Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hihihidddds

czy żele nawilżające szkodza plemnikom?

Polecane posty

Gość hihihidddds

staramy sie o dziecko, od 2 mesięcy biorę wiesiolek więc sluzu płodengo jest znacznie więcje niż kiedys Ale wwześniej zawsze uzywalismy zelu nawilżającego Femina, jest on na bazie wody i nie zawiera tak jak żele Durex informacji ze spowalnia plemniki. zastanawiam się więc czy ten zel nie szkodzi plemnikom? szczerze mówiąc bez zelu czuję dyskomfort podczas seksu. jak myslicie ? odpuścic lubrykanty czy nie mają one wpływu ?

Gość nie wiadomo czy maja czy nie
ale lepiej nie stosowac tego gówna

Gość zuziiii
jezeli nie ma takiej informacji to pewnie nie szkodza a poza tym zel to nie jest metoda antykoncepcji , bez przesady nawet jezeli spowalnia ruchliwosc plemnikow w jakims nieznacznym stopniu to doprawdy watpliwe jest aby uniemozliwily zaplodnienie.

Bardzo przydatnym żelem jest provag żel, ułatwi wam zbliżenie, a dodatkowo nawilży, zakwasi bo zawiera kwas mlekowy, nadtlenek wodoru, na pewno nie przeszkodzi w zapłodnieniu. Można go zakupić w aptece w cenie około 15zł.

Gość probably
Ja w ciąży używałam provag żelu bo bezpieczny dla dzidzi jest, byłam wówczas bardzo wyczulona na wszystkie zapachy a ten ma zapach całkowicie neutralny więc mogłam się nim spokojnie smarować, nie dosyć, że super nawilżał to w dodatku chroni przed grzybami i bakteriami więc powinnaś sobie go kupić bo teraz to tylko takie z apteki dla ciebie najlepsze

Gość probably
nie powinien plemnikom zaszkodzić bo przed ciążą też go uzywałam wtedy gdy sie o dziecko staraliśmy, a jak juz będziesz w ciąży to tak jak powyżej napisałam też go uzywaj by mąż nadal był zadowolony :)))

Gość ja pani wasza
tak