Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klientaja

Klient wysłał mi wezwanie do zapłaty mimo iż to on jest mi dłużny.

Polecane posty

Gość klientaja

Wysyła mi wezwania, ja robię to samo. Czy jak on złoży sprawę w sądzie o nakaz zapłaty to ja będę musiał zapłacić czy na zasadzie pozwu wzajemnego sąd uzna komu się należą pieniądze?

Gość SSosssssssssss sląski gej
a ma jakies dowody, ze to ty mu kase wisisz?

Gość Czekając na rozsądek
zależy co to za należności. Samo wystawienie faktury nie uprawnia do zastosowania kompensaty czyli zbliansowaniu wzajemnych zobowiązan i należności.....wysyłaj póki co też upomnienia :) A masz potwierdzenie dostawy albo wykonania usługi?

Gość klientaja
Kiedyś już tu pisałem :) Robiłem komuś usługę, wziąłem zaliczkę. Zacząłem pracę, ale po kilku dniach facet ten wysłał mi smsa zeby oszukac urząd skarbowy i żebym zmienił profil działalności to on wrzuci to w koszta firmy. Mówimy o sumie 40,000 zł. Później okazało się ze nie zaplacil facetowi od ogrodzenia i innym. Zerwalem umowe. Zaliczke zatrzymalem wystawiajac rachunek za to co zrobilem.

jeżeli nie masz potwierdzenia wykonania usługi to dupa...faktura może nie mieć zbytniej wartości w postępowaniu sądowym.....

Gość klientaja
jak to nie mam potwierdzenia? mam od niego 40 maili jak to mnie chwali za te prace. Poza tym w wezwaniu klient ten napisal ze wartosc mojej uslugi wycenia na 40 zl ( !!!! ) - pracowalem 9 dni. Ja mu wystawilem rachunek na 1000. To i tak malo za to co zrobilem. W ogole kpina ze klient sam wycenia sobie prace :D

Gość klientaja
a wedlug cennika mojej firmy za to co zrobilem do tej pory powinienem wziac min. 2500

no tak, ale niepotrzebnie godziłeś się na takie obrót transakcji gospodarczej..to że sobie chwalił to sobie chwalił. Normalnie wystawiłbyś ofertę, on ją akceptuje i wystawia zamówienie na taką wartość. Potem protokół odbioru prac, również częściowy (w przypadku zaprzestania prac to się przydaje), protokół potwierdzony przez klienta. Potem wystawiasz fakturę i to jest ok.

Gość klientaja
zostala podpisana umowa. Facet w swoich mailach pisze, że swietnie wykonalem ten zakres prac. Nie jest to dowodem ze robilem? Chyba jest. Dowodem jest tez ze w wezwaniu pisze o punktach ktore wykonalem.

maile nie są zbyt serio traktowane w postępowaniu dowodowym, przynajmniej kiedyś nie były...... no ale powodzenia życzę

dlaczego on pisze w wezwaniu o pracy, którą wykonałeś?

Gość klientaja
bylem u prawnika, mowil ze sa dowodem w sprawie. Tak samo jak dowodem bedzie jego sms, w ktorym to probuje na mnie wymusic oszukanie US. nie wiem dlaczego pisze w wezwaniach o moich pracach :)

Gość klientaja
ach dodam ze gosc bedzie mial sprawe o pomowienie mojej firmy w internecie, bo wyzwal mnie od zlodzieja i oszusta. wplacilem 300 zl na pozew z oskarz.prywatnego i bede ubiegal sie o odszkodowanie. Tez sam mi napisal w sms-ie ze to ON napisal o mnie te opinie. Napisal jeszcze czy mi lyso i ze bedzie tak robil codziennie

trochę nierozsądny ten koleś że zostawia po sobie takie ślady.... lepiej Ty go do sądu skieruj i tyle