Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Danima

usadzenie gości

Polecane posty

Mam pytanie czy usadzacie swoich gości weselnych jeżeli tak to co z winietkami pojedziecie dzień wcześniej na sale aby je poustawiać ?

Dzień wcześniej nikt nie przygotuje zastawionych stołów. Albo w dzień ślubu jedzie ktoś z Twoich bliskich, albo obsługa rozkłada według rozrysowanego przez Ciebie schematu. Pierwsza opcja jest częstsza.

Gość olatola1
nie mów że dzień wcześniej nikt nie przygotowuje stołów, bo to nieprawda. Wszystko tak naprawdę zależy od restauracji. U mnie ustawiali stoły dzień wcześniej, wieczorem, i właściciele restauracji powiedzieli że najlepiej by było, żebyśmy właśnie wtedy przyjechali ustawić winietki. Warto to zrobić dzień wcześniej, bo mieliśmy taką sytuację, że takie ustawienie stołów i gości jakie wymyśliliśmy sobie w domu, okazało się niemożliwe do wykonania i trzeba było je trochę zmodyfikować. W dniu ślubu byłyby tylko niepotrzebne nerwy.

Tez mi się tak wydaje do tego jak ktoś ma stoły okrągłe to naprawdę jest problem z usadzeniem .

Gość mozaikakaka
No akurat u mnie wygląda to tak ze ustawiam winietki na rozstawionych stołach juz w piatek i One poprostu je ułozą pozniej tak, zeby talerze i reszte jedzenia w dzien slubu postawic

Gość mozaikakaka
Rozstawienie gosci na kartce, a winietek na stołach to róznica.. wtedy mozesz sobie to jakos zobrazowac, jest latwiej

mozaikakaka masz dobry pomysł aby rozstawić dzień wcześniej winietki tylko muszę się dopytać czy można przyjechać dzień wcześniej.

Gość mozaikakaka
Osobiscie uwazam, ze macie prawo do tego, aby przyjechac i je ustawic :)

Gość Renkaaa
Na kartce może być rzeczywiście słabo. Pamiętam jeszcze sprzed paru lat ze studniówki, że to się nie zawsze sprawdza. Miał być jeden długi stół, i tak ładnie rozrysowaliśmy kto koło kogo siedzi, a na sali okazało się, że są dwa stoły i wszystko szlag trafił ;P Chociaż oczywiście na własnym weselu ma się większy wpływ na to jak są stoły ustawione i pewnie aż takich niespodzianek nie ma.

Gość dorociczka
to chyba zależy od sali,na mojej sali to mogę przyjechać w piątek i rozłożyć winietki

Gość **x**
ja zostawiam schemat i obsługa sali rozłożyła winietki, ale byliśmy je zawieźć w piątek wieczorem i była możliwość, aby już wtedy je rozłożyć samodzielnie, bo stoły już były prawie gotowe