Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znieczulica panuje niesttey

Ale lipa..pogoda nad morzem :-(

Polecane posty

Jadę nad morze w sobotę,,na tydzień,,,prognoza beznadziejna ma padać cały tydzień. Ale dramat, czekam cały rok na wyjazd a tu taka klapa. Może akurat sie nie sprawdzi, w to wątpię :-(

Gość Ja wysiadam...
Tak to już bywa z wakacjami nad morzem w Polsce - nigdy nie wiesz czy trafisz z pogodą. Skąd wyruszasz, tzn. ile godzin jedziesz nad morze ? Ja np. jestem ze Śląska i my z mężem wybieramy przeciwny kierunek i jeździmy nad Balaton. Do nas nad morze mamy 7-9 h jazdy, a nad Balatonem jesteśmy już w 6-7 h biorąc również pod uwagę jakość dróg i autostrad. Noclegi, żywienie cenowo porównywalne, a nawet może ciut taniej.

Daj spokój... prognozy często sie nie sprawdzają... No jak bedzie lało przez 7 dni to faktycznie klops, ale mysle ze takiego pecha to chyba nikt nie ma... :-P

Gość Ja wysiadam...
Zapomniałam o najważniejszym - tam masz zawsze odpowiednią pogodnę.

nie panikuj, nad morzem jest mikroklimat i często pogoda 5 km od brzegu jest zupełnie inna

jechalismy jakis czas temu w Gory prognoza dzien przed byla wszedzie taka sama : deszcz, burze, deszcz, niska temp.... dobrze ze wzielismy krotkie spodenki i koszulki na ramiaczka bo bysmy sie zywcem ugotowali, a deszczyk byl, ale zazwyczaj wieczorami i nawet wtedy z kapturem na glowie mozna bylo sie spokojnie przejsc po Krupowkach, wiec nie wierz tak mocno w te prognozy

Szczerze Węgry to dla mnie żadna radocha, dla mnie to tam jest syf od kilku lat tzn od powodzi nic nie wygląda tak jak dawniej. Za rok wczasy egzotyczne ale w tym ejsZcze ze względu na dziecko tylko nad morze :-) A jedziemy daleko, z południa na północ :-) Całą polska :-)

Gość kurdeee
ja tez jade w sobote nad morze :( ja to mam szczescie co roku to samo, w zeszłym roku na 15 dn były 3 słoneczne.

Gość w jakie rejony jedziecie ?
:)

My bylismy w tym roku 17 dni, z czego 3 byly deszczowe i 100-procentowe zachumrzenie. Reszta ciepło i słonecznie, ale bez upałów (na szczęscie). Kąpaliśmy się normalnie w Bałtyku, cuuudnie! Ja tak kocham polskie wybrzeże, że dla mnie nawet deszcz nie jest problemem. W tym roku na przykład najwieksza ulewa spotkała nas na sopockim molo, przeczekaliśmy ją więc w windzie, dzieciaki miały frajdę, zawsze to coś innego niż zwykłe szaleństwa na plaży :-P

Gość kitttta
Ja to bym sobie so bulgarii pojechala,jeszcze nogdy nie bylam ;)

Gość jakaja jakaja
Ja wyjeżdżam na Chorwację, ze śląska dojadę tam w 14 godzin, pokoje znalazłam za 25 euro (3 osoby) Tak jak autorka wybierałam się na wczasy nad morze, zaliczka wpłacona 200 zł , niestety prognoza pogody odstarszyła mnie i zmobilizowała do znalezienie czegoś na szybko tam gdzie ciepło no i chyba mam. Muszę tylko zoorganizować 700 zł bo o tyle więcej wyniosą mnie wakacje (dojazd + winety) . Również czekam na cud, kocham polskie morze i bardzo bym chciała tam właśnie jechać, ale nie jak jest 19 stopni :(

Gość kurdeee
no dajcie spokój, u nas teraz 29 stopni (mieszkam na śląsku) wyjedziemy w krókich bluzkach i spodenkach a na miejscu co..piździ i mokro :( ja tez bym poszukała czegoś innego,ale jadę z dziećmi a paszportów nie mamy, ehhh nie chce mi sie po raz pierwszy

Gość Ja już dziękuję
Dziękuję nad Bałtyk nie jadę. W ubiegłym roku jak wyjeżdżaliśmy zapowiadali dokładnie taką samą pogodę jak Wam. Byłam załamana, ale wszyscy mówili nie martw się nad morzem jest inaczej, tam z godziny na godzinę pogoda się zmienia.... Na 8 dni - 1,5 było słonecznych (oczywiście nie było upału, słońce czasami wychodziło). Reszta dni to dzień w dzień rano-w południe- po południu-wieczorem-w nocy DESZCZ i ZIMNO. Musieliśmy kupić polary, bo te które mieliśmy nie starczały na długo. I uwierz nie ma co robić w taką pogodę. Byłam załamana. Dlatego postanowiłam jeśli chce jechać nad Bałtyk (choć jak znam siebie długo jeszcze nie pojadę) to bez planowania. Ot po prostu zapowiadają pogodę to jadę !!!tym bardziej, że mamy do przejechania calą Polskę (śląsk). Reasumując stwierdziliśmy że skoro stać nas na wczasy to nie po to rypiemy cały rok żeby jechać na urlop i się wku***** . Wybraliśmy zagranicę !!!!

ja z wielkopolski do Chorwacji jechałam 13 godzin:) Fakt, że nie staliśmy w korkach przy granicy Słoweńsko - Chorwackiej, bo nawigacja nas poprowadziła polami przez Varażdin i w ogóle nie przekraczaliśmy przejścia granicznego:) Trochę w korkach tam się stoi. A co do naszego morza to jak raz na 2 tygodnie wyjechaliśmy i przez te 2 tygodnie lało postanowiłam że nigdy już wczasów nad Bałtykiem nie spędzę. Mogę najwyzej na weekend pojechać jak będę pewna pogody.

do kurdeee - do Chorwacji wystarczą dowody a ze śląska to na serio macie szybciej, u nas tylko radary co 500 metrów i korki. Tam autostradami raz dwa się jedzie:)

Gość Stoweczka
A w jakie nadmorskie miejscowości jedziecie?

Gość Ja już dziękuję
Byliśmy w: Jarosławcu, Kołobrzegu, Międzyzdrojach, Międzywodziu, Niechorzu, Mrzeżynie, Pogorzelicy, Łebie.

Gość Stoweczka
A ktoś z was jeździ np do Stegny Krynicy Morskiej? Czy te małe miejscowości omijacie szerokim łukiem? Jeszcze jedno do ja już dziękuje z jakiej części polski jesteś?

Gość Ja już dziękuję
Śląsk

Gość nmfdkxfdkdc
a ja pojechałam do władka 20.07 byliśmy do 28.07 i pogoda była przecudowna..:) a też sie bałam że bedzie zimno. tylko 21 mieliśmy chłodny dzień reszta idealna.

eee, z tymi prognozami jest różnie :) mogą się nie sprawdzić. poza tym fajnie jest znaleźć miejsce, gdzie jest co robić nawet w niepogodę, np. primavera w jastrzębiej górze. mają spa, a to już jakaś alternatywa w deszczowy dzień.

Gość nie rozumiem ludzi z południa
Polski, którzy jeżdżą nad polskie morze? toż to zwykły masochizm jak dla mnie! 1. fatalne drogi 2. zimna woda 3. sinice 4. niepewna pogoda My od lat już jeździmy do Chorwacji, bo czasowo wychodzi podobnie, cenowo też, a pogoda pewna, woda ciepła i czysta, dojazd rewelacyjny. A jak porównałam moje amatorskie nagrania z Chorwacji z materiałem TV z polskiego morza, to po prostu kiła i mogiła .... woda szara, piach brudny ... to co ja mam nagrane to bajka po prostu w porównaniu.

Gość ja dosc dobrze znam Stegne
a co? co do morza - co kto lubi - ja np nienawidze upalow i siedzenia w czasie nich na plaze- przeciez to meka i niezdrowo. Mieszkam nad morzem i latem chodze na plaze tylko raniutko albo wievczorem. Plaze poludniowe sa dla mnie dobre tylko pozna jesienią. A najbardziej lubie chodzic po naszych plazach zima i wiosna. Sa piekne, duze puste, szerokie.

Gość jaaaaaaaaaaaaa0
mam nadzieję, że pogoda Wam dopisze, bo teraz jest pięknie nad morzem. słoneczko świeci, ani jednej chmurki :)

Gość nie rozumiem ludzi z południa
o kolejny powód, polska plaża to kupa piachu włażącego wszędzie i praktycznie 0 cienia, bo jest dość szeroka... w Chorwacji leży się na leżaczku pod pinią w cieniu mocząc nogi w krystalicznie czystej wodzie i zajadając mrożonego melona ...

Nie martw się na zapas. My jechaliśmy na początku czerwca, zapowiadali, że cały tydzień będzie lało a tylko przez dwa dni po parę godzin padało. Tak im się sprawdzają te prognozy.

Gość dlatego ja wsiadam
w samolot i zawsze mam pogode.wczasy w polsce to lipa

Gość ha ha ha własnie wróciłam
znad Bałtyku ...:D pogoda taka,że czułam sie jak na Majorce!!!! Wczoraj wieczorem nie można było oddychać ,Siedziałam 12 dni i 12 dni prażyło . A za granice to se jedżcie sami ja mam dość