Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsgjkhkfhgfklhjkgfl;

czego absolutnie nie mozna jesc ani pic w pierwszym miesiacu karmienia dziecka?

Polecane posty

Gość mama dwóch dziewczynek
Ja kapustę jadłam, akurat nie z grochem /w życiu takiej nie jadłam/, ale od razu po porodzie w klinice podali mi devolaj+ziemniaki+surówka z kapusty... w domu po dwóch tygodniach jadłam bigos i wszystko inne. Schabowe jak najbardziej, bo to szybki obiad i jedyny, który mąż robi ;-) Grochu i fasoli u mnie w domu jest mało, bo mąż i córka nie lubią, ale w potrawach jadłam. Co do cytrusów, to jadłam normalnie, cytryna do herbaty, mandarynki. Nie prawda, że jak coś uczula to odstawiasz wszystko... dlaczego? ja w święta zjadłam czekoladki, małej pojawiła się zmiana, nie wiedziałam od czego, obserwowałam. Zaraz później na chrzcinach tort czekoladowy - znowu zmiana. Wyeliminowałam czekoladę. Ale kakao w małych ilościach np. babka marmurkowa jadłam i nic nie było. Może ciężko wyłapać na co jeżeli alergen jest w wielu pokarmach... Nie oceniam kobiet, które wprowadzają pokarmy, stosują diety karmiąc, ich sprawa. Ja jak karmiłam to miałam taki apetyt, że nawet w nocy wstawałam coś zjeść i gdybym miała jeszcze być na diecie to chyba nie dałabym rady. Oczywiście, że są przypadki silnych uczuleń, skazy itp. i wtedy na pewno trzeba eliminować. Ale jak rozmawiałam z mamą, starszą siostrą, to kiedyś kobiety jadły wszystko i karmiły dzieci długo. A teraz jakaś dziwna moda przyszła. Widzę jednak, że to się zmienia. Jak rodziłam pierwszą córkę to w szpitalu dawali mi do picia tylko kawę inkę, bawarkę i jakieś niedoprawione/lekkie ;-)/ zupki. Mąż przyniósł mi domowe jedzenie to pielęgniarka krzyczała na całe piętro ;-) A jak małą rodziłam w prywatnej klinice to dostawałam normalne jedzenie, kotlety, frytki, naleśniki, soki, warzywa, ser żółty... podobnie moje znajome, które rodziły za granicą.

Gość Podobnie
u nas też normalne jedzenie było w szpitalu. Gorzej jak je sie wszystko a nagle coś dziecko uczuli i nie wiadomo co. Najlepiej to codziennie wprowadzać nowy produkt, chociaż ja i stosując ten sposób przegapiłam alergen i do dnia dzisiejszego nie mogę się zorientować po czym ma wysypkę. A i gołąbki jadłam zaraz po wyjściu ze szpitala.

Gość yetichaaa
Ja wszystko jadlam oprocz cytrusow,owocow typu sliwki/nektarynki,bo byla od razu reakcja,poza tym.wzdymajace -cebula,papryka,kapusta. Poza tym wszystko.

wszytsko mozna jesc..............z umiarem i po trochu ale wszystko!! nie dajcie sie zwariowac dziewczyny!!!mi tuz po porodzie(rodziłam w de)przyniesiono na obiad ziemniaki kotlet i kapustke...............w domu tez jadlam wszystko,pilam slabą kawe(tylko gazowanych napoi nie piłam i alkoholu)mój syn nie miał nigdy problemów brzuszkowych a ja nie wiem co to nieprzespane noce z powodu kolek!