Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociara277

czy to normalne ze moje koty jedza tylko sucha karme?

Polecane posty

Gość to bardoz niedobrze
Może nie mieszajmy do tego losu zwierząt hodowlanych. Ty sobie możesz zostać wegetarianką, twój kot, nie. Nie masz racji i nie wiesz chyba o czym mówisz. Są mokre karmy, które składają się wyłącznie z czystego mięsa, i to mięsa zwierząt z chowu ekologicznego. I nie są wcale znowu jakoś dziko drogie.

Gość kiepska obserwatorka
A to bardzo dziwne, że weterynarze są raczej zgodni w kwestii karmienia kotów i zdecydowanie bardziej idą w kierunku suchej karmy, a nie mokrej :D

nie oszukujmy sie ale z czystego miesa sie w dzisiejszych czasach nawet ''mieso'' nie sklada. Mam na mysli to paczkowane z przemyslu. To samo z karmami. ZADNA nie jest w 100% ''czysta''. Ani jedna. Chocby dlatego, ze ''mieso'' ktore dostaja od producenta to resztki pozostale z tego co poszlo na szyneczke ect do biedronki przykladowo. Wymieszane ze skora, wymionami, paznkociami itd (wsrod tych tanszych) Wiadomo, ze kot nie umrze jak bedzie jechal na tego typu karmach ale..... jedyna naprawde najzdrowsza i ''czysta'' jak to okreslilismy opcja to podawanie surowego miesa - i najbardziej naturalna. Mysz a nawet szczur, zajac lub kurczak a nawet kosci miesiste takie jak szyjka kaczki czy kury, ryby. Nikt tu nie mowil o przejsciu kota na wegetarianizm - a plus jest tego taki, ze mozesz sama wyszukac to mieso :P i moze w bardziej humanitarny lub naturalny sposob pozbawic go zycia.

Gość hahaha, ale wy wszyscy znawcy
Trudno, żeby kot pił dużo przy diecie puszkowej, jak w składzie pokarmu mokrego jest 80% wody.

Gość kociara277
ale czy kot jedzac tylko surowe mieso nie stanie sie agresywny?

Gość kociara277
Dla mnie ta dieta barf odpada, bo mnie nie ma calymi dniami w domu, wiec nie mialyby stalych por posilkow.

spróbuj kupić im podroby, np. nerkę wiem, jak to brzmi, ale mój kot mógł nie jeść ryb, ani nic innego, ale jak wyczuł w reklamówce nerkę, to nie dał wejść z siatami do domu rzucał się na to jak dzikus, jak na nic innego- żadna kiełbasa, żadna szyneczka- no owszem zjadł, ale po obwąchaniu itd, a nerkę? - w locie!!!

Gość teżMAMkota
Witam, 1. Autorko, mój kocur będąc kociakiem był niejadkiem - może przejdzie i Twoim 2. Dieta obecna mojego kota: - podstawą surowa pierś kurczaka (przemrożona) - śniadanie o które dopomina się co rano, daję kawałek około 200g, zjada ile chce, jak coś zostaje chowam do lodówki na później - dodatki - gotowane żółtko, ryba, warzywa (marchewka, pietruszka, zielone), plaster kiełbasy, sera, śmietana itp. - wyłudza i dostaje w miarę jak chce - zawsze sucha karma w misce (acana, z braku laku whiskas) - schodzi pomału, bo kot pojada czasem w nocy tylko trochę jak zgłodnieje - inne dodatki w miarę wyłudzania - jak coś chce posmakować co jemy, a nie jest to na liście trucizn :) kot ma 5 lat, żadnych kłopotów zdrowotnych (odpukać), umięśniony, puszysty, energiczny (wychodzący) - ogólnie wszystko super może ktoś skorzysta, może warto, a może zdrowy kot się trafił po prostu :) aha, zero agresji do ludzi po mięsie pozdrawiam

Gość kocie przypadłości
Co kraj, to obyczaj. Co hodowca/właściciel kociaka to wiedza na temat żywienia. Wiadomo, że najlepiej żywić kota dietą naturalną, domową. Jest kompletna, bogata we wszystkie składniki jakie powinniśmy dostarczać zwierzęciu i oczywiście zdrowa, niestety nie jest tania i zdecydowanie jest czasochłonna. Dlatego żywimy naszych pupili ogólnodostępnymi karmami. Należy jednak zwracać uwagę na etykiety, czytać uważnie i dokładnie, bo skład jest bardzo ważny. Mój kot dostaje suchą, tylko i wyłącznie. Miseczka z wodą wymieniana dwa razy dziennie. Jestem wierna tylko jednemu rodzajowi i jednemu smakowi karmy i taka dieta jest najzdrowsza - oczywiście pomijając naturalną. Nie należy mieszać karm - sucha, mokra.

Gość lanser
cagan to najgorsza karma probuja wmawiac ze koty sa roslinozerne :D