Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antycyc

Nie chcę karmić piersią i nie będę tego robić nawet w szpitalu

Polecane posty

A warzywka z sadu czy kupione? Rybki z własnej hodowli czy kupione. Słowa takie jak ryba, warzywa nie oznaczają że zdrowe- na pewno zdrowsze niż jakies MC ale na pewno nie wolne od pestycydów (warzywa). A tak w ogóle wiesz czym była dokarmiana ta ryba? Czy sama złowiłaś ze stawu? Brawo za poświęcenie ale i tak uważam że mleczko jest zdrowsze. I jeszcze jedno chciałam powiedzięć, że jakktoś karmi do pół roku BO CHCE A NIE JEST zmuszany to ja do tego nic nie mam. Potępiam jedynie te co karmią rok, dwa, trzy ( o zgrozo!) i szkoda mi tych ktore zostały do tego zmuszone i muszą dzwigac ten krzyż;( Także apeluje, dziewczyny nie dajcie się!!!

Gość mi po porodzie sie poprze
antycyc ale ty prosta jestes.a co myslisz,ze twoja krowa od mm skakała po ekologicznej trawce heheh ale sie usmiałam.wyobraz sobie,ze ja zawsze czytam metki ze składem ,bo po to one sa.a to,ze ty jestes taka głupia to juz twoj problem.mleko matki bedzie zawsze najlepsze ,bo stworzyła je natura,a nie czlowiek.a to ze piszesz,ze mm jest lepsze,to tylko widac jak bardzo szukasz usprawiedliwienia dla swojego lenistwa i nieudacznictwa.pewnie chcialas karmic,ale nie udalo ci sie i teraz ..no wlasnie winny sie tłumaczy.mm powstaje w chemicznym laboratorium,a nie w piersiach niestety nigdy kopia nie bedzie lepsza od orginału cokolwiek bys chciala napisac.acha wyobraz sobie,ze mozna kupic dobre,zdrowe jedzenie bez konserwantow,ale po co ja to pisze do takiego prymitywa przemawia tylko reklama.tyle ,ze nawet przed reklama mm mowią,ze mleko matki jest najlepsze..itd

Gość mi po porodzie sie poprze
ja karmie juz 2 rok i mam gdzies co kto sobie mysli,a tym bardziej panny ktore swoich dzieci nie potrfily karmic i teraz sie wyzywaja

Ja pierdole jaki prymityw się odezwał, nie mam pytań... 2 lata jak dla mnie to zboczone jest! FUUUJ! Popieram antycyca w 100 procentach i przeczytaj dokładnie, ona wzięła tabsy na zatrzymanie laktacji dzięki ktorym nie była mleczarnią ani przez chwile, podobnie jak ja! :/

Gość adadadmsmsm
Anka-a chodzącym inkubatorem chciałaś być? Bo może zatrudnij też surogatkę bo to przecież obleśne że w twojej macicy siedzi pasożyt.

Gość antycyc
bravo, koleżanka też z nami, nie ma co niszczyć sobie piersi przez jakieś fanaberia. A Ty prymiytywie jeden przeczytaj główne doktryny prawa europejskiego stosowane w produkcji i przetwarzaniu żywności, wedłuig których nie można produkować żywności caklkowicie wolnej od konserwantów! Moja mama jest technologiem zywienia i wie coś na ten temat, bo pracuje w firmie, która masowo produkuje wędliny.

no tak musialam jakos przezyc ciąze i wszystkie te rzeczy z nią związane, nie jest to łatwy etap zycia. To maskara, ktora konczy się po 9 miesiacach. Dla mnie w tym nic fajnego, trzeba przezyc, jakby była możliwość to wynajełabym surogatke.

Gość antycyc
ZAŁOŻYŁAM TO FORUM DLA OSÓB KTORE NIE CHCĄ I NIE BĘDĄ KARMIĆ A NIE DLA JAKIŚ DOJAREK, WIEC PROSZĘ O GŁOS TYLKO OSOBY, KTORE MYSLA JAK JA;) A RESZTA NIECH IDZIE PIC HERBATKI NA LAKTACJE, O!

Gość to moze wynajmij sobie tez sur
rogatke co sie zajmie twoim mezem bo po co mu taki plastik ?

Powiem wam że ten topik już przechodzi wszystkie... Po co wy się tak żrecie? Ok każdy ma swoje zdanie i tyle. Może niech na tym topiku zostaną kobietki które promują karmienie mm, a te co promują karmienie piersią niech stworzą własny topik? No bo chyba nie jesteście tutaj po to aby się kłócić?:)

Gość fsfasfas
cycodajki powiedzcie czy wasze 9miesieczne dzieci budza sie 2 razy w nocy?

Gość ANTYCYC
raczej Twoj maz pewnie ma jakas na boku do pukania, bo Ty niestrudzona matka polka chyba dupci już mu nie dajesz? ;)

które mamusie karmiące mm wysypiają się całą noc bo dzieciątko najedzone łąpka w górę;) wyspana mamusia to piękna i szczęsliwa mamusia i dzieciątko jej tez;))

Ja pewnie pokarmie ze 2 miesiące bo mam coś z nadnerczami i od razu po porodzie muszą mi wyleczyć, chyba gruczolak czy jakoś tak, dostene leki i dziecku nie dam piersi i tyle. Jak nie wylecze to zostane łysa i tak mam już połowe włosów mniej przez te nadnercza i przeswit po jednej stronie. I tak jak tu kobiety jesli bym miała karmić to bym karmiła pół roku, uwzam ze wiecej nie potrzeba. I to tu nawet mam watpliwości bo jakbym sama to jedzenie upolowała i zjadła to moze i by był ozdrowe, a z supermarketu? To żart jakiś, nie wierze że wszystkie karmiące sa takie nadgorliwe i latają na wieś po mięsko i na pole po buraczki. A miesznka? Przynajmniej nie ma chemi z oprysków, i spulchaniaczy glutaminianów i innych swiństw!

Gość bu uuu uuu
Hehe, bawi mnie przekonanie, że mm jest lepsze, bo w zywnosci, która je matka są konserwanty... A te wasze krowki są karmione najgorszymi swinstwami i faszerowane antybiotykami, ale o tym lepiej nie myśleć, bo w końcu dziecko przesypia całą noc, a to najważniejsze...

ja tez kiedyś nie zamierzam karmić cyckiem :P i uważam, ze matki karmiące nie powinny się wpieprzać skoro autorka nie chce karmić! Nie czytałam całego ale lekarz przepisze ci tabletki na zatrzymanie laktacji

Gość po co karmicie trolla
najbardziej by byla wsciekła ,gdyby nikt na ten watek nie odpisywał , a tak ulatwiacie tej kłamliwej frustratce osiagniecie celu. ch.. to kogo obchodzi, ze bedzie czy nie bedzie karmic. krzyzyk jej na droge. tylko niech kupi monitor oddechu na wszelki wypadek, bo kopcące szlugi stare narazaja swoje bachory na sids

Gość noz sie w kieszeni otwiera
nie rozumiem po co robic sobie dziecko, skoro ono ledwie sie urodzi to juz przeszkadza? robi kupe, chce byc blisko mamy, potrzebuje jej pokarmu, placze, budzi sie noca?? co za dziecinne podejscie.. po co komus takiemu dziecko? niech sobie wezmie gotowe z domu dziecka, , co juz ma 10 lat. A nie - chce miec dziecko, ale najlepiej zeby spało 12 godzin w nocy, kupe robilo raz na 2 tygi, nie potrzebowało mamy, tylko plastikowy wypust z mlekiem trzymany przez sąsiadkę itd. a mamuńcia w tym czasie niech łoi wińsko, wpiernicza kiepy i wychodzi z chaty na balange noc w noc. niedobrze sie robi

Gość mammmcia
A kochane mamusie które proponują karmienie mm nie słyszały jak całkiem niedawno w mm wykryto te same substancje co w trutce na szczury???

Gość ANTYCYC
CYCODAJKI WYPIEPRZAC MI Z TEGO TOPIKU. IDZCIE NA ŁAKĘ TRWAE ŻREĆ ZEBY WIECEJ MLEKA BYŁO DOJARKI Z OBWISŁYMI DOJNICAMI, A FEE JAKIE TO OBRZYDLIWE;(

Gość o qrde::((((((((
ANTYCYC a ty z jakiej patologi pochodzisz ze takiego języka używasz.

Dziewczynki sporo nas! Jestem z nas dumna! Nie ma to jak przespana noc. I dla dziecka również, bo może spokojnie się wyspać, a wszytskie zdesperowane dojarki wolą żeby biedne się budziło w nocy bo głode wszystko w imię jakiś głupioch zasad, dziwnych przekonań ktore nie maja racji bytu ani nie maja przełożenia w badaniach. Własnie ostatnio czytalam artykuł w którym było o rozpoczynających się badaniach dotyczących karmienia dziecka. Reasumuując nie ma jeszcze zadnych zakonczonych badan które potwierdzalyby ktore mleko jest lepsze wiec wszelkie argumenty pod tym katem sa nie trafione. Niestety cycodajki!

Gość Ja 1 miesiac karmiłam
i mam gdzies kto co mysli. Przeciez nikt nie bedzie ci nakazywal zakazywał. Tu kafe chciałoby rządzić cudzym życiem. Mleko matki jest zdrowe moze ale jak matka jak zdrowa a nie chora psychicznie:D Mi mówiono ze dziecko tłuste bedzie od mm bo przytylo szybko, jak i szybko zrzucilo przy chodzeniu. Mówiono mi ze bedzie chorowac czesto,choruje sporo ale mniej niz dziecko karmione piersia. wiec to g**o prawda. Mleko matki moze i zdrowsze,ale modyfikowane nie najgorsze, Zalezy co je jeszcze matka.

Gość dowasmamyjamama
sama dlugo nie karmilam ale polecam wam po porodzie przez te dwie godziny gdy dziecko po porodzie jest przy mamie trzymac przy piersi i niech dziecko wyciumka chociaz siare.napewno polozne beda naciskac na karmienie piersia...ale jak beda problemy to butle z mlekiem napewno dadza,polecam wam mleko hipp.w carefour mozna je dostac najtaniej bynajmniej w szczecinie:)

Gość yuhthrg
polecam wam mleko hipp.w carefour mozna je dostac najtaniej bynajmniej w szczecinie nnn czyli najdrożej w Szczecinie jest w tej sieci marketów?

Gość mammmcia
Kochane mamy, wysłane, z jędrnymi piersiami, czy jesteście absolutnie pewne czym karmicie swoje maleństwa? Same nadzorowalyscie produkcję mm? Bo w takich sklepowych "gotowcach" może być wszystko , zdarzyła się juz trutka na szczury... To teraz idźcie tym nakarmić swoje maleństwa...

Gość dowasmamyjamama
bardziej mi chodzilo o to,ze nie kazdy na dostep do tego sklepu:ppisze z telefonu.to mleko kosztuje za 800gram ponad 4 0zl.a w carefour kupowalismy je nawet za 30zl ale i tu podrozalo.

Gość niewyspana ale szczęśliwa
cieszę się że moje dziecko chce jeść z piersi w nocy, bo wtedy jest najtłustsze mleko z tłuszczami które odżywiają mózg. Inne ssaki również mają w swoim mleku składniki, które pomagają rozwijać się oseskom ich gatunku, tak jak krowy na prawidłowy rozwój kopytek, niestety nie da się tego odseparować i znajduje się również w mleku modyfikowanym. najcenniejsze składniki mleka kobiecego nadal są nie do podrobienia, posiadają elementy ludzkiego kodu genetycznego czego nie ma w sztucznym mleku. W przyszłości może nie tej najbliższej, ludzkość będzie borykała się z coraz większymi problemami z płodnością, chorobami cywilizacyjnymi również przez odejście od natury a kto będzie mnożył się na potęgę? Właśnie cywilizacje w których ludzie żyją bliżej natury i między innymi karmią piersią.

Gość yuhthrg
a mi chodzi o to, że bynajmniej to zaprzeczenie :P