Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacammmmmmm

Gdzie oplaca sie wziasc kredyt? Potrzebuje 1 tys, nie mam pracy..

Polecane posty

Gość pytajacammmmmmm
Nie widnieje w papierach jako ojciec. Wiedzialam ze utrudnialby gdybym chciala wyjechac z dzieckiem zagranice. Wrocilam w lipcu do Polski. 23ego dostalam odp ze dziecko przyjeli bo byl problem. Corka tylko do konca lutego uczeszczala do zerowki bo nie stac mnie bylo na oplacenie. Nie chce zeby corka czula sie gorsza od innych. Jestem matka do dupy ;( ciagle sie boje ze mi ja odbiora bo nie moge zapewnic jej normalnych warunkow. Nawet mebli nie mamy bo mieszkam w starej zagrzybialej kamienicy brat je w zime porabal bo byly az biale. Chcialabym wziasc jakas szafe na raty i mam nadzieje ze niebawem wyjde z tego dolka. Chodze ciagle po sklepach i pyram sie o prace.

Gość pytajacammmmmmm
Stypendium dawaja od 70-110 zl. To nawet nie polowa tego co trzeba miec.

Gość ixyyyyyyyyyyy
zapamietaj: WZIAC a nie wziaSc

Gość ixyyyyyyyyyyy
ty jestes po szkole sredniej? dawaja :o

Gość Emmett Fitz-Hume
To ścigaj ojca dziecka o ustalenie ojcostwa i alimenty... Jaki widzisz problem?

Gość Exploited
Kuźwa, 500 zł rachunek za prąd? :o Ja tyle za pół roku płacę a mieszkam w 150 metrowym domu jednorodzinnym... Brat porąbał meble? :o

Gość panmarek
a internet to z czego spłacasz ?? Zamiast brać kredyt sprzedaj komputer Jeśli rzeczywiscie szukasz pracy to podaj rejon z jakiego piszesz

Gość 1122222222222222222222222
przedszkole zerówka jest za darmo. za jedzenie dla ubogich płaci mops. podobnie jak za książki dla dziecka.

Gość dasz rade2210
WSTYD T O KRASC I Z KONIA SPASC! posluchaj z pradem mialam sytuacje taka ze jak pare lat temu miesxkalo nas w domu osmioro placilismy duze ra chunki od trzech lat mieszkam tylko z mezem a energia naliczala ciagle duze rachunki. wkurzylam sie zadzwonilam do nich i pani na infolini potadzila mi abym sama co misiac podawala stan licznika . teraz zamiast 600zl placimy z mezem niecale 100zl. jest roznica prawda?zapytaj w energi a moze livznik na doladowanie tzn kupukesz kod do licznika cos jak zdrapka na doladowanie telefonu. musisz udac sie do energii wyjasnic opowiedziec sytuacje moze cosdoradza. listownie to nie to samo co oko w oko.a mi sie wydaje ze wiecej sie zalatwi jak jestmozliwosc gdy sie osobiscie porozmawia. co do ksiazek to tez radze porozmawiacz wychowawca klasy napewno znajdzie rozwiazanie, przeciez nie ty pierwsza i nie ostatnia masz problem z ksiazkami czy obiadami. ABSOLUTNIE!!!! nie pakuj siew zadne kredyty.

Gość pytajacammmmmmm
Kazdy mowi ze duzo placimy. Liczniki sa na korytarzu. Podejrzewam sasiada o kradziez bo mieszka zaraz za licznikami. Brat pomieszkuje u dziewczyny a siostra tez malo jest w domu,nie mamy zadnych sprzetow zeby cos tyle ciągło. Jak zyl ojciec to non stop tv gral, mikrofala. A jak nie chcialo mu sie drzewa w zime zalatwic to po ktyjomu grzejnik sobie wlaczal. Myslalam ze jak wroce do Pl to wszystko sobie pozalatwiam a tu niestety przykra rzeczywistosc. Tydzien po moim powrocie przyszlo pismo ze 4 lata nie jest placone za wode i jest ponad 10 tys zadluzenia. Moja wina bo myslalam ze woda liczona jest w czynszu, a co pol roku dawaja nam dotacje, zadnych powiadomien o zadluzeniu nie przysylali. Po 4 latach im sie wspomnialo :( Juz napisalam pismo o umorzenie, ale oni tez nic nie obiecuja. Potem po paru dniach wezwanie do zaplaty za prad 400 zl + 95 za zalozenie licznika w marcu. Jestem ciekawa jakie mnie jeszcze niespodzianki czekaja

Gość dasz rade2210
a skad ty jestes? wszystko da sie zalatwic. idz do wodociagow popytaj sama jak masz ta sprawe rozwiazac. a prad mozesz zazadac kontroli. a miszkanie to spoldzielcze czy jak?

Gość ixyyyyyyyyyyy
ty jestes pewna, ze skonczylas jakakolwiek szkole? ciaglo, dawaja :D

Gość ixyyyyyyyyyyy
wyjdz z kafeterii, wylacz komputer to od razu bedziesz miec mniejsze rachunki za prad

Gość pytajacammmmmmm
Komputer to mam starego hebla sprzed 10 lat, w dodatku popsuty. Pisze z tel. Jestem z Mysłowic (obok Katowic). Nie czepiajcie sie tak pisowni, kazdy ma prawo sie pomylic tym bardziej ze humanistyka to nie moja specjalnosc. Nie pale,nie pije, jestem uczciwa a mimo to i tak nie maja pracy. Tu licza sie chyba tylko znajomosci

Gość ixyyyyyyyyyyy
pomylic?! kobieto ty w kazdym poscie sadzisz byki

Gość dasz rade2210
moja rada tak wogole to wez sie ogarnij. pozalatwiaj sprawy i tyle. jesli masz dostep do neta to prad smialo moglabys podawac musisz sie zapytac w energi.

Gość pytajacammmmmmm
Mieszkanie jest z urzedu miasta. Moj ojciec mieszkal w nim od urodzenia i my takze. Mam zamiar zalozyc wodomierz. Bede tak oszczedzac ze to oni beda musieli mi kase oddawac. Banda przyglupow. W lutym nie bylo wody bo zamarzly rury i miesiac trzeba bylo czekac zeby ktos przyjechal.

Gość pytajacammmmmmm
Mieszkanie jest z urzedu miasta. Moj ojciec mieszkal w nim od urodzenia i my takze. Mam zamiar zalozyc wodomierz. Bede tak oszczedzac ze to oni beda musieli mi kase oddawac. Banda przyglupow. W lutym nie bylo wody bo zamarzly rury i miesiac trzeba bylo czekac zeby ktos przyjechal.

Gość dasz rade2210
czyli komunalne. idz do zakladu ktory jest administratorem budynku i zalatw to szybko

Gość pytajacammmmmmm
Jakbys pisal z tel ciekawe czy tez by ci sie udawalo wszystko dobrze napisac. Pisze na szybko i mam gdzies te twoje zrzędzenie. Nie podoba sie to po co wchodzisz na topik?

Gość ixyyyyyyyyyyy
bo taki mam kaprys, za internet w telefonie tez placisz - a nie muszisz, da sie zyc bez tego korzystasz z internetu w telefonie, wiec czesto musisz ladowac baterie - a to tez ciagnie prad :o a potem sie dziwisz skad takie rachunki ci przychodza

Gość pytajacammmmmmm
Do MZBM nie mam po co isc jak oni sami robia przekrety. Zaraz po przyjezdzie bylam upomniec sie o okna bo juz drewno jest spruchniale i sie rozpada to powiedzieli ze trzeba czekac 10 lat. Zrobilam im haje to zaraz po tygodniu wyslali to pismo odnosnie wody. Tu by trzeba bylo do Uwagi isc w jakich warunkach kaza ludziom mieszkac. Podloga mi sie ugina, tapeta mokra do polowy scian, w lazience, wc i przedpokoju sciany sie sypia i sa czarne pod oknami. Moglabym tu wiele pisac ale po co. Jak mi tego nie umorza to ide z tym do tv.

Gość ixyyyyyyyyyyy
Tu by trzeba bylo do Uwagi isc w jakich warunkach kaza ludziom mieszkac. nikt ci nie kaze tam mieszkac :o

Gość pytajacammmmmmm
Wez mnie nie rozsmieszaj. A jak nas bylo 6 to myslisz ze nie ladowalo sie tel? :)

Gość pytajacammmmmmm
A gdzie pojde pod most?

Gość mama dwóch dziewczynek
pomogłabym Ci jakoś, przynajmniej z rzeczami dla małej, ale mieszkam na drugim końcu Polski... u nas na prawdę wielu rodziców korzysta z mopsu i z pomocy socjalnej w szkole i jest to pomoc ponad 200zł + paczki okolicznościowe i wyprawka szkolna, więc nie tak bardzo mało. Poza tym chyba zadziałałabym w kierunku alimentów - Twoja sprawa, ale jednak dziecko ma ojca a ojciec powinien płacić. A czyje jest to mieszkanie?

Gość mama dwóch dziewczynek
w międzyczasie napisałaś, że komunalne mieszkanie... a na kogo figuruje w takim razie? kto jest głównym najemcą lokalu?

Gość rtp octp t4
skoro jestes samotna matka to przysluguje ci zasiłek z osrodka pomocy, jakos 170 zł?korzystasz z tego? wyprawki dla pierwszaków dla rodzin w trudnej sytuacji tez kiedys były musisz sie dowiedziec w swojej gminie..

Gość pytajacammmmmmm
No chyba przejde sie do szkoly popytac. Mieszkanie jest na mnie brata i siostre. Zrobili nas trzech najemcami. Od ojca dziecka nie chce nic bo po pierwsze i tak nigdy nie mial i nie bedzie mial legalnej pracy,nie ma z czego sciagac. Po drugie jakby juz figurowal jako ojciec to musialabym sie go prosic o zgode na wyjazd dziecka zagranice, a nie wiem czy kiedys jak stane na nogi to stad wyjade. Chcialabym. Po trzecie nie chce zeby w przyszlosci domagal sie placenia na siebie alimentow przez moje dziecko wiec lepiej nie miec z nim nic wspolnego