Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zgaga

do wierzacych - czemu seks jest grzechem?

Polecane posty

Gość i8989321321
ja polewam z terminu " niepokalane poczęcie"- on sam w sobie świadczy, że uwazają seks za pokalanie... Zrobienie z Maryi wiecznej dziewicy, która nie była, tez swiadczy ze stosunek do seksu w KK był od zawsze zaburzony, do kobiet tez. Ale czemu się dziwic, jak taki kiecuch w sutannie slinił się na widok babki, co wywoływało u niego poczucie pewnie złości, niemocy, frustracji. W koncu przeniosł te złe uczucia na kobiety- które sa zródłem grzechu- ja wu widze tez związek z tym wątkiem Biblii kiedy Ewa kusi Adama i sprowadza na złą drogę

Gość Kaitana
zgaga - napisałam już to wcześniej grzechem jest cudzołożenie czyli uprawianie seksu z osobą która nie jest czyimś mężem lub żoną

Gość wartklkjan
zgaga Kaitana jest traktowany jak coś złego, brudnego, bo ludzie nie umieją z niego umiejętnie i z głową korzystać, tylko upodabniają się do zwierząt a jak sie niby korzysta z seksu z glowa? Nie dorosłaś do seksu , a tak bardzo cię interesuje co Kościół na ten temat myśli i na dodatek jeszcze negujesz zasady KrK

kasaa pytasz o to czym różni się jedzenie od sexu,sorry ale to żałosne bo porównujesz dwie zupełnie różne rzeczy,łączy je to że są to potrzeby człowieka biologiczne i nic więcej po raz ostatni tlumacze, ze to jak nabardziej trafne porownanie bo jedno i drugie to nic innego jak fizjologia. zadnej filozofii w tym nie ma (o ile sobie ktos nie dorobi)

Gość i8989321321
Następna bzdura w Nowym Testamencie , jest na temat cudzołóstwa, nie wspomnę już o dekalogu. jaka bzdura, o czym ty piszesz, ja nie pisze o cudzołóstwie... :(

Gość Kaitana
Je t aime M. - to Ci źle mówił nie każdy stosunek kończy się ciążą w małżeństwie to jest wręcz obowiązek(!) uprawiania seksu

Gość i8989321321
"Nie dorosłaś do seksu , a tak bardzo cię interesuje co Kościół na ten temat myśli i na dodatek jeszcze negujesz zasady KrK" nie dorosłam??? Buchachacha... :) Mam 34 lata i dwójkę dzieci....

Gość Kaitana
ale seks bez ślubu jest właśnie cudzołóstwem, więc o czym piszesz?

Gość wartklkjan
i8989321321 ja polewam z terminu " niepokalane poczęcie"- on sam w sobie świadczy, że uwazają seks za pokalanie... Zrobienie z Maryi wiecznej dziewicy, która nie była, tez swiadczy ze stosunek do seksu w KK był od zawsze zaburzony, do kobiet tez. Ale czemu się dziwic, jak taki kiecuch w sutannie slinił się na widok babki, co wywoływało u niego poczucie pewnie złości, niemocy, frustracji. W koncu przeniosł te złe uczucia na kobiety- które sa zródłem grzechu- ja wu widze tez związek z tym wątkiem Biblii kiedy Ewa kusi Adama i sprowadza na złą drogę Historia o kuszeniu ma całkiem inne znaczenie, niż tutaj piszesz. I stosunek Krk nie jest zaburzony, jak chcecie to uprawiajcie seks co tydzien z kimś innym, nikt wam nie broni, jeśli uważacie ,ze taka droga jest słuszna

Gość kasaa
dokładanie autorka zupełnie nie wie o czym piszę,jest niedojrzała,jak chcesz to możesz robić to kiedy chcesz i z kim chcesz czemu znów zakładasz temat narzucający innym twoje poglądy?Krytykujący religię?KAżdy ma inną moralność i robi co uważa za słuszne

Gość wartklkjan
i8989321321 "Nie dorosłaś do seksu , a tak bardzo cię interesuje co Kościół na ten temat myśli i na dodatek jeszcze negujesz zasady KrK" nie dorosłam??? Buchachacha... Mam 34 lata i dwójkę dzieci.... 16:21 [zgłoś do usunięcia] Kaitana Było do zgagi , czytanie ze zrozumieniem...a poza tym,że masz 34 lata i dwójkę dzieci o niczym nie świadczy, tak jak ukończenie 18 nie świadczy o dojrzałości.

Kaitana ale seks bez ślubu jest właśnie cudzołóstwem, więc o czym piszesz? a to co za bzdura? i czemu to jest tak traktowane?

Gość Kaitana
zgaga wartklkjan Przecież Kościół nie uważa seksu na grzech ! Grzechem jest cudzołóstwo , czyli seks poza małżeński. Kościół mówi o seksie oczywiście w małzeństwie o dopełnieniu miłości, o wyrazie miłości do małżonka. kosciol uznaje tylko seks po slubie koscielnym. poza tym jest to be a ja nie bardzo rozumiem czemu. no bo seks powinien być wyrazem miłości do małżonka

Kaitana zgaga wartklkjan Przecież Kościół nie uważa seksu na grzech ! Grzechem jest cudzołóstwo , czyli seks poza małżeński. Kościół mówi o seksie oczywiście w małzeństwie o dopełnieniu miłości, o wyrazie miłości do małżonka. kosciol uznaje tylko seks po slubie koscielnym. poza tym jest to be a ja nie bardzo rozumiem czemu. no bo seks powinien być wyrazem miłości do małżonka a to znaczy, ze jak mam tylko cywilny to nie kocham swojego meza? co za bzdura do potegi

Gość i8989321321
Historia o kuszeniu ma całkiem inne znaczenie, niż tutaj piszesz. I stosunek Krk nie jest zaburzony, jak chcecie to uprawiajcie seks co tydzien z kimś innym, nikt wam nie broni, jeśli uważacie ,ze taka droga jest słuszna to jakie ma znaczenie? Uwielbiam dyskutowac z tepakami... :p Wiem więcej o historii KK niz ci się wydaje, bo studiowałam to przez rok, te zasady to efekt wymysłów pewnych grup ludzi, które często były niemal przypadkiem

Gość Kaitana
To, że seks bez ślubu jest cudzołóstwem nie jest żadną bzdurą, tylko prawdą.

Gość kasaa
zgaga po raz kolejny to tylko udowadniasz jak żałosne są twoje wypociny,sex dotyczy bardzo intymnej sfery człowieka,powiązany jest dla niektórych z uczuciami,z szacunkiem do siebie ,inaczej nie byłoby kar za gwałt np.jesli był by takim niczym jak jedzenie ,z jedzenia nie ma dzieci,więc nie porównuj go do tego,jest fizjologią ale dla każdego ma inne znaczenie,mówiąc krótko nie wszyscy są jak zwierzęta

kasaa dokładanie autorka zupełnie nie wie o czym piszę,jest niedojrzała,jak chcesz to możesz robić to kiedy chcesz i z kim chcesz czemu znów zakładasz temat narzucający innym twoje poglądy?Krytykujący religię?KAżdy ma inną moralność i robi co uważa za słuszne a gdzie cokolwiek komus narzucam? po prostu zadaje pytanie na ktore ty nie potrafisz z sensem odpowiedziec wiec juz daj spokoj.

Gość i8989321321
Dla nieumiejących czytac - autorka nie napisała: dlaczego seks bez ślubu jest grzechem, tylko dlaczego seks jest grzechem...

Gość Kaitana
zgaga - ale czy na ślubie cywilnym przysięgłaś przed Bogiem, że będziesz męża kochać, być z nim na dobre i na złe, weźniesz za niego odpowiedzialność, ślubowałaś mu wierność i uczciwość, że go nie opuścisz do śmierci? Sama sobie odpowiedz

Gość Kaitana
Nie wiem co to za miłość do męża, jeśli się go pakuje w grzech jakim jest życie bez ślubu kościelnego. Oboje żyjecie w grzechu, a miłość to pragnienie dobra a nie zła dla drugiego

Kaitana To, że seks bez ślubu jest cudzołóstwem nie jest żadną bzdurą, tylko prawdą. czyja prawda? koscielna? dziekuje, nie mam wiecej pytan. dla mnie to kolejna bzdura. i wciaz zadnej konkretnej odpowiedzi czemu tak jest. po prostu kolejny koscielny bezsens a wy to lykacie bez popitki. ale w sumie wasza brocha.

Gość Kaitana
i8989321321 - to znaczy, że nie zna zasad swojej wiary bo to nieprawda że seks zawsze jest grzechem

Gość wartklkjan
Tak to napisz mi coś więcej ? Jaka była rola Adam , bo jak juz studiowałaś to powinnaś wiedzieć,że nie tylko jest winna po stronie Ewy, ale nawet bardziej po stronie Adama, bo to jemu Bóg nie pozwolił zjeść jabłka z drzewa a nie Ewie. Ale to nie jest temat tego topicu....

Kaitana Nie wiem co to za miłość do męża, jeśli się go pakuje w grzech jakim jest życie bez ślubu kościelnego. Oboje żyjecie w grzechu, a miłość to pragnienie dobra a nie zła dla drugiego oj, ale mnie teraz rozbawilas! jaki grzech, co ty pitolisz? grzech dotyczy ludzi oglupionych religia a do tych, na cale szczescie, nie naleze. wiec mnie to po prostu nie dotyczy. tylko jestem ciekawa, jaka logike ma podejscie kosciola do tej sprawy ale jak sie okazuje - zadna.

Kaitana Nie wiem co to za miłość do męża, jeśli się go pakuje w grzech jakim jest życie bez ślubu kościelnego. Oboje żyjecie w grzechu, a miłość to pragnienie dobra a nie zła dla drugiego oj, ale mnie teraz rozbawilas! jaki grzech, co ty pitolisz? grzech dotyczy ludzi oglupionych religia a do tych, na cale szczescie, nie naleze. wiec mnie to po prostu nie dotyczy. tylko jestem ciekawa, jaka logike ma podejscie kosciola do tej sprawy ale jak sie okazuje - zadna.

Gość Kaitana
zgaga - Boża prawda skąd ty wiesz co znaczy nie cudzołóż jak masz bardzo mierną wiedzę na temat tej religii

Gość i8989321321
zgaga - ja ci odpowiedziałam, to jest wynaturzenie które wzięło sie z celibatu, jest wziązane z inną negatywną rzeczą- ze w kk ksieża to wyłacznie faceci. Jakbyś poczytała o hisotrii KK to rozumiałabys więcej rzeczy. Doktryny sa wymyślane przez ludzi, np. czyściec- został wymyslony po zarazie z 1348 roku, kiedy ludzkosc myślała, że ta zaraza to kara za grzechy. Chrzescijaństwo od tamtej pory stało się okrutne, chodziły pochody biczowników... aZ w końcu stwierdzono potrzebę złagodzenia tego agresywnego nurtu i wymyslono doktryne czyścca

Gość Kaitana
zgaga to nie wiedziałaś, że jak dwoje ludzi żyje sobie nie związanych małżeństwem to jest to grzech? to tak jakbyś robiła to do czego nie jesteś uprawniona

Gość i8989321321
wartklkjan- a ty myślisz,że na serio chodziło o zerwanie jabłka??? Potwierdza to moją tezę, że katole to totalne tępaki... :) Przecież to sa wszystko metafory