Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żoneczkaona

NIe cierpie gotować bleee

Polecane posty

Gość patrasekk
to super, ze nie przypalasz wody:)

Gość żoneczkaona
Wydaję mi sie ze faceci częsciej rozwodzą sie lub zdradzają nie dlatego że partnerka nie potrafi gotować tylko dlatego, ze nie chce uprawiać seksu

"bo zeby umiec dobrze gotowac to trzeba miec swoje lata albo byc dobrym szefem kuchni z zawodu" bzdura, wystarczy trochę dobrych chęci i dobrego wyczucia smaku.

" lecz dla jednej osoby nie opłaca się gotować" moze sie nie oplaca, ale zawsze to mozna cos zdrowego zjesc, ja tez z braku czasu czesto zamawiam jedzienie, lub jem na miescie, ale nigdy nie wiadomo co tam do srodka nawrzucaja, wiec jak mam chwile to szukam w necie jakis ciekawych, prostych i szybkich przepisow i cos tam zawsze zrobie:)

Ja tam lubię gotować :) Co do wędlin- polecam pieczenie mięska- wiem "co jest w środku" , użyję przyprawy, które lubimy i długo takie mięso zachowuje świeżość.

Gość patrasekk
masz racje, umiejetnosc gotowania jest brana pod uwage bardziej przy wyborze zony

żono - to w czym jest w końcu problem? bo mniemam, że nie w wołowinie.

Ja uwielbiam rozne miesa pieczone w worku foliowym. Nie mam zbyt duzo czasu, wiec upycham wszystko razem do worka: mieso, ziemniaki pokrojone w kostke, cebule, wkladam do piekarnika i wyciagam gotowy obiad. Pyszne latwe i przyjemne i tylko jeden talerz do zmywania hahaha

Gość heksa'
no w sumie racja Żabka ;) zwłaszcza, że nie zawsze ma się czas na gotowanie, gdy jest się cały dzień poza domem. :) aaa, i chyba zapomniałam dodać, że jestem półwegetarianką (jeśli mogę tak się nazwać) tzn. jem tylko białe mięso :O jakoś sobie radzę w kuchni, alle chciałabym umieć gotować tak jak Pascal Brodnicki, Makłowicz czy Okrasa. Jest w ogóle jakaś szkoła gotowania bądź jakieś kursy? :P Np. bardzo lubię kuchnię indyjską, więc z przyjemnością bym gotowała i jadła. :P

Gość patrasekk
sa kursy

O dżizas, czemu usiłujecie przekonać kobitę do czegoś, czego nie lubi? Czemu niby płeć żeńska ma inklinować miłość do gotowania? NIech mąż gotuje i tyle, a ona w tym czasie niech zrobi coś pożytecznego w domu, posprząta, pozmywa po obiedzie- czy zajmie się dzieckiem.

Gość patrasekk
ale tu nie chodzi o lubienie czy nielubienie, tylko o to, ze cos trzeba jesc:)

Gość heksa'
Patrasek, ale skoro facet potrafi lepiej gotować lub jest jakimś tam szefem kuchni to niepotrzebna mu żona, która w tej dziedzinie jest noga? Pytam czysto hipotetycznie :P

Tu nie chodzi o parytety w kuchni- tylko na proszkowych zupkach i jedzeniu na mieście długo się nie pociągnie:) Zresztą samemu można zrobić dokładnie tak, jak się lubi, o każdej porze dnia i nocy.

Gość patrasekk
tzn dla mnie umiejetnosc gotowania przez kobiete jest na rowni z jej uroda:) ale jest wielu facetow ktorzy nie przywiazuja do tego uwagi na etapie zakochania, pozniej moga co najwyzej krecic nosem:)

Gość heksa'
Petrasek, jakie kursy? Gdzie? ja chcę iść, koniecznie 😭 u Ciebie? :P :) Ok. Muszę uciekać, później zajrzę

Gość patrasekk
u mnie nie, bo ja nie umiem:) poszukaj na google, slyszalem, ze sa takie kursy, niektorzy zapisuja sie tylko po to, zeby poznac faceta albo laske:)

Gość żoneczkaona
Właśnie o to chodzi ze oboje defacto nie mamy czasu oboje pracujemy. Ja mam częściej wolne bo mam ruchomy grafik. Stąd ja gotuję najczęsciej. Lubię szybkie smaczne potrawy, nie lubię natomiast z zabawą z zalewaniem, pieczeniem itp. :) w wolny dzien od pracy człowiek ma ochotę się odstresować a tu niestety gary czekają. I nie sprawdza się u mnie gotowanie na klka dni. Przez to duża marnuje się jedzenia wieć co wolny dzien gotuję cos od nowa

"Czemu niby płeć żeńska ma inklinować miłość do gotowania?" drobna rada - zanim użyjesz terminu filozoficznego w potocznej rozmowie żeby zabłysnąć, naucz sie dobrze, co on oznacza. bo wyszło ci zdanie bez sensu. 🖐️ inklinować można ku czemuś, w jakąś stronę etc. "inklinować miłość" jest kompletnie bez sensu i sprawia, że rozmówca (słusznie) może uznać cie za idiotę/idiotkę.

Wow, dzięki za pouczenie, chętnie sprawdzę i zapamiętam, jeśli masz rację. A uznawać sobie mnie możesz za co chcesz, who cares.

kafeteria inklinuje ku totalnemu zidioceniu użytkowników. to jest prawidłowe zdanie :classic_cool:

patrasekk kobiety tez biora ta umiejetnosc pod uwage przy wyborze meza:D

Gość patrasekk
an-a to swietnie:) najwazniejsze, zeby umiec sie dobrze dobrac:)

Gość patrasekk
moj tata nie umie