Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chodzi o chrzestnych

Mam pytanie do matek bliźniąt

Polecane posty

Rozumiem że jak są bliźniaki to są dwie chrzestne i dwóch chrzestnych, więc ciekawi mnie jak te pojedyncze osoby wybrnęły z kwestii prezentów dla takich dzieci. No bo wiadomo, że jak jest dwójka to wypada chrzestnemu i przynieść coś dla drugiego dziecka. No to jak to wyglądało. Dzieciaki dostawały podwójne prezenty ? np. dwie takie same zabawki, czy może droższy prezent dla chrześniaka a drobniejszy dla drugiego. A może dwa drobne prezenty dla obydwojga plus dla chrześnika koperta. Jak to u was wyszło w praniu ?

Gość skoro chcialas, to masz
co za materialistki, a po cholere jakies prezenty i koperty? Czy te chrzczone dzieci nie maja rodzicow do cholery?!

Gość wasza ulubiona gwiazda
No to co jak będę chrzestną to mam żadnego prezentu nie dawać ? :O

Gość skoro chcialas, to masz
jesli uwazasz, ze sie nalezy, to daj, ale ja sadze ze pora zwalczyc ten kretynski zwyczaj sponsorowania prezentow i kopert na chrzciny i komunie. Skoro rodzice chrzcza dzieci - sa katolikami, wiec kup biblie i wystarczy.

Gość mąż jest chrzestnym
u 1 z bliźniaków obu kupiliśmy posrebrzane aniołki z grawerem z tyłu - koszt 1 to około 70zł , a dla chrześniaka dodatkowo złoty łańcuszek + medalik

Gość tyskapyska
U mnie chrzestni się składają i kupują 2 takie same prezenty, lub jeden większy. Chrzestnymi jest jedno małżeństwo, więc skaldają pop 1/3 kwoty.

Gość Alexis Colby
Moje bliźniaki dostali każdy osobno od swoich chrzestnych. Od innych gości prezenty się powtarzały. Z tego względu ,że jest ich dwóch to od chrzestnych dostali więcej a od reszty gości po 200 zł i/lub prezent. Nie pamiętam dokładnie bo mieliśmy trochę gości.Ale wydatki poniesione na poczęstunek po chrzcie zwróciły się całkowicie z tego co chłopcy dostali.

Gość masssakrra
Ale wydatki poniesione na poczęstunek po chrzcie zwróciły się całkowicie z tego co chłopcy dostali. to wychodzi na to, ze goscie przyszli na chrzciny, ale za zarcie sami placili :O niezle co?:O

Moje bliźniaki z okazji chrztu dostały domy z ogrodem, tylko mamy problem, bo w jednym jest basen, a w drugim nie, więc obawiamy się, że jednemu moze byc przykro z tego powodu jak podrośnie. Oczywiscie temu bez basenu :-O

Gość ddytttw
"Nie pamiętam dokładnie bo mieliśmy trochę gości.Ale wydatki poniesione na poczęstunek po chrzcie zwróciły się całkowicie z tego co chłopcy dostali." czyli pieniądze, które dostały dzieci wy zgarnęliście dla siebie?????????? ŻENADA

Ja jestem chrzestną dziecka który ma bliźniaka. Jak idę do ich mamy na kawę to jednemu i drugiemu przynoszę drobiazg np.czekoladę. Ale jeśli jest już większa okazja jak urodziny ,dzień dziecka itd to prezent kupuję tylko swojemu chrześniakowi a drugiemu dziecku drobiazg za ok 10-15 zł.

No właśnie tak sobie pomyślałam, że temu dziecku którego jestem chrzestną to dam coś szczególniejszego na tę okazję, ale chyba raczej nie będzie to koperta, chociaż sama nie wiem jeszcze, no bo takie małe dziecko nie pójdzie do sklepu i nie kupi sobie tego co chce a po latach nie będzie nawet wiedzieć co dostało na chrzciny bo kasy już nie będzie, a dopiero na komunię mogę już kopertę dać. Na chrzciny myślę czymś ze złota, żeby była pamiątka. A temu drugiemu dziecku to dam taki prezent jaki normalnie rodzina daje z okazji urodzenia dziecka.