Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A takie pytanie o pampersy

A takie pytanie o pampersy

Polecane posty

Zapomniałam też dodać, że w magazynie "Dziecko" pieluszki "DADA" były na drugim miejscu, czyli na podium ;)

Ja kupiłam tylko raz dada cenowo takie sobie bo jak się trafi na promocie pampersa to nie wychodzi dużo drożej a napewno lepsze ja nie miałam wyboru syn miał atopowe zapalenie skóry i tylko pampersy wchodziły w gre bo go nie uczulały a próbowałam różnych

Gość 2o2PL
Nie dajcie się namówić na te bardzo tanie pampersy. W większości są ze złych materiałów i mogą powodować odparzenia;/ Sklep internetowy www.2o2.pl ma w swojej ofercie pampersy i pieluchy dobre jakościowo i w atrakcyjnych cenach. Polecam

Gość gryczka
Nie ma co generalizować, bo to zależy od dziecka. Mój syn ma zdrową skórę, nie ma żadnych skłonności do alergii i żadne pieluszki ani go nie uczulają, ani nie odparzają (próbowałam Huggies, Pampers, Babydream i Dada). Tak że jedyny sposób chyba to przetestować. Jak ktoś jest alergikiem to i na najlepsze może dostać uczulenia. Nie przewidzi się tego bez sprawdzenia.

Gość Podobnie
Autorko nie potrzebnie się poprawiasz. To że nazwa pampers stała się synonimem słowa pieluszka jednorazowa to fakt i nie jest to błąd. Tak samo jak na buty sportowe mówimy adidasy. Co do pampersów to ja mimo wypróbowania większości dostępnych na rynku używam Pampersów. Są moim zdaniem najlepsze - najbardziej chłonne i "szczelne". Nie miałam problemów z alergią więc się nie wypowiem. Na początku jak dziecko robi kilka kup dziennie to mogą być jakiekolwiek bo i tak przy każdej kupce trzeba przewinąć ale później jak jest kupka raz dziennie to ważne żeby były chłonne. Dla mnie Dada to żadna oszczędność bo Pampersy są bardziej chłonne i mniej ich po prostu zużywam. Ile mam tyle opinii o pieluszkach. Trzeba samemu przetestować. Na pewno nie polecam Huggisów bo starsznie przeciekają i to nie tylko moja opinia.

Najlepsze są DADA z biedronki. Nie zawsze co firmowe i drogie dobre - u nas pampersy się nie sprawdziły - syn miał po nich wysypkę bo są delikatnie perfumowane na paskach. Te z rosmana są takie hm...sztywne jakby. Nie za bardzo. Wypróbowaliśmy też happy. I zdecydowanie DADA to numer 1:)

Najlepsze są pampers premium care- fantastyczne tylko cena kosmos. Na pampers newborn mała mi się uczuliła.Huggies przeciekają. A dada super, na razie używamy "2".

Gość Podobnie
No właśnie co mama to opinia :D ale chyba każda zachwala białe Pampersy - tylko czemu one takie drogie.

Gość Pieluszkowa
Ja jestem przed porodem i Dostałam dwie paczki dady od rodziny tyle że 2. Na początek chciałabym spróbować pampersy oryginalne, mój mąż jeździ do Niemiec i twierdzi że dużo taniej wyjdzie jak tam będzie kupował i moje pytanie brzmi jak dokładnie nazywają się te pierwsze i ile w pierwszym rozmiarze będzie paczek potrzeba? Poradzicie mi:) ?

Gość Pieluszkowa
Wcześniej któraś pisała że premium care są świetne więc chyba na te się zdecyduje a pytam bo mężowi będę musiała dokładnie podać, już ze trzy razy pytał o dokładną nazwę bo ,,się nie zna'' :)

Gość czerwonaQukardka
Pampers premium care mają siateczkę która w gorące dni przykleja się do pupy noworodka powodując odparzenia , kupiłam synkowi na start 3 paczki i w 2 paczkach musiałam odrywać siateczkę , pampers sleep and play są ok ale brakuje elastycznych boczków jak ubogie w wzorki lecz cena 30 zł kusi, najlepsze są Pampers Activ Baby , kupiłam dzisiaj w Tesco karton za 89 zł i dostałam bon na 10 wiec wyszło mnie 79 czyli paczka 26,50 czyli taniej niż Dady a jakość o niebo lepsza

Gość jajcarafajansiara
My corce w nocy zmienialismy pieluche moze ze 4 miesiace,potem przesypiala noc,wiec po co budzic? I wlasnie pampers dawal rade w nocy,zaena inna firma. nie przeciekal i nie osparzal. Wyprobowalam dady,helen harper czy jakos tak,babydream -dla mnie kicha. huggies tez mi nie przypaely do gustu. tak samo babylove (z niemieckiego dm)

Gość rocznik90
my kupujemy lidlowskie toujours i jestesmy zadowolenie nie odparzaja sa tanie i jest ich 56 sztuk

Wypróbowałam różne marki i zawsze wracałam do pampersów. To są pieluszki cienkie, chłonne, miękkie i cała wilgoć zostaje w pieluszce a skóra dziecka jest sucha. Każda inna pielucha nie zatrzymywała tak moczu. Dla noworodka nie oszczędzałabym, maluszki mają bardzo wrażliwą skórę.