Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antycyc

Nie chcę karmić piersią i nie będę tego robić nawet w szpitalu

Polecane posty

Gość luluDD
miłość do męża jest inną miłością niż miłość macierzyńska, nie porównuje ich się, bo to inne rodzaje miłości.

heloiza dokłądnie jakby mnie ktos zmuszał do karmienia to znienawidzialabym macierzystwio, byla tu dziewczyna ktora wlasnie tak wpomina swoje macierzystwo, szkoda, bo ja czerpie radosc ze swojego, a faceta kocham ponad zycie, w ogole jestem mega szczesliwa, ale jest jedna rzecz ktorej nie znosze gadania dewotek i przekazywania pustych sloganow matek polek cierpietnic i nie wiem jeszcze czego. Nie ma nic na sile, duzo kobiet pisze o poswieceniu a mi sie wydaje ze robia to one pote zeby moc pozniej wypomniec zfrustowanemu odchodzacemu od nich facetowi ze przeciez tak sie staraly i takie poswiecenie z ich strony a tak na prawde prowadza dialog rodem z partii prezesa Kaczynskiego, czy redudatny i nie wnoszacy nic nowego jedynie agresje. Kobieta kobiecie wilkiem.

lulu tampon, nie wyobrazam sobie podpasek, nawet w pologu uzywalam tamponow chociaz niby nie wolno ale nie umiem z podpaska. Powiedz mi =czy to tak ciezko zrozumiec ze czesc kobiet cos takiego obrzydza przeciez nie mowie tego Tobie na zlosc tylko pisze jak jest. Mnie to obrzydza i mam odrzut do tego, to psychiczna bariera i nigdy sie nie przekonam.

Gość luluDD
to,że nie chcesz karmić piersią da się zrozumieć i nikt Cię za to nie potępia. Niezrozumiała jest Twoja nienawiść do karmiących

Gość kukuryku22
Anka to w szpitalu koszmar pewnie przeżyłaś po cesarce, w znieczuleniu leżąc na łóżku z wkładem poporodowym między nogami /bez majtek/, musiało Ci nieźle cieknąć po nogach

Gość firlomena
popatrz wokół, na przyrodę, albo obejrzyj film przyrodniczy wszystkie ssaki karmią swoje małe własnym mlekiem. Ludzie to ssaki. A ty to chyba kosmita:O

Gość firlomena
ta już ci wierzę że w połogu to ty tamponów używałaś. Podpaski się używa i to dlatego, żebyś kontrolowała co z ciebie wylatuje.

Gość firlomena
Jak tak czytam co ty za brednie wypisujesz to mam wrażenie że jesteś głupią nastolatką i w ciąży nie byłaś ani dziecka nie urodziłaś.

Gość dgcvyiakdz,v
yhj

Gość dgcvyiakdz,v
Dokładnie głupia i oszustka!

Gość dgcvyiakdz,v
.

Gość nfixno
mam pytanie, czemu panie karmiace piersia taj jada po tych ktore karmia butla?

Gość polemisioowa
Serdecznie zapraszam na PoLeMisiowy profil https : //www . facebook .com/ Polemisie , gdzie prezentuje uszyte z kolorowej bawełny i miłego w dotyku materiały Minky, wypełnione antyalergicznym silikonem zabawki, apaszki. Twoje Dziecko będzie miało kapitalną zabawę i na pewno wyróżni się z tłumu. Zapraszam także na all http : // allegro.pl/listing/user.php?us_id=28152144 .Wybieraj i zamawiaj. Zapraszam!

Gość vvgggg
Proszę http://dziecisawazne.pl/dlaczego-warto-dlugo-karmic-dziecko-piersia/ http://forum.gazeta.pl/forum/w,21000,56816420,0,Warto_dlugo_karmic_piersia_o_.html http://forum.gazeta.pl/forum/w,21000,28135158,0,zalety_dlugiego_karmienia.html?s=0 dla leniwych fragment. Poziom niektórych immunoglobulin wzrasta, osiągając w dwudziestym miesiącu laktacji stężenie równie wysokie jak w 2 tygodniu karmienia. I po co tak by się działo gdyby natura nie chciała żebyśmy karmiły piersią ponad dwa lata? Dlatego uważam że nie należy szkalować matek karmiących piersią tylko popierać je, niech każda kobieta ma świadomy wybór, znając również zalety karmienia.

dla mnie karmienie piersią nie ma zadnych zalet no chyba ze jakas oragzm przezywa przy tym to moze rzeczywiscie skoro maz juz jej nie zaspakaja to moze dziecko ale dla mnie to zboczone;) najpiekniejszy widok na siwecie to dziecko z butla w buzi nie z naciagnietym sutkiem i z rozstepami na piersi;)))

Orgazm przy karmieniu piersią???? Weź ty się lecz wariatko. Kobieta karmiąc piersią dziecko nie odczuwa przy tym seksualnej przyjemności, pożądania. Czuje ogromną miłość macierzyńską i czułość. Jak mężczyzna pieści piersi to odczuwa się coś zupełnie innego. Jakim tępym trzeba być żeby tego nie rozróżniać???

Ewidentnie jesteś debilem/ debilką, która traci czas na czytanie czegoś, co uwaza za głupie. Orgazm jest mozliwy podczas karmienia piersia: "Po pierwsze, część kobiet przeżywa orgazm podczas karmienia dziecka piersią. Jest to naturalna reakcja fizjologiczna, która ma poprawić więź emocjonalną między matką a dzieckiem" artykuł: http://seksuolog.pl/?type=popularna&kod=1210

Podczas stosunku z moich piersi wypływa mleko. Czy to normalne? Tak. Taka sytuacja nie powinna niepokoić. W trakcie orgazmu działa ten sam hormon (oksytocyna), który jest odpowiedzialny za wypływ mleka podczas karmienia dziecka. Kiedy laktacja się stabilizuje, coraz rzadziej dochodzi do takiej sytuacji. Jeśli wypływające mleko cię krępuje, zakładaj stanik i specjalne wkładki. Możesz też wcześniej odciągnąć mleko lub nakarmić dziecko. cytat z kolejnego artykułu: http://www.rodzice.pl/niemowle/karmienie-piersia/karmienie-bez-cenzury.html a wiec karmiace moga tryskac pokarmem po partnerze podczas seksu, rzeczywiscie tu musi byc barzo podniecajace dla niego, w koncu nie tylko on ma wytrysk bo jego parnerka tez, prawdziwy zwiazek partnerski

i kolejne stwierdzenie z laktacji bez cenzury (poprzedni link): Kiedy karmię dziecko piersią, czuję się idiotycznie, bo czasem odczuwam podniecenie seksualne. Dlaczego? Podczas karmienia matka odpręża się, czuje się spełniona jako kobieta i odczuwa błogą przyjemność, którą niekiedy porównuje do odczucia po przeżyciu orgazmu. To sprawka oksytocyny, tzw. hormonu miłości. Wspomaga ona zarówno wypływ mleka, jak również ma działanie przeciwbólowe, działa uspokajająco i wzmaga popęd seksualny. Taka reakcja może się zdarzyć.

wyszło szydło z worka, to orgazmy Was tak kreca ale nie dziwie się skoro pewnie partner juz dawno sie Wami znudził !

Gość asdfghjkl753952
oh ty glupia....AnKa^^ wierz w te brednie swoje, oszustko, a mleka od krowy tez nie pijesz?

Gość jak niby?
Anka ty jestes zdrowio j..ta wiesz?nigdy nie słysząłm o podnieceniu w czasie karmienia piersią,no chyba ze o sobie piszesz głupszych wypowiedzi od twoich nie czytałam w zyciu

orgazm Was podnieca wyszlo zboczence jedne hahahahah!!! ;)))

jakbys czytala dokladnie to bys wiedzila ze mnie nikt nie zmusil do karmienia:D

Gość oj tammmm oj tam
AnKa^^ lecz sie dziewczyno lecz .

Gość offerma
ta bo twój organizm na pewno wie kiedy ssie cyca twój stary a kiedy bachor! idiotka :D

anka ty masz chyba jaki s problem ze soba. skad w tobie tyle zlosci i agresji do kobiet karmiących? zazdroscisz im czy co?:P