Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenat18

Ile karmilyscie piersia?

Polecane posty

Gość magdalenat18

jak dlugo karmilyscie piersia swoje dzieciaczki?

2 miesiace jedna corke i dwa miesiace drugą( pierwsza miala niedowagę druga straszny łakomczuch i wiecznie plakala dlatego przeszlam na butle)

Gość niuu
10,5 mies. a drugie póki co prawie 7mies. karmię

Gość gryczka
9 miesięcy.

Gość klarakopara
może będę wyrodną matka ale oboje karmiłam 2 miś .nie dlatego że nie miałam pokarmu a dlatego że dla mnie to nie jest zbyt przyjemne .a wręcz dla mnie to niezbyt higieniczne w lecie na spacerze np.

Gość 1,5 roku
zakładalam max 2 l, ale jakoś udało się kiedy syn mial 1,5 r. Okres karmienia to byl najpiekniejszy czas dla mnie.

Gość chyba wyrodna matka
ja 3 mies i przestalam z wygody

Gość chyba wyrodna matka
i dla niektorych matek jestem beeee bo sie nie meczylam z karmieniem i mialam przespane noce:)

Gość haj fi
3,5 miesiaca dziecko odrzucilo piers :(

Gość skidja
7 tygodni piersia, a potem sciagalam laktatorem, bo dziecko nie chcialo ssac, tylko spalo. Wytrzymalam 4 miesiace;-((( katorga jak dla mnie

pierwszego 11 miesięcy, 6 mies tylko piersią drugiego 4,5 mies tylko piersią, po tym czasie coraz więcej modyfikowanego. obecnie 1 karmienie w nocy jest z piersi reszta modyfikowane - nie mój wybór, syn w dzień nie chce piersi, odstawił się tak samo jak brat. zapewne jak skończy 6 miesięcy całkowicie zrezygnuje z piersi.

Gość dfsdfsr
3 tygodnie, mialam za malo pokarmu i wiecznie sie Mala darla, bo okropny lakomczuch, a poza tym niecierpialam karmienia piersia, dla mnie to bylo okropne odczucie. Karmiac butla ja jestem szczesliwa i Mala, bo sie najada.

Gość Mamiinka
Zakładałam, że rok, przestałam troche wcześniej.

2 miesiace , choc od okolo 3 tygodnia zycia synka juz go dokarmialam - niestety mimo ze bardzo chcialam karmic to mialam bardzo malo pokarmu az w koncu maly odzucial cyca :( ale do tej pory pije mleko i ani mowy zeby nie dostal a ma juz 3.5 roku :D

Gość musella
3 dni podczas pobytu w szpitalu po porodzie. w domu tylko kilka razy odciagnelam.

Gość półtora roku
i poki co nie koncze jeszcze

Gość Amelka2407
11 miesiecy

Gość mamusiamamusia
pierwszą 14 m-cy, drugą 16. Przez małą zraziłam się do karmienia, chyba jak byłoby trzecie to i u mnie jakaś butla i mleko pojawiłoby się... a wiecie, że moje dzieci nigdy nie miały butelki, smoka ... mleka nigdy nie kupowałam ... jakaś niedzisiejsza jestem ;-)

Gość fuuujjj56
jak dla mnie kobiety ktore przesadnie dlugo karmia piersia po pierwsze same siebie narazaja na utrate zdrowia i osłabienie kosci po drugie wydaja mi sie miec obsesje na punkcie swojego dziecka, zonabrata mojego meza karmi juz 12 mies co jest dla mnie osobiscie chore...

Gość pierwsze posilki sa b proste
przesadne karmienie to jak dziecko ma ze 3 l.do 2 uwazam za ok.a widok duzego dziecka z mm nie jest dziwny?

Gość fuuujjj56
dla mnie normalne jest karmienie do 6 mies... bo i to jest dłuuugo....

Gość to biedne
te twoje dzieci...

Gość fuuujjj56
czemu biedne? maja zdrowsza i bardziej zrelaksowana mamme ktora nie bedzie chodziła z sutami jak 5zł i cyckami wozonymi na taczce! ;)

Gość na pewmo
lukruj sobie jeszcze milo sie czyta hahaah

Gość fuuujjj56
widze ze tutaj same matki polki co cyca moga zarzucic na plecy... szkoda gadac...tyle jest zdrowych suplementów a wy ciagle zatrzymane na poziomie sredniowiecza... szkoda słów

Gość jestes tak słabo
zorientowana ,albo glupia,zeby nie wiedziec,ze karmienie nie ma nic do kształtu biustu. zmienia sie on juz w ciazy i tyle. mam kumpele ktora nigdy nie karmila,bo nie chciala,a biust ogolnie masakra po ciazy.a przyjaciolka karmila dwoje swoich dzieciakow dlugo i jej cycki sa normalne.pozatym dlugie karmienie zmniejsza ryzyko raka piersi.zapas wapna dla kosci mozna uzupelnic dieta.

Gość zycie jest bardziej
intersujace,a cycki nie sa najwazniejsze.mamy mase innych zainteresowan.a dla ciebie..mozesz sobie silikony strzelic hehe

Gość fuuujjj56
mase innych zainteresowan? jak np rodzje pieluch, posypek do tyłka, pompki do biustu? nie rozumiem kobiet ktore sa tak zaslepione dzieckiem ze juz nie potrafia myslec o sobie ...

Gość nikt tu nie jest
zaslepiony.to,ze karmie dlugo to znaczy,ze jestem zaslepiona?puknij sie.dla mnie akurat biust to nie najwzniejsza rzecz na swiecie.dla mnie akurat taka bliskosc sie liczy i uszanuj to ,a nie licytuj kto lepszy.ja tak samo moge napisac,ze nie rozumiem matek,ktore nie chca karmic dluzej.to sprawa indywidulna i tyle.i wcale nie gadam o pieluchach i zasypkach,bo akurat nie uzywam tego typu rzeczy.wyobraz sobie,ze mam inne zainteresowania i zajecia co nie koliduje z zyciem codziennym i zajeciami z dzieckiem