Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fejoplaa

Produkty ekologiczne dla niemowlaków-warto, czy to naciąganie?

Polecane posty

Gość uhmmm@#%
siup! :)

Gość fejpolaa
:), odświeżam :)

Oczywiście, że warto! W mojej rodzinie zawsze używaliśmy produktow ekologicznych jesli chodzi o robienie papek dla niemowlaków, przeciez to tak istotne ze nawet nie wiem czemu pytasz o takie rzeczy! Chyba nie chcesz karmic dziecka chemia..

ja tak samo, nie wiem czy byłam nadwrażliwa, ale chciałam dawać dzieciom co mogę najlepszego, skoro miałam możliwość, zupki warzywno mięsne, to tylko ze świeżych warzyw i to ekologicznych, najlepsze ceny były na BioBazarze, to sobie chodziłam i kupowałam na żelaznej w wawie. Tak samo kosmetyki, aby nie uczulały broń boże, więc te ekologiczne częściej się sprawdzały:)

Gość kukunamuniuniuuuuu
Pytasz autorko czy warto? Pewnie że warto. Jeżeli cię stać to jak najbardziej. Moja córka do tej pory jest na eko warzywach i mięsie oraz owocach i nikt nie cierpi z tego powodu. Słuchaj , do 3 roku życia dziecko jest jak gąbka, organizm zapamiętuje wszystko co złe się mu wyczyniło ale nie myśl że jak po latach podasz dziecku zwykłe mięso czy owoce to że nagle zachoruje, będzie alergia itp :D. Nie ma czegoś takiego . Mniej alergiczne są te dzieci które nie otrzymują antybiotyków pochodzących z mięsa i tej całej chemii. Przeciez to właśnie dodatki i konserwanty wpłynęły na alergie i malców a nie żywność ekologiczna. Kiedyś dzieci nie były tak alergiczne ale i odżywiały się prościej, mniej przetworzonymi produktami, nie pryskanymi . Moja mama jadła całe dzieciństwo żywność eko można powiedzieć z gospodarst i od tak zwanych bab które przywoziły żywność własnej produkcji do miasta na targ. Dziś to pokolenie żywi się tym co jest obecenie i nie jest alergiczne, alergikami są nasze dzieci które już włonie matki otrzymują serię konserwantów i ulepszaczy (poprzez łożysko a potem z mlekiem matki).

Gość EkoDamian
Myślę że warto i kiedy tylko mogę staram się kupować jedzenie EKO. Mieszkam na obrzeżach Warszawy i nawet staram się zioła na balkonie hodować. Wszelkie jajka itp przywożą nam teściowie raz na dwa tygodnie także jakoś nam się udaje. Ale myślę też ze nie należy przesadzać ze wszystkim i tragizować że dziecko nie je ekologicznych warzyw. Mnie osobiście denerwuje jak rodzice kupują dzieciom pełno zabawek plastikowych, brzęczących, jeżdżących i wszystko za dzieci robiących. W ogóle nikt nie zwraca uwagi na to że wolą zabawki drewniane do których muszą sobie dopisać scenariusz to dużo zdrowsze dla psychiki dziecka. Zapraszam Państwa na www.tree-house.pl w ofercie między innymi: Zabawki drewniane, szmaciane, kartonowe Akcesoria dla dzieci i rodziców Kosmetyki Środki czystości Większość asortymentu utrzymana zgodnie z trendem EKO. Tylko teraz podając hasło EKOLOGIA przy finalizacji zakupów otrzymają Państwo 5% rabatu !

No właśnie, "kukunaminiuu" dobrze że mówisz o pieniądzach, bo jakby nie było to trzeba jednak wziąć to pod uwagę i zadać sobie pytanie: czy stac mnie na to? Wiele z nas uwaza, ze jesli chodzi o dziecko to nie powinno nie patrzec na cene a na jakosc, jestem za ale oczywiscie wszystko z glowa, mysle ze nawet jak kogos nie stac zeby kupowac w drogich sklepach ekologicznych to nawet za mniejsze pieniadze moze zdobyc zdrowa zywnosc z pewnym pochodzeniem. Sa bazarki, na ktorych sa zazwyczaj tylko takie zdrowe produkty, kolezanka wyzej wymienila nawet jeden BioBazar w warszawie, mysle ze ceny sa mniejsze niz w malych sklepikach specjalizujacych sie tylko w produktach eko i bio.

Gość Gloczka
A to chodzi np. o coś takiego http://ekotaniej.pl/ekologiczne-zabawki/gadzety ?? Jak ja byłam mała to ojciec mi dał swoje zabawki z dzieciństwa, były tam naprawde proste i fajne rzeczy głównie z drewna i metalu, żadnych plastyków i dało się żyć? Dało się :D Ja popierdam

Gość gość
Moi rodzice też mieli drewniane zabawki i było spoko, ale lego to jednak lego... ale eko jest fajne nie ukrywam

Gość gość
moda nie moda, ja tam wolę eko. Zaczęłam od kupowania jedzenie od rolnika co to hodował dla siebie warzywka bez oprysków, w ekologicznym sklepie kupuję nie pasteryzowany ser i masło od rolnika ci sam je kręci i takie tam inne. Z czasem przestawiłam się na ekologiczne naturalne kosmetyki - cera mi się poprawiła, ni do sprzątanie też już kupuję eko jak nie mogę sodą to http://biosna.pl/pl/sklep/ekologiczne-produkty-do-domu.html

Gość gość
jeszcze dopiszę, że skoro nas uczulają chemiczne środki czystości to dla delikatnej skóry niemowlaka też są podrażniające. My to czujemy, drapiemy się i nie zawsze musi się to wysypką obajwiać. Tak też jest u dzieci. Czasami jest wysypka a czasami zastanawiamy się dlaczego dziecko płacze. Może dlatego, że skóra szczypie i swędzi. Niektórzy mówią, że to moda te ekologiczne produkty ale gdyby nawet, to raczej zdrowa moda i na dobre może wyjść. Droższa moda - tak, ale ja na własnym zdrowiu i najbliższych nie chcę oszczędzać. Kupię kilka bluzek mniej ale zjem eko ser. Pozdrawiam

Gość gość
Pytanie czy warto jest dość dziwne :) spójrz na etykietę deserku dostępnego w markecie i porównaj z tą z produktów ekologicznych. Tak samo kosmetyki - sprawdź, co mają te szumnie reklamowane, a co ekologiczne :)) Jak już zacznie się czytać o pogłębiać wiedzę to okazuje się, że w ogóle nie ma dylematu :) w kwestii i żywności i kosmetyków dla maluchów polecam www.freedelikatesy.pl

Gość Liliana54
Właśnie sobie czytam to co napisaliście i tak sobie myślę, że trzeba wszystko dobrze sprawdzać, żeby się nie naciąć, na pseudokosmetyki. Dlatego zawsze uważnie czytam co jest w składzie i zwracam uwagę na producentów, a dla dzidzi produkty zamawiam ze sklepu ekomaluch.pl Mają fajny wybór i faktycznie ich produkty są eko.

Gość grty66
Parę razy kupowałam ekologiczne środki do sprzątania internetowo przez stronę www.ecovariant24.pl . Szybko realizują zamówienia, jest też dobry kontakt mailowy, odpisują na maile w przeciwieństwie do niektórych sklepów online.

Gość fert
Najwyższej jakości ekologiczną żywność znajdziesz w sklepie www.singluten.pl .W ich ofercie polecane są produkty posiadające certyfikaty zdrowej żywności co w przypadku osób, które ze względu na swój stan zdrowia muszą się odpowiednio odżywiać jest ważne. Duży wybór i cena to kolejne zalety, które zadecydowały, że często korzystam z ich oferty.

Gość dante44
Najwyższej jakości ekologiczną żywność znajdziesz w sklepie www.singluten.pl .W ich ofercie polecane są produkty posiadające certyfikaty zdrowej żywności co w przypadku osób, które ze względu na swój stan zdrowia muszą się odpowiednio odżywiać jest ważne. Duży wybór i cena to kolejne zalety, które zadecydowały, że często korzystam z ich oferty.

Gość fert
Mogę powiedzieć, że ostatnio pierzemy w domu głównie w płynie ekologicznym i różnica jest kolosalna. Płyn nazywa się Good Wash, kupiony ze sklepu na stronie http://ecovariant24.pl. To co go wyróżnia jest fakt, że na bazie orzechów piorących. Nie ma oczywiście tych różnych sztucznych dodatków, których pełno w zwykłych środkach czyszczących.

Gość gość
Jak to się mówi, kupowanie żywności ekologicznej to pewność o numer wyżej. Nie wiem jak jest teraz w Polsce z żywnością eko ale fajnie że robi się wokół niej popularnie bo naprawdę warto, zwłaszcza mięso , owoce, warzywa. Co do kosmetyków to tylko moje dzieci jak były malutkie miały ekologiczne , ja i mąż nie. Dla dzieci kupowałam wszystko z serii Weleda a teraz owszem, zwracam uwagę na to by żelem do mycia nie był czerwony żel z brokatem w środku a bardziej Hipp lub Bubchen czy Penaten ale nie szaleję, za to na żywność bio kładę duży nacisk.

Gość goździkowa997
Naturalnie, że są dobre :) Nie mniej warto zwrócić uwagę na skład (alergeny itp.), brak ostrych krawędzi. Od siebie polecam http://ecozoom.pl na którym można znaleźć całą masę produktów ekologicznych bezpośrednio od producentów, od zabawek, przez żywność, po kosmetyki dla dzieci :)

Gość gość
Polecam pieluszki bambusowe - są całkowicie ekologiczne i w całości wykonane z naturalnych włókien: http://www.dlabobasow.pl/a/Pielucha-bambusowa-bambus-wzory-90x90 Jako zwykłe pieluszki są trochę drogie ale ja używam ich jako leciutkiego okrycia w domu a także do wycierania buzi dziecka. Włókna bambusowe posiadają naturalne właściwości antyalergiczne i antybakteryjne. Co ważne pieluszki są o wiele bardziej trwałe - nie kurczą się nawet po wielu praniach.

Gość MelodyMaker
Ja od zawsze starałam się, na ile mogłam, podawać ekologiczne produkty moim dzieciom. Nie zawsze się dało ,bo jednak te rzeczy są ciut droższe od zwykłych, ale zdecydowałam, że zdrowie ważniejsze i staramy się jeść zdrowo. A produkty typu Rabenhorst nie sa w końcu takie bardzo drogie:)

Myślę, że zwłaszcza dla dzieci warto skłonić się w kierunku produktów ekologicznych. Zawsze to trochę mniej chemii w chemii. Polecam oczywiście proszek Jelp. Polecam także proszek Celina. Nie widziałam go w sklepie. Kupiłam go w internecie w sklep-ie e-chemia. Warty polecenia.

Myślę, że zwłaszcza dla dzieci warto skłonić się w kierunku produktów ekologicznych. Zawsze to trochę mniej chemii w chemii. Polecam oczywiście proszek Jelp. Polecam także proszek Celina. Nie widziałam go w sklepie. Kupiłam go w internecie w sklep-ie e-chemia. Warty polecenia.

Jasne, że można prać w płatkach mydlanych i szarym mydle tylko, czy ktoś dopierze w ten sposób ubranka niemowlęce zabrudzone obiadkami ze słoików. Na pewno nie. Czasami takich ubranek jest szkoda. Ja polecam preparaty dedykowane dla dzieci. Dobrym preparatem ekologicznym do prania jest proszek Celina. Nie widziałam go nigdzie na półkach sklepowych. Znalazłam opinię o tym proszku w sieci. Zaczęłam szukać i znalazłam go w ofercie sklepu e-chemia. Nie zawiera fosforanów i jest biodegradowalny.

Gość beatrixa
Jeśli chcemy zadbać o nasze maleństwo, to warto też zadbać o siebie i przestać używać kosmetyków nafaszerowanych chemią. Lepiej zainwestować w wegańskie produkty Arbonne. Są świetne, dla mnie lepsze niż Diora, które wcześniej używałam. Konsultantki mają tańsze produkty. Poza tym można sobie dorobić. Tutaj http://www.rekowska.com są szczegóły.

Gość gość
2017.02.27 Serio? Arbonne? Tylko idiota smaruje się tą rakotwórczą chemią!!!

Gość gość
Arbonne szkodzi dorosłym, a wy chcecie smarowac tym dzieci? Mózgi wam wyżarło?

Gość Cleo1976
Produkty dla niemowląt z reguły spełniają surowsze normy ekologiczne, niż te dla dzieci starszych i dorosłych.Wystarczy dokładnie czytać etykiety.