Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowe postanowienie

Czy staracie sie zdrowo odzywiac? A jesli tak to w jaki sposob?

Polecane posty

Gość nowe postanowienie

Podajcie jakies swoje przykladowe menu jesli chodzi o zdrowe odzywianie. I czy waszej rodzinie smakuje? Ja ostatnio zwracam coraz wieksza uwage na to bysmy zdrowiej sie odzywiali, ale wciaz brakuje mi pomyslow:) Bede wiec wdzieczna za wypowiedzi

Gość królewnaaaaaaaaaaaa
zielona herbatka rano i wieczorem

Gość nowe postanowienie
mialam na mysli obiady i kolacje:P

Ja udałam się do dietetyka na kolację sałatki z olejem roślinnym. Obiady- zupy warzywne czyste niezabielane, mięso drobiowe, ryż brązowy, warzywa, produkty mączne ale z mąk typ 650 i wyższe.

duzo warzyw.. bo teraz sezon.. kasza, ryz zamiast ziemniaków.. gotowanie w parowarku jak jest mozliwość no i duuuzo wooody:)

Z wodą racja, najlepiej z jakimiś dodatkami typu cytryna, mięta, albo ogórek czy bazylia (wiem,że niektórzy tak piją)

Gość mamusiasynusia;)
byłam na south beach po ciąży zrzuciłam 14kg i zdrowe odżywianie mi pozostało ;) jem ciemne pieczywo,brązowy ryż, makaron tylko pełnoziarnisty ale nie za często, reszcie rodziny ograniczyłam jedzenie tłustych potraw, często robię leczo z kurczakiem, warzywa z patelni., na udkach gotuję rosół potem ściągam skórę i zapiekam w piekarniku staram się jak najmniej smażyć jest mnóstwo innych dań które przerobiłam na wersję bardziej zdrową i mniej kaloryczną, wprowadziłam więcej surówek i warzyw, naprawdę wiele nie trzeba żeby zdrowiej jeść a smakuje tak samo dobrze ;)

Gość mamusiasynusia;)
a ziemniaki jemy raczej z jajkiem, kefirem,rybą lub cebulką, sporadycznie z sosem, a jak już z mięsem to jakieś mielone z szynki bo nie jest tłuste i rodzina nakarmiona zadowolona.

Gość 09-09
no ja teraz robię domowe przetwory, mam już dżemy z truskawek, czarnych jagód, zamroziłam tez sporo truskawek. Wyciągasz woreczek do tego kefir i masz pyszne i zdrowe śniadanie lub podwieczorek. pijemy tylko wodę niegazowaną, zero kolorowych wód.