Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość było 102kg!

czy 2 kg. tygodniowo to nie za mało?

Polecane posty

Gość było 102kg!

witam od 3 tyd. jestem w trakcie odchudzania dieta MŻ i ćwiczenia staram się codziennie swiczyć conajmniej 20min. chudnę ok 2-2,5 kg. tygodniowo czy to nie za wolno?

Gość Elvis25
Jest to normalne tempo, jeśli miałaś/masz dużą nadwagę i dopiero zaczęłaś się odchudzać, leci Ci woda i świeży tłuszcz. Potem granica bezpiecznego odchudzania to około 1 kilograma tygodniowo, aby organizm nie obniżał metabolizmu. Zwiększ dawkę ćwiczeń zdecydowanie. Lepiej np. co drugi dzień, ale godzinę. 20 minut to za mało, kwasy tłuszczowe zaczynają być spalane w organizmie po 15 do nawet 30 minutach wysiłku.

Gość było 102kg!
dziękuję za odp:-) zaczynałam od wagi 102 na dzień dzisiejszy mam 95,8 kg. oprócz tych ćwiczeń bardzo dużo spaceruję z dzieckiem jest to czasen 1-1,5 godz. spaceru

Gość Elvis25
No to bardzo dobrze. Spacery są dobre na chudnięcie, zwłaszcza przy początkach odchudzania i jeszcze sporej nadwadze. Długotrwały wysiłek o niskiej/średniej intensywności jest najlepszy dla spalania tłuszczu. Potem, w miarę wzrostu kondycji warto zamienić/dodać rower lub bieganie (tylko przy bieganiu uwaga na stawy!). Ruch, plus zdrowe, pełnowartościowe odżywianie to najlepszy sposób chudnięcia. Życzę dalszych sukcesów.

Gość było 102kg!
dziękuję za doping oj przyda sie bo z motywacją umnie ciężko jak nazazie te 3 tyg. to mój najdłuzszy wynik mam nadzieję że we wrześniu będzie 8 z przodu:-)

Gość inesines666
Polecam Ci bieganie. Najlepiej co 2 dni po godzinie, tak ktoś mądrze napisał wyżej, najlepiej długo ale mniej intensywnie. Zobaczysz jak szybko schudniesz. A jak będę Cię boleć stawy, co niestety jest możliwe, zainwestuj w sól bocheńską i rób sobie w niej kąpiele, pomoże bez dwóch zdań. Trzymam kciuki za Twoją drogę do dobrej sylwetki:)