Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MARUSIAK

POMOCY powinnam odwołać ślub?????????????

Polecane posty

Gość MARUSIAK

Błagam o pomoc bo nie wiem co mam robić.Czuję że wali się cały mój świat....za dwa tygodnie mam wziąć ślub. Jestem ze swoim facetem 4 lata od roku mieszkamy razem. Chcieliśmy zalegalizować nasz związek. Od ok miesiąca mój narzeczony coraz bardziej mnie zaskakuje. Niestety niezbyt pozytywnie. Najpierw nie wspierał mnie gdy moja przyjaciółka nie chciała przyjechać na nasz ślub - nie wiem czemu jakoś chaotycznie się tłumaczyła. Myślałam że mi serce pęknie, a on na to że trudno pokazała jaka jest naprawdę i żebym się nie przejmowała bo nie warto. Niestety jestem strasznie wrażliwą osobą, nie umiem olać. Wyłam kilka dni a on nic, zero czułości nie przytulił ni nic....zabolało mnie jego zachowanie. Zawsze po pracy wracał do domu a tu nagle pyta mnie czy może wyjść z kolegą na piwo, byłam w szoku bo nigdy czegoś takiego nie robił. Tam gdzie mieszkam nie ma barów, wiec chlałby jak meliniarz pod sklepem. Wbrew sobie się zgodziłam. Obiecał że niedługo wróci - wrócił po kilku godzinach i dosłownie wtoczył się do domu.Nie odpisywał na smsy, olał mnie.Nie poznaję go. Na drugi dzień przepraszał powiedział że potrzebował się zresetować że to już się nie powtórzy. Ale ja mu nie ufam, przeżyłam horror, nie wiedziałam co się z nim dzieje nie spałam całą noc bo on wymiotował. Nie wiem co mam robić!!! nie wiem czy powinnam odwołać ślub!! czy chce być z nim...nic już nie wiem.... jest jeszcze jedna rzecz. On lubi pić piwo. walczyła z tym bardzo długo, wygrałam. Przestał pić tak jak kiedyś.przed tym jak się poznaliśmy to on w sumie nie pił tylko chlał. teraz jedno piwo w tygodniu.ostatnimi czasy pije po cztery czasem więcej ( w tyg.). Natomiast ja nie lubię jak on pije, po prostu mnie skręca.może to początek, po ślubie pokaże mi jaki jest naprawdę i że ma mnie w d...

Gość dsfdsfsdf
w jego rodzinie sa jacys alkoholicy? ojciec np.? jeżeli tak to masz niestety problem

Gość Odwolaj bo inaczej
po slubie Ci dopiero pokaze!!! Ja mysle, ze on Cie z ta przyjaciolka zdradzil i dlatego ona nie chce przyjechac na Wasz slub! Jedz do niej i powiedz, ze chcesz znac najgorsza prawde, ale prawde dlaczego nie chce przyjsc na Wasz slub

Gość wakacje:):)
no patrz. ja od takich co lubia alkohol to z daleka sie trzymam bo wiadomo na poczatku pieknie a potem alkoholik jakis. poza tym to ze ty mu zabraniasz pic nie znaczy ze on sam nie chce a jak on nie bed\ie chcial to ty sama nic nie wskurasz. ja bym ze slubem jeszcze 3 lata poczekala bo podobno 7 lat to tzw. breaking point:):):):)

Gość kurcze jasny gwint
cieżka sprawa, ale też mi coś tu z tą przyjaciółką nie pasuje. TAk bez powodu nie chce przyjechać? a może ją coś łączy z Twoim narzeczonym? jesteś pewna że nie?

Gość MARUSIAK
jego rodzina nie abstynenci, on sam jakoś mocno się nie stawiał

Gość ado
A czy ty nie myślisz że przesadzasz ? Może on też ma wątpliwości czy dobrze robi żeniąc się z tobą ?

Gość MARUSIAK
jestem pewna że nie bo ona była u nas raptem dwa razy mieszka w Niemczech. Chyba raz z nią rozmawiał potem jechał do rodziców żebyśmy mogły pogadać po babsku

Gość MARUSIAK
ciągle mi mówi że mnie kocha, a ja może ostatni raz to mu powiedziałam miesiąc temu....

Gość ado
Może to syndrom traconej wolności

Gość MARUSIAK
co robić?????????!!!!!!!!!!!!!! zwariuję

Porozmawiaj z nim, powiedz co cie boli i dowiedz sie co on mysli. dla faceta to tez ogromny krok i moze musi sie odstresowac. poza tym brzmi mi to troche jakbys go miala na bardzo krotkiej smyczy. to jest niebezpievzne bo jak sie wreszcie z niej zerwie to go nigdy nie znajdziesz.

Gość ado
panikujesz a to normalne bo nie wiesz czy dobrze wybrałaś .tego nigdy nikt nie wie .czasem ten co pije przed ślubem zmienia się o 180 stopni i na odwrót.

Gość MARUSIAK
on mi powiedział że chciał się zresetować. przepraszał powiedział że już tego nie zrobi. On mi pozwala wychodzić na dyskoteki sam mnie wozi a ja nie umiem sie przełamać chyba mu nie ufam

Gość ado
a może to ty masz wątpliwości czy dobrze robisz . może to o ciebie chodzi

Gość MARUSIAK
ado chyba strzał w dziesiątkę

Gość ado
może masz wrażenie że tyle cię ominie

Gość MARUSIAK
mam 30 lat chce miec dziecko rodzinę

Gość ado
skoro jesteście 4 lata to powinnaś wiedzieć czy da się z nim wytrzymać przez 50 lat pomyśl też o całym wstydzie jaki cie czeka gdy wszystko odwolasz

Gość magdulenium
ja myślałam że go znam. ale te ostatnie incydenty zwaliły mnie z nóg. nie przeżyje tego wstydu. to mała miejscowość. prędzej umrę

Gość odp ci jako facet
bo też mam nie długo slub a kobieta wymyśla dziesiątki sztucznych problemów, a że ktoś nie przyjdzie, a że czcionka nie taka na winietkach, a i nie pomagam jej wybrać dekoracje na samochód ( bo lata mi to koło ch.. co będzie na dekoracji) ...itd. Czasami mam ochote jej pierdolnąć. Im bliżej ślubu tym większy wstrząs dupy. Od miesiąca już mamy wszystko gotowe i cały plan ułożony co do minuty, od fryzjera, makijażu, ubierania się..po strzelanie tubami i zabawy na weselu a ta wymyśla jeszcze tysiąc pińćset problemów. Na szczęście nie mieszkamy razem i taktyka jest taka że unikam spotkań z nią bo inaczej to nie przetrwa do slubu. Na szczęście po konkretnej zjebce uspokoiła się znacznie i nawet na weekend pojechaliśmy na soline. Więc jak wymyślasz rożne gówna na patyku to sie nie dziw swojemu chłopu.

Gość MARUSIAK
Ja wiem że jemu to lata jaki kolor co będzie miało.. Dlatego większość decyzji podejmuję sama jego informuje a on sie najczęściej zgadza My mamy tylko obiad bez żadnych tańców i innych bzdur więc przygotowań jest mniej. Ale to jego zachowanie to mnie z nóg zwaliło, jakby był kims obcym

Gość ado
znam wielu co przed ślubem zapijali kawalerskie bo to koniec pewnego etapu teraz żona dom dziecko odpowiedzialność

Gość bogzaplacw
JA PIERDOLE AUTORKA TEGO TEMATU TO KOMPLETNA IDIOTKA , BEZ MOZG WODOGŁOWIE MACIUŚ Z KLANU . ODWOLUJ ŚLUB DEBILKO OSZCZĘDŹ FACETOWI ŻYCIA , NIECH NIE ZMARNUJE Z TAKIM KARAKANEM JAK TY

Gość Taka jest prawda!
Jeżeli nie masz pewności,odwołaj ślub.Z pijakiem nie będziesz miała łatwego życia.Musi być jakiś powód że raptem zaczął wychodzić na piwo,może nie tylko pije piwo? Zadziwiąjace że koleżanka nie chce przyjechać na slub?! Same zagadki! Ale życie to nie je bajka! Musisz powaznie przemyśleć - decyzja należy do Ciebie! :)

Gość MARUSIAK
dawałam mu na łeb ze dwa dni. Przepraszał dzielnie powiedział że będzie dobrym ojcem, bardzo chce mieć dzieci ze mną, ale ja się boję nie chce życ w ciągłym strachu że coś odwali

Gość ado
obudz się rok już mieszkasz z nim i co było ok pamiętaj nie ma ideałów

Gość MARUSIAK
no czegoś takiego to mi nie odpier......

Gość ado
ty po prostu robisz z igły widły on ma anielską cierpliwość wykończysz go i znajdzie w końcu inną cwańszą nawet po ślubie