Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kelmentynka t

ciąża/hiv

Polecane posty

Gość kelmentynka t

Czy w ciąży obowiązkowe jest badanie na hiv przy przyjmowaniu do szpitala?? trzeba pokazać takie badanie??

Gość nowa w ciąży
mi lekarka powiedziała ze ttrzeba zrobic , ze wymagaja.

Z tego co mi się wydaje to przymusy nie ma ponieważ w ogóle możesz nie wyrazić zgody na badanie pod katem hiv, kiły. Ale moge się mylić.

dziwne, ale nikt ode mnie i moich znajomych tego nie wymagał grupę krwi i owszem ale hiv? to jest bardzo ważne badanie, ale jak widać nie wszędzie wymagają

Gość klementynka t
ja własnie niewiem, mam stałego partnera i wiem że nie jestesmy nosicielami wirusa hiv, mimo to lekarka kazała zrobic, ze teraz to obowiązkowe hmm...

jako badanie moze i tak, ale z tym przyjęciem do szpitala to chyba nie co mają zrobić kobiety bez dokumnetu z nagłym porodem?

Gość wymóg 1
kobieta w ciązy powinna dokumenty i karte ciązy miec zawsze przy sobie!!!!

owszem, ja nie miałam zawsze przy sobie jak np. wynosiłam śmieci, a z porodami bywa różnie

Gość pragnienie za marzenie
mój gin prowadzący ciążę mówił na samym początku, że idąc do szpitala trzeba mieć wszystkie badania ze sobą i tak też zrobię, nie widzę tu żadnego problemu

no ja tez miałam ze sobą wszystko, ale wymagali tylko oryginału dokumentu z grupą krwi i ostatniej morfologii, bo miałam mieć cesarkę

Gość hmm*hmm
ja rodzilam 4 lata temu,jak mnie przyjmowali do szpitala to mialam karte ciazy i karteczke z grupa krwi ,na hiv lekarz mi badania nie zlecil ani w szpitalu nie pytali.Uwazam ze takie badanie powinno byc obowiazkowe w ciazy przynajmniej te ktore nie wiedza(bo roznie bywa)by sie dowiedzialy i moze dziecko urodziloby sie zdrowe a tak.....

Ja miałam skierowanie na badanie krwi. Przy przyjmowaniu do szpitala dałam wszystkie wyniki badań