Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Armaid

Lewatywa przed porodem

Polecane posty

słyszałam że lewatywa jest po to by nie oddać stolca przy porodzie chce sie spytać bo niedługo rodzę 1. czy zamiast w szpitalu można ją zrobić samemu w domu np. tuż przed wyjazdem do szpitala (chcociaż jak będą mocne skurcze to będzie ciężko). a jak nie tuż przed wyjazdem to dzień wcześniej? czy dzień przed terminem zadzaiała ta lewatywa i przy porodzie nie będzie oddania stolca? 2. gdzie lepiej zrobić|: samemu w domu czy w szpitalu? i dlaczego prosze o uzasadnienie? 3. czy lewatywa jest pewna? bo czytałam że jednej babce zrobili lewatywe a i tak coś wyszło przy porodzie. ja nie chciałabym takiego czegoś. jak zapobiec takiej niespodziance? 4. jak sie tą lewatywe robi?

Mówiąc szczerze to nic strasznego. Mnie pomogła położna. Użyła takiej gruszki jednorazowej. Potem 15 minut spędziłam w ubikacji i miałam spokój. Żadnych niespodzianek w trakcie;-)

Gość flora pro aktif
na szkole rodzenia mowili nam żeby zrobić przed szpitalem w domu

Gość gofer z truskawka
ale jak samemu zrobic lewatywe w domu?

Zostaw to położnej. W domu mozesz zrobic to niedokładnie. Dzien wcześniej nie zrobisz bo po pierwsze nie iesz kiedy będziesz rodzić po drugie nie mogłabyć nic jeść. Uwierz mi lewatywa to najprzyjemniejsza część porodu, zobaczysz cos ie potem będzie dziać:) To nie jest takie straszne

Gość nie mająca pojęcia
Możesz sobie kupić gotową lewatywę w aptece i tuż przed wyjazdem zrobić sobie sama...

Gość gofer z truskawka
w szpitalu w uk wogole nie robia lewatyw..wiec ja mam gorzej

Gość indiankkkaaa
Wogole niemasz gorzej ja tezr odzilam w uk i tez nie mialam nic mi przykrego sie nie wydarzylo,,a po drugie lewatywa niema zadnego uzasadnienia medycznego ,,wiec jak zwykle polskie porody bez znieczulenia,naciete i lewatywa koszmar wspolczuje wam dziewczyny..

Gość lets kick some butts
kup w aptece, nazywa sie ENEMA i kosztuje grosze

Spokojnie. Najczęściej jest tak, ze jak się zaczyna poród to organizm sie sam oczyszcza. A potem to jeśli zrobisz coś, to przy skurczach partych, a wtedy masz naprawdę wszystko i wszystkich gdzieś i marzysz o tym, żeby już dziecko było na zewnątrz:)) Ale jeśli baaardzo cie to krępuje, to właśnie jest ta Enema, na niej wszystko jest napisane jak zrobić i już:))

Gość drobineczkaqq
nie wiem czemu tyle kobiet boi sie lewatywy. ja mialam 2 razy nie był to jakis koszmar, bolec teznie bolalo.