Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenat18

Ile karmilyscie piersia?

Polecane posty

Gość dobrej nocki mamki
te co karmia i nie!

Gość cyckowanie jest piekne
pierwszego 16 mies, drugiego na razie 6 i chcialabym nawet 2 lata - Światowa Organizacja zdrowia zaleca karmienie piersią do drugiego roku życia dziecka. Dla mnie to najwspanialszy czas bliskości z dzieckiem.

Gość popieram poprzedniczkę
też karmiłam syna długo bo 15 miesięcy i pewnie karmiłabym dłużej, ale zaszłam w ciążę. Odstawiłam małego będąc w 4tym mies. Teraz karmię już 4ty miesiąc i chciałabym tak do dwóch lat, ale nie wiem jak będzie bo synek ma skazę białkową i nie jem nabiału, nie wiem jak długo tak dam radę i boję się osteoporozy itd. Faktycznie, jest to cudowny czas..

Gość taka sobie mama
od początku pokarm mieszany bo miałam mało, w 4 miesiącu przeszliśmy na 100% MM, nie mam wyrzutów sumienia, dziecko zdrowe

Gość mama dwójki,żona
Pierwsze z wygodnictwa, braku samozaparcia/braku przekonania że jest to ważne czy też niedojrzałości do macierzyństwa karmiłam 3m a drugie jak na razie karmię 3,5 miesiąca ale mam zamiar karmić do +/- roku a może ciut dłużej.

Gość MamaCóreczki
Karmię córkę 8.5 mca, mam zamiar do roku.

Starsze dziecko karmiłam rok, ale przez drugie półrocze dietę rozszerzyłam też o porcję mleka modyfikowanego. Karmiłam z wygody, zwłaszcza w nocy, zeby nie wstawać i nie robić jedzenia. Zresztą lubiłam karmić piersią, nie był to dla mnie żaden dyskomfort. Teraz jestemw drugiej ciąży i liczę na to, że uda mi się karmić też mniej więcej taki okres czasu.

Gość Polka_Matkaaa
Karmiłam 2 lata...uważam, że o jakieś pół roku za długo, ale mały tak histeryzował przy odstawianiu że po prostu litowałam się. Plusy są takie że nie chorował, nie choruje, nigdy żadnych kolek i alergii a ja noce przespane bo nawet jak o 5 się budził, wzięłam go do lóżka przystawiłam i spałam Minus - brzydkie piersi...Niestety, potrzebowały interwencji chirurgicznej, która kosztowała mnie 5 tys zł ( 6 lat temu - teraz pewnie więcej)

Gość cyckowanie jest piękne
popieram poprzedniczkę - mój też ma skazę białkową i wiem, że właśnie moje mleko jest najlepsze w tej sytuacji, też nie jem nabiału, a wapń uzupełniam suplementami. nie jest lekko, ale co to jest 2 lata w porównaniu z całym życiem.

Gość mamuśkaZuzanki
do PolkiMatki- jak oduczyłaś dziecko ssania? ja karmię już 20 miesięcy, mam zamiar do pół roku max to zakończyć, ale wiem, że to będzie bardzo trudne....

Gość PolkaMatka
Poradziła mi znajoma. Obkleiłam piersi plastrami i gdy mały chciał podejśc mówiłam, że boli, syczałam... miał parę prób i potem sam wiedział że mama ma "ałka" i nie chciał więcej. Błyskawicznie. Tylko musiał być na tyle rozumny że już wiedział o co chodzi, że czuję ból itd bo wcześniej jak był mniejszy to nic nie skutkowało

Gość okookokkok
ja karmiłam 8 miesięcy, moja znajoma 2 lata, żeby oduczyć posmarowała piersi kroplami żołdkowymi :) podziałało i nie było żadnych probemów

Gość moj syn ma na imie
ja karmilam 4,5 miesiaca i to nie piersia, a z piersi - sciagalam laktatorem, maly nie umial ssac

karmie juz 4 miesiace,chce dawac juz mm ale mala nie chce butli:( juz nie wiem jak ja oduczyc cyca;( niedługo wracam do pracy