Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kisuska

Ktos z Was uzywa pasty do zebów

Polecane posty

Gość kisuska

Colgate Max white One ? Zawsze po umyciu nia zebow po jakiejs godzinie ciagna mi sie gluty z ust:o Jak umyje inna nie mam czegos takiego. Co moze byc przyczyna ?

Gość kisuska
nie rozumiem z pasty moze byc pruchnica ?

Gość kisuska
takie nitki sie ciagna :o jak myje Blanx to nie ma czegos takiego.

Gość kisuska
tak jakby mi nablonek z ust schodzil. Zamowilam sobie w necie ta paste i teraz chyba wyrzuce, albo dam dziadkowi

Gość tak sobiemysle
wiem o czym mowisz, tez to mialam po tej pascie ale tylko swiezo po umyciu, teraz uzywam blanxa. Od 10 lat uzywam past wybielajacych, nie bola mnie zeby, nie mam prochnicy, nie mam zniszczonego szkliwa

Gość kisuska
sztucznych zebow mu chyba nie zniszczy:)

A tak pytam, mnie się takie coś dzieje 1-2 razy w miesiącu - te "gluty", nie mam pojęcia skąd to.

Gość kisuska
Ja tez wczesniej uzywalam blanx ale zamawialam kilka rzeczy w necie w tym ta paste chcialam sprobowac. Chyba zostane przy tej starej , a kupuje ja w aptece.

Gość kisuska
Destroir nie mam pojecia, bo ja mam cos takiego tylko po uzyciu Colgate, po innej nie.

Gość jdadhasncjasdnbj
nie używaj w ogóle pasty do zębów.... używaj pasty do butów... będziesz miała ładniejsze zęby:D

Gość jankeska k.
Nie wiem czy czasami ta pasta nie zawiera szkodliwego triclosanu - poczytaj w składzie. Osobiście korzystam z innej pasty, o nazwie ajona, Pomogła mi przy krwawieniu dziąseł, a jako że byłam z niej zadowolona to zostawiłam ją na stałe. Pasta nie zawiera fluoru, co jest jak dla mnie jej dużym plusem.

Gość karina majewska
Którą z past Colgate na pewno kiedyś zawierała triclosan, bo jakiś czas temu szukałam na ten temat informacji, ale nie pamiętam dokładnie nazwy. Najlepsze jest to, że ludzi szpikuje się składnikami, które są szkodliwe, i nikt nie ma co do tego skrupułów ;/

Gość ..piggy
mi dentysta powiedzial ze nie wolno uzywac past wybielajacych bo baaardzo niszcza szkliwo ;/

Gość jankeska k.
I miał rację. Pasty wybielające wcale nie są najlepszym pomysłem. Wprost przeciwnie - takie pasty mogą mieć naprawdę negatywny wpływ na nasze zęby, wręcz porządnie je zniszczyć, a do tego raczej nikt z was doprowadzić nie chce, prawda? Tak więc zastanówcie się kilka razy zanim zdecydujecie się na konkretną pastę...

Gość mala bek
Nie wiem czy ta pasta nie zawiera triclosanu, który jest szkodliwy (składnik detergentów). Ja korzystam z pasty ajona - zaczęło się od krwawienia dziąseł, a później pastę zostawiłam już sobie na stałe. Efekty daje naprawdę super - osobiście problemów z zębami nie mam od dawna.

Gość jankeska k.
Co masz na myśli mówiąc o braku problemów z zębami? Chodzi o ubytki? Bo to można ocenić dopiero po kilku latach, nie sądzisz?

Gość mala bek
Dziwne pytania... Jak to co? Brak ubytków, próchnicy, problemów z dziąsłami, ze świeżością oddechu itd. Wszystkie podstawowe elementy/podstawowe kwestie. Rozumiesz? Kafeteria mnie coraz bardziej zaskakuje ;-)

Gość Pasta Dentamyl
Zawiera: AQUA, HYDRATED SILICA, SORBITOL, PROPYLENE LAURYL SULFATE, AROMA, XANTHAN GUM, ALLANTOIN, SACCHARIN, TOCOPHERYL ACETATE, SODIUM MONOFLUOROPHOSPHATE, LIMONENE, CI 73360, CI77891

Gość Pasta Dentamyl
małe sprostowanie: Skład: AQUA, HYDRATED SILICA, SORBITOL, PROPYLENE GLYCOL, PEG-32, UREA, SODIUM LAURYL SULFATE, AROMA, XANTHAN GUM, ALLANTOIN, PANTHENOL, ZINC CHLORIDE, SODIUM FLUORIDE, SODIUM SACCHARIN, TOCOPHERYL ACETATE, SODIUM MONOFLUOROPHOSPHATE, LIMONENE, CI 73360, CI77891

Gość karolina_66
Używałam colgate i jak dla mnie efekt za słaby, potem długo szukałam czegoś innego ale udało się, wybieliłam zęby dzięki metodzie Martuni :) można poczytać o tej metodzie w google