś czerwonego- nie wiem co to ale łądnie wyglada :D

Ninka131 ale dziś pojazd nie jest aż tak bardzo drogi gdy się kupuje wieloletni no tylko że jak stary grat to i większe dokładki:)

Skoro tatuś kupił tico, to i tatuś tankuje tico i naprawiać pewnie też będzie musiał. A jak Córa zarobi sobie pieniążki to już wtedy będzie ją stać na taki jaki chce.

tattaratta e to jeszcze długi czas do tego pojazdu nie będziesz dokładać po takim przebiegu:) ale już możesz po takim przebiegu wymienić rozrząd no i podstawowe rzeczy co wcześniej się wymienia.

Gość tattaratta
niespodzianką jest, że znajomy ojczyma w czasie mojego wyjazdu zabierze na przegląd autko ;) jak wróce do Pl to bedzie wymienione wszystko ;) ninka, nie musisz byc tak negatywnie do mnie nastawiona. zdradze ci sekret, jesli cos zepsuje to owszem, rodzice mi pomoga- pamietaj, ze jestemw szkole jeszcze i teraz matura mi w glowie a nie praca :) a na paliwo to z moich pieniedzy bede sama tankować

Powiem ci tattaratta że jak się przyzwyczaisz do tego pojazdu to i z czasem go polubisz i będzie ci odpowiadał wizualnie:) Choć wiem że marzyć sie będzie tobie lepszy ale na tym się nauczysz a lepszy już nie będzie cierpiał twoich katorg-ów :-p

Ja nie jestem nastawiona źle ,tyko naprawdę masz bardzo w porządku rodziców gdzie większość młodzieży nie ma co liczyć na takie gesty. No więc nie wiem skąd pomysł ,że mogłabym na ciebie nalatywać.

Gość tattaratta
dzieki Michaś za cenne uwagi, naprawde :P

Właśnie Ninka131 takie autko nie jest strasznie takie drogie więc nie ma czego tu zazdrościć bo w sezonie letnim można już za jakąś pracę taki samochód kupić.

Gość tattaratta
Ninka, 3000 i masz tico. na allegro za ponad 1000 widziałam :)

Gość tattaratta
haha moze i ciezko, ale jestesmy kochani :P z Pomorskiego :)

Fajnie mi z wami dziewczyny ale ja już muszę kończyć więc pozdrawiam tu wszystkich i pa pa:) Jeżeli jeszcze ten temat będzie tu istniał to wpadnę do was kiedyś w odwiedziny:)

Gość tattaratta
oj Ninka, nie przesadzaj ;)

Proszę bardzo. Jak masz taki mały przebiego to możliwe że nie będzie brał oleju, ale lepiej się upewniać. Jak był dbający właściciel to go nie przykatował, ale wystarczy np ze dwa razy ostrzej się nim przejechac, wkręcając na najwyżesz obroty, i już zaczyna uszczelka pod głowicą puszczać, przez co zaczyna brać olej. Więc wystarczy że ktoś sobie nim "poszalał" i już będzie brał olej. Taki urok tego silnika, i zarazem to nic strasznego, pozatym że trzeba oleju dolewać ;)

Gość gość
astra! ;) do tej pory u nas w rodzinie jest, tyle że młodsza siostra nią jeździ. Pali malutko, części z delphi do niej dużo, mało wymagający w utrzymaniu samochód.