Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paniii latoooo

cos jest z moimi JELITAMI?

Polecane posty

Gość paniii latoooo

otoz od paru lat cierpie na refluks (ktory troche sie wyciszyl), przy tym mam nerwice zoladka... ale ostatnio mam dziwne dolegliwosci ze strony jelit, tzn burczenie przelewanie, mam odczucie jakby m isie ciagle chcialo do toalety, ale robie najwyzej luzniejsze stolce, biegunki jako takiej nie mam. w maju przeszlam cos na ksztalt jelitowki, bo wtedy faktycznie mialam biegunke, ale przeszlo po ok tygodniu. co to moze byc, czy to jest na tle nerwowym czy powinnam leciec do lekarza.. szczerze odwlekam to, bo zanim zdiagnozowano mi te nerwice, to zrobilam taki maraton po lekarzach, ze juz mi sie odechciewa. jak tu normalnie zyc;(((

Gość paniii latoooo
brzuch mnie nie boli w sensie doslownym, ale czuje to charakterystyczne wiercenie, krecenie, szczegolnie w dole brzucha...

Gość ledwie zipię
pewnie nerwica pij meliskę, rumianek przydałaby się kuracja probiotykiem jedz kefiry, jogurty naturalne bez cukru uważaj na pieczywo, moze nasilać problemy, sprawdź jakie bardziej tolerujesz bo niektórzy nie mogą jeść razowego refluks też się nasila przy nerwicy

Gość majmdat
to sa wrzody. Wrzodziejace zapalenie jelita. Moja mama choruje, te same objawy. Koniecznie do lekarza i na kolonoskopie. Jest to nieprzyjemne ale bardzo wazne badanie. Stosujesz diete? Co jesz?

Gość dfgh65
MASZ W BRZUCHU WULGULATORY:D

Gość majmdat
poczytaj sobie o tym wrzodziejacym zapaleniu jelita i szybko do lekarza. Skad jestes?

Gość paniii latoooo
nie stosuje zadnej diety, jem normalnie - na sniadanie to na co mam ochote kanapki z dzemem, jogurt, nie wiem tosty nieraz, pije herbate troche oslodzona, potem obiad (przyznaje z obiadami bylo ostatnio roznie, podobnie jest jak pracuje to jem nieregularnie), ale na obiad to jem zupy, ziemniaki, kotlety czy inne mieso, na kolacje przewaznie cos podobnego co na sniadanie, czasem zdarzy sie jakis kebab itp. Nieraz cos slodkiego zjem. Tak normalnie jem raczej. Malo owocow i warzyw to fakt.

Gość paniii latoooo
pojde do lekarza ale przestan mnie straszyc tym wrzodziejacym zapaleniu jelita, przeczytalas opis i juz wiesz co mi jest? dzieki za to, ze sie odezwalas/es, ale bez przesady. inna sprawa, ze nasi lekarze to tez az tak sie nie spiesza do diagnozowania, znajac zycie na poczatek dostane jakies debilne leki nie wiadomo na co i po co...

Gość majmdat
napisz mi skad jestes. Jak z moich okolic to dam ci namiary do dobrego lekarza. Wydaje mi sie ze to wrzody:( znam te chorobe dobrze bo mama choruje. Po czyms z ziarenkami, smazonym i surowym masz te objawy?

Gość majmdat
ok, chcialam pomoc. Powodzenia

Gość paniii latoooo
z wybrzeza jestem, ogolnie mam to od paru dni. mialam to tez pare miesiecy temu, ale wtedy mialam biegunke typowa, teraz jej nie ma, choc czuje jak mi jezdzi w brzuchu.

Gość paniii latoooo
uppppppp podnosze

Gość paniii latoooo
i ja to doceniam, ze chcialas pomoc, ale denerwuje mnie takie stawianie diagnoz przez komputer, doszukuje sie roznych mozliwosci, ale nie bawmy sie w lekarza.. jak nie przejdzie pojde, ale nie chce sie tez nakrecac chorobskami

Gość majmdat
czyli drugi koniec pl. Nie jestem lekarzem, moge sie mylic ale moja mama miala te same objawy... Nieleczone sie nawracaja, moja mama bagatelizowala to przez 5 lat... Im szybciej do lekarza tym lepiej, mama ma diete do konca zycia

Gość paniii latoooo
ok rozumiem, nie no 5 lat to sie z tym bujac nie zamierzam, zobacze co sie bedzie dalej dzialo. dzieki za probe pomocy. mam nadzieje ze to jednak nie bedzie nic takiego, a Twojej mamie zycze duzo zdrowka :) ktos sie moze sie jeszcze wypowie?

Gość majmdat
moja mame poczatkowo leczyli na robaki, eh polska sluzba zdrowia...

Gość majmdat
thx and good luck

Gość paniii latoooo
no no tak, to jest typowe... good luck majmdat

Gość uppppppppppffffffff
uppppppppp