Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuuuniuniauu

związek kobieta katoliczka, mężczyzna świadek Jechowy... odpiszecie

Polecane posty

Gość jhyfrdcfvcd
dokladnie.jest bo jest:)Jezusa tez szczegolnie nie wielbia...ot,syn bozy i tyle...nawet problem z wizerunkiem Jezusa na krzyzu maja:O "bo po co sie do niego modlisc skoro on juz umarl?i i juz nic nie moze":O

Gość jhyfrdcfvcd
specjalnie pisze syn bozy mala litera bo mowimy o ICH bogu,nie moim;)

a byla kiedys glosna sprawa o lekrzu, ktory wlasnie nie mial czasu i musial zrobic transfuzje kilkulatkowi po wypadku. Rodzice swiadkami Jehowy byli i nie wyrazili zgody, a ze czasu nie bylo to on podjal sie tego na wlasna odpowiedzialnosc. Dzieciak rpzezyl, a rodzice jego podali lekarza do sadu i zadali odszkodowania:O

Gość edgtfdfhgfdsd
co za bzdury, że nie wielbią Jezusa :o litości......... modlą się do Syna Bożego dzień w dzień -.-

aha to nie uznaja Matki Boskiej, Jezusa tez nie bardzo- hmm... ciekawie. A maja jakas swoja biblie? Bo jesli korzystaja z tej co katolicy to chyba sa hipokrytami:D

Gość dzieci świadków
które nie obchodzą urodzin w sumie niczego nie tracą bo imprezę z prezentami można sobie zrobić bez okazji :)) a te wszystkie święta zwane katolickimi są wzięte z pogaństwa i kultu fałszywych bóstw więc nie mają nic wspólnego z wielbieniem Boga w niebie, o tym na każdej stronie w internecie na ten temat można przeczytać:) Chłopak autorki skoro nie głosi ewangelii i nie bierze udziału w spotkaniach to tak naprawdę nie jest Świadkiem . Świadkiem człowiek się nie rodzi tylko zostaje nim po podjęciu świadomej decyzji , nikt na nikogo nie naciska a jak ktos chce zrezygnować to ma do tego prawo, więc to dowód,że nie jest to żadna sekta

Gość uuuuniuniauu
oni są nienormalni... Problem mają z wizerunkiem wiszącego Jezusa na Krzyżu, a ja niby miałabym siedzieć i modlić się do ich kolorowych książeczek... w dodatku kłamią jak psy... Rzekomo zawsze wyciągną pomocna dłoń.. Jakby byli takimi dobrymi ludźmi to zamiast drukować książeczki kolorem to mogli by te pieniądze przeznaczyć na cel charytatywny, a nie wciskać nam do ręki po czym my i tak to za chwilę wyrzucamy do śmieci.

a jaki oni maja problem z wizerunkiem krzyza? No nie rozumiem za bradzo:O I do ksiazeczek sie modla? No nie w to to nie uwierze:D

Gość uuuuniuniauu
z tymi książeczkami to była metafora... Wyobrażam sobie tak to... bo nie wiem do czego tam się modlą, ale nam wciskaja książeczki

Gość polecam ksiazki pana T.Kunda
Autorko T.Kunda piszw wspaniale ksiazki o tej sekcie,nie wiem czy czytalas lub slyszalas o nim ?

Gość dzieci świadków
ehhhh uuuuniuniauu co do krzyża na ścianie-świadkowie tego nie pochwalają bo przede wszystkim trzymają sie tego,że Bóg zabronił ludziom sporządzania wizerunków i modlenia się do nich, Bog jest żywym Bogiem a nie kawałkiem drewna na ścianie, który nic nie widzi i nic nie słyszy. Zostaw lepiej tego chłopaka i znajdź sobie" porządnego katolika "jak ty sama:) , nie zmuszaj go do zostawania katolikiem , on na pewno nie naciska na ciebie żebyś została świadkiem

Gość uuuuniuniauu
nie czytałam... Książka ma na celu naciągnąc mnie na ta sektę? czy jak?

Gość jhyfrdcfvcd
a wlasnie,ze mam racje.Jezus to jest tylko posrednik miedzy bogiem a nami...i modla sie POPRZEZ Jezusa do swojego boga... u nas jest Bog Ojciec,Syn Bozy i Duch Sw-wszyscy sa tak samo wazni:) tam tylko Jahwe..a poza tym mowia,ze Jezus mial rodzenstwo:)i ze juz wczesniej byl na ziemii....

wlasnie poczytalam, ze ci debile sa za rozbijaniem rodzin:O Czyli jesli np. jakas jehowa baba znajdzie zonatego to moze go przekabacic na swoja wiare i zadac by zostawil dla niej zone i dzieci:O I odwrotnie. Lepiej autorko pogadaj z chlopakiem, bo od takich oszolomow lepiej faktycznie trzymac sie z dala:O

Autor walczy z ta sekta i od wielu lat pomaga im z niej wyjsc...Jest z tego znany w calej Polsce.U nas byl w Kosciele kiedys.

Gość uuuuniuniauu
po prostu postawie mu ultimatum, albo chce żyć ze mną w rodzinie katolickiej, albo w swojej. Jeśli zostanie przy swojej to Go pożegnam.. Nie chce mieć z ta religia czy tam sekta nic wspólnego.

Gość dzieci świadków
EwelinaEwa wiem ,że wspaniały T.Kunda sam był kiedyś Świadkiem Jehowy i za głoszenie fałszywych teorii został wyrzucony więc z zemsty wydaje "dzieła" szkalujące to wyznanie a wie doskonale,że Świadkowie mają wielu wrogów więc zyskuje wielu zwolenników tych swoich paszkwili.

Kup mu jakas ksiazke do poczytania T.Kundli..wielu po przeczytaniu odchodzi z tej sekty...

dzieci świadków- jestes swiadkiem Jehowy? Pytam z ciekawosci, bo troszke sie zainteresowalam i chetnie bym z jakims swiadkiem podyskutowala, ale witrualnie, bo na zywo sie boje:D

Gość uuuuniuniauu
oo Kurde a może On cały czas gra? może chce mnie tylko przekabacic na swoją stronę? niee to nie możliwe..Jak już mówiłam on tylko w takiej rodzinie się wychował.... Chociaż już zaczynają mi się kłebic myśli w głowie.... nigdy nie dam się na to nabrać

Gość dzieci świadków
totalna bzdura z tym,że kobiety będące Świadkami rozbijają rodziny osób nie będących w tym wyznaniu, oszczerstwo mające podsycić niechęć do tych ludzi. Dla nich małżeństwo to coś świetego

Gość jhyfrdcfvcd
nie przesadzajcie.... przesiej wszystkie te newsy przez sito :) jak mozna komus stawiac takie ultimatum?albo ja albo wiara??????? to jak w Quo Vadis:O chrzescijanie woleli umrzec niz wyrzec sie wiary.... sprawa jest o tyle prostsza,ze Twoj facet nie identyfikuje sie za bardzo z ta "religia"...wiec moze pojsc "za Toba". cholera,ciesz sie,ze nie zakochalas sie w muzulmaninie:)

Gość uuuuniuniauu
ja też chętnie bym się dowiedziała czegoś więcej na ten temat... również boję się rozmawiać o tym na żywo.Nawet z moim..

Gość jhyfrdcfvcd
tak...akurat tutaj sie zgadzam...u nich malzenstwo to rzecz swieta... i wogole zdrady... jaki to krol przespal sie z cudza zona?Dawid???? przeciez mowia o nim czesto...ze sie nawrocil na szczescie... cos o owcach i dawidzie jest:)

Gość dzieci świadków
EwelinaEwa tak, jestem:)

Dziewczyny jeszcze raz polecam ta strone... http://katolikos.republika.pl/w4.htm Tu macie duzo ciekawych informacji. Ja przeczytalam 2 ksiazki T.Kundli,tak z ciekawosci i polecam. Duzo swiadectw ludzi ,ktorzy wyszli z tej sekty.

dzieci świadków- mam wiec pytanie: o co chodzi z ta transuzja krwi? Czemu sie na to nie zgadzacie w ramach swojej wiary? bardzo mnie to ciekawi

Gość dzieci świadków
nie zaśmiecajcie sobie głowy bzdurami Kundy:)