Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Keerah

Wyniki badań UK. Kto wyjaśni?

Polecane posty

Przyszły do mnie wyniki z testu na Zespół Downa. Wynik: Bardzo małe prawdopodobieństwo. ( 1 in 45574) Ok,super. To kapuje. A reszta: to był 13 tydzień Beta HCG mom ---- 0.89 PAPPA mom ---------0.84 Nuchal translucency MOM --- 0.73 I ktoś może mi to rozszyfrować czy to jest Ok i co to w ogóle znaczy?? Będę dozgonnie wdzięczna. :)

Widzę, że nikt nic nie wie. Szkoda, bo przez to wszystko płakać mi się chce. W necie same liczby z kosmosu, a na stronach UK babki wyliczają płeć dziecka z NT i Bety, dramat! Mam wrażenie, że wyniki są złe. :( :( :( :( :( :(

NT: normy UK - 1 - 3.5 mm Free Beta HCG MoM normy UK < 1.00 MoM PAPPA MoM normy UK < 1.00 MoM Wyniki sa dobre. :)

Autorko w skrócie; po jakim czasie dostałaś wyniki? I czy dostając wyniki dostałaś list/telefon że masz się szybko zgłosić na konsultację? Nie dostałaś?Tzn że jest ok. O szczegóły zapytaj położną w czasie NORMALNEGO (nie urgent)spotkania

Ostatni wynik to kosc nosowa, jest tez w porzadku. Nt to przeziernosc karkowa. W Uk sa wyzsze normy - do 3.5, w Polsce do 2.5.

Listem. Wszystko napisane, że w porządku i że nie muszę nic z tym robić. Ale głupia ciekawość żeby sprawdzić samemu czy wyniki w normie wzięła górę. To jedyne badanie i wyniki jakie dostałam. Oprócz ciśnienia i wagi. Więc jestem po prostu ciekawa. Mam wrażenie, że jestem pozostawiona sobie z tą ciążą. I tak czytam Was jak się cieszycie z maluchów z tych usg co miesiąc. A ja już 4 miesiąc siedzę i wiem tyle że ważę 59 kg. :( jednak uspokoiłyście mnie troszkę, dziękuję za informacje.

Keerah - jak nie dzwonią to jest ok i uwierz mi nie chciałabyś dostać w środku pracy telefonu, że wyniki nie są za dobre i czy chce się robić amniopunkcję, a potem jeździć na USG co dwa, trzy tygodnie - wbrew pozorom to upierdliwe jest - ciesz się zdrową ciążą:) inna sprawa, że szybko Ci te testy zrobili... u nas były dopiero w 15-16 tyg.

Może dlatego że mieszkam w Szkocji i tu jest inaczej? Tobie tak zadzwonili? Przykro mi. Wszystko w porządku?

No to nie wiem czemu. Ogólnie mam dziwne te badania. Teraz to połówkowe w 17 tygodniu ciąży. Miesiąc po tym pierwszym. A potem już chyba żaden scan mnie nie czeka, co? Tylko czekanie na poród. Ehh.. Z niecierpliwości zrobię jakiś prywatnie może 3D.

cztery lata temu - jak byłam w ciązy synem to nie robili przezierności wcale, tylko testy krwi, jak źle wyszły to proponowali amniopunkcję, a dziewczyny ze zdrową ciążą miały tylko jedno USG - więc... i tak jest lepiej;) jak dziecko dobrze ułożone to faktycznie skanu może już nie być..jakbyś czuła, że się przekręciło to zawsze możesz powiedzieć położnej - pwinna Cię wysłac na sprawdzenie.

No to rzeczywiście o niebo lepiej, ale nie chce mi się kombinować z nimi. Wole pójść gdzieś prywatnie na ten 3D scan. ex-D.Bill a mogę zapytać z jakiego miasta jesteś?