Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seksowna patriorka

Podoba się wam ta patriorytczna koszulka?

Polecane posty

Gość seksowna patriorka

http://www.ebay.de/itm/T-Shirt-Polska-Polen-Poland-Trikot-Design-Neu-TOP-Damen-/400207682184?pt=DE_Damen_T_Shirts&var=&hash=item5d2e3c9a88#ht_695wt_1271 Przeglądałam dużo koszulek z orzełkiem i tylko ta mi się spodobała. Dzisiaj ją zamowię ;D Mieszkam w Niemczech, ale mam ochotę polansować się polskim orłem i patrzeć Szwabom dumnie w twarz na ulicy ;D W sumie ich lubię, bo więszkszość naprawdę jest w porządku, ale jednak przynależność narodowa musi być! Peace.

Gość fajnie, zamawiaj
:)

Gość maniooo ciekawskiii =)
Śliczna! Bardzo ładny fason i świetny wzór orał i napisu. Noś!

Gość seksowna patriotka
Cieszę się, że Wam się podoba :) To bawełna :) Też mi się bardzo spodobał fason, kolor i fakt, że orzełek jest taki duży. Pozdrawiam, kochani Polacy, brakuje mi Was :)

Gość szare granulki dla psa
Tylko orzełek ma za dużą koronę :D

Fajna z Ciebie dziewczyna :) Moja luba, też taka bardzo patriotyczna :) Tym bardziej, że mieszkasz w Niemczech i masz zrównoważone podejście do Niemców, bez odlotów. Nie wiem, czy znasz TEN znak, jest bardzo prosty i piękny: http://www.google.pl/search?q=rod%C5%82o&hl=pl&safe=off&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=1HcjUMq_HIixtAbRlICACg&ved=0CFcQsAQ&biw=1068&bih=633 Też w sam raz dla Ciebie, bo nim posługiwali się Polacy w Niemczech przed wojną i sam w sobie jest bardzo przemyślany, chociaż prosty. Czy korona jest za duża? Cholera musiałbym porównać, ale nie wydaje mi się.

Wklej potem swoje zdjęcie w tej koszulce ;)

Gość seksowna patriotka
Dzięki, Manio :) Szczerze mówiąc to nie znam tego znaku... Wiem, że nie zabłysnęłam, ale historia nie należała do moich ulubionych przedmiotów, nie miałam szczęścia do nauczycieli i się zniechęciłam. Poczytam sobie o tym :) Pozdrowienia dla dziewczyny i powodzenia Wam życzę :) OK, wstawię swoje zdjęcie :) Ale to będzie realne pewnie w przyszłym tygodniu dopiero. Na początku byłam bardzo cięta na Niemców, ale jak zaczęłam rozumieć język, to się do nich przekonałam. Są często bardzo życzliwi, choć prymitywów i dziwaków tu też nie brakuje ;p Mój chłopak nie jest Polakiem, jest Turkiem o niemieckim pochodzeniu. Polacy mnie wystawili, a on mi pomógł, niedługo trzy lata nam stukną. Ale tak po prostu wyszło. Nie liczy się narodowość, tylko to, co mamy w głowie :) Tutaj nauczyłam się tolerancji, bo będąw w Polsce byłam głupim dzieckiem. Teraz sobie to uświadomiłam ;p

Gość seksowna patriotka
Merkaba, każdy ma swój gust :) Ja wolę obecnego orzełka, dla mnie jest idealny.

Gość seksowna patriotka
Merkaba, nie jest żadnym fanatykiem :D On się wychował w Niemczech i się zachowuje jak Niemcy. Nie jesteśmy religijni, mamy wyj..... na to, bo wiemy, że bóg nie istnieje. Skupiamy się na realistycznym życiu. Zarabianie, jedzenie, miłe spędzanie czasu, poprawa jakośi życia. Nie znasz? NIE OCENIAJ.

Gość seksowna patriotka
Widać, że Turków znasz tylko z telewizji :P Jak się można uprzedzać do kogoś na podstawie informacji z mediów? Odstaw komputer i wyjedź gdzieś, przyda Ci się podróż. Dopiero, jak zwiedzisz kawałek świata, to zrozumiesz, że wszyscy ludzie są podobni. Tutaj społeczeństwo jest nowoczesne. Jak ja nie cierpię zaściankowości.

Gość seksowna patriotka
Prawdziwa miłość łamie wszelkie bariery...

muzułmaninowi nie wolno wierzyć tak to niech pójdzie do maczetu i obrazi machometa ale tego nie zrobi bo go zabija wypowiedź znanego przywódcy muzułmańskiego, Abu Iszaka Al-Huweini'ego, który często występuje w egipskiej telewizji państwowej: "Żyjemy w czasach dżihadu, a dżihad, prowadzony w imię Allaha, jest przyjemnością. Zwolennicy Mahometa wręcz współzawodniczyli w tym. Dzisiaj jesteśmy biedni, ponieważ zaniedbaliśmy dżihadu. Gdybyśmy tylko mogli przeprowadzić inwazję na drodze dżihadu przynajmniej raz do roku, a najlepiej dwa - trzy razy w roku, wtedy wielu ludzi na Ziemi stałoby się muzułmanami. Ale gdyby ktokolwiek przeszkodził nam głosić islam, musielibyśmy zabić ich lub wziąć do niewoli, przywłaszczając ich mienie, kobiety i dzieci.

Autorko :) dziękuję za życzenia :) i pozdrawiam Ciebie i Twojego mężczyznę. merkaba Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale w ocenie Turków bardzo się mylisz. Polska miała dość dobre relacje z Turcją, gdy pominąć wojny. Wielu Polaków służyło w tureckiej armii i administracji, bo uciekali przed Rosjanami i Turcja dawała im schronienie. Może to nie ma istotnego znaczenia, ale na dworze tureckiego monarchy, także po rozbiorach, był wywoływany poseł z Polski. To taki gest, ale coś mówiący o szacunku dla upadłej Rzeczpospolitej ze strony kraju, który przecież został pokonany, przez tą Rzeczpospolitą. Turcy to nie Arabowie i ich stosunek do islamu, ich religijność, jest inna. Ich państwo ze stuletnią już prawie świecką tradycją, to fenomen w świecie islamu i przywiązanie Turków do tej tradycji jest bardzo duże. Chciałbym, aby Polacy tak szanowali swoje państwo, jak Turcy swoje. Oczywiście nie wdaję się tu w religijne spory, bo to nie ma sensu. Polska jest chrześcijańska i koniec.

O zabijaniu apostatów czyli tych którzy porzucili mahometanizm: "Our doctrine states that if you accept any religion other than Islam, like Judaism or Christianity, which are not acceptable, you become an unbeliever. If you do not repent, you are an apostate and you should be killed because you have denied the Koran." "Nasza doktryna utrzymuje, że jeśli zaakceptujesz religię inną niż islam, np. judaizm lub chrześcijaństwo, co jest niedopuszczalne, to staniesz się niewiernym. Jeśli nie okażesz skruchy wtedy jesteś apostatą i powinieneś zostać zabity dlatego ponieważ zaprzeczyłeś Koranowi" Kłamstwo i zwodzenie w religii i kulturze islamskiej jest sprawą tak oczywistą jak dla nas niewłaściwość tych zachowań. Muzułmanie uważają, że okłamywanie niewiernych dla celów szerzenia Islamu jest chwalebne i dozwolone przez Allaha. Istnieje nawet odpowiednia terminologia z tym związana: TAQIYYA i KITMAN. Warto jest zapoznać sie z technikami stosowanymi przez przedstawicieli islamu dla zmylenia i oszukiwania nas - niewiernych. Sztuka zwodzenia. Persona. Oszustwo. Kłamstwo. Ochrona; islamscy terroryści mają swoje własne określenia na ten temat: taqiyya (wymawiane tark-e-ya) : zapobiegawcze udawanie lub oszustwo i utrzymywanie prawdziwych przekonań w sekrecie; synonimem taqiyya może też być słowo kitman: mentalna klauzula udawania/obłudy lub zatajenie nieprzyjaznych intencji. Taqiyya i kitman inaczej swięta hipokryzja rzutowała na kulturę arabską od ponad 1400 lat odkąd została rozwinięta przez szyitów jako rodzaj obrony i zatajenia wiary przeciwko sunnitom. Kiedy Prorok powiedział: 'he who keeps secrets shall soon attain his objectives. [ten kto utrzymuje tajemnice powinien wkrótce zrealizować swoje cele]

Gość seksowna patriotka
Jesteś śmieszny. Dalsza dyskusja z Tobą jest bezowocna. ON MA W DUPIE TEN CAŁY islam. Do meczetu nie chodzi. A z Allaha robimy sobie jaja. Jego mama to w porządku babka, zawsze jest pyszne jedzenie. I też nie chodzi do meczetu. Wiesz dlaczego? Bo całe lata pracowała i zajmowała się domem, po prostu nie miała siły tam chodzić. Coś tam sobie czasami poczyta z koranu albo taki turecki różaniec odmawia, ale tylko dla siebie - bez żadnego fanatyzmu. Nigdy nie była namawiana na przejście na ich religię xDZnam ich prawie 3 lata - wystarczająco, żeby poznać jego oraz rodziców. Ojca też ma fajnego - zawsze uśmiechnięty i życzliwy. Jego rodzice są już starsi - po 66 lat mają, a są bardziej aktywni niż niejedna osoba w kwiecie wieku. Niczego mi nie brakuje. Nikt mnie nie bije i nie wyzywa. I to ja się kilka razy zachowałam nie w porządku, on był ZAWSZE wobec mnie fair. Mogę sobie wychodzić, gdzie chcę :) Turcja to bardzo fajny kraj. Znacząco różni się od krajów arabskich, bo nikt Cię tam nie zmusza do wyznania. Tam się zderzyła kultura turecka z kulturą europejską. Więcej się tam zarabia niż w PL i służba zdrowia o wiele lepiej tam działa. No, ale jesteśmy w Niemczech. Nie przeszkadzają mi muzułmanki z chustami na głowie, które mijam na ulicy. Czasami krzywo spojrzą, ale to mnie nie obchodzi, bo one mają psychikę spaczoną przez sektę.

Kłamstwo i zwodzenie w religii i kulturze islamskiej jest sprawą tak oczywistą jak dla nas niewłaściwość tych zachowań. Muzułmanie uważają, że okłamywanie niewiernych dla celów szerzenia Islamu jest chwalebne i dozwolone przez Allaha. Istnieje nawet odpowiednia terminologia z tym związana: TAQIYYA i KITMAN. Taqiyya i kitman inaczej swięta hipokryzja rzutowała na kulturę arabską od ponad 1400 lat odkąd została rozwinięta przez szyitów jako rodzaj obrony i zatajenia wiary przeciwko sunnitom. Kiedy Prorok powiedział: 'he who keeps secrets shall soon attain his objectives. [ten kto utrzymuje tajemnice powinien wkrótce zrealizować swoje cele] Właściwe użycie taqiyya i kitman niejednokrotnie było sprawą życia i śmierci przeciwko wrogom; jest również sprawa życia lub śmierci dla niejednego współczesnego terrorysty islamskiego. Jak często zdarzało się w historii Islamu, doktryna teologiczna stalą się doktryną operacyjną. Taqiyya jest powszechna zarówno wśród szyickich jak i sunnickich muzułmańskich dysputach i ma duże znaczenie dla zrozumienia fundamentalizmu islamskiego oraz operacji terrorystycznych. Taqiyya używana była przez muzulman od VII wieku by zmylić i podzielić wroga. Najulubieńszą taktyką była deceptive triangulation [myląca triangulacja]; przekonać wroga, ze jihad nie jest skierowany do nich ale do innego wroga. Inną taktyką było zaprzeczanie,że jihad w ogóle istnieje . Wynikiem takiego błędnego oszacowania przez wroga, była śmierć Koran 3:28 Niech wierzący nie biorą sobie za przyjaciół niewiernych, z pominięciem wiernych! A kto tak uczyni, ten nie ma nic wspólnego z Bogiem, chyba że obawiacie się z ich strony jakiegoś niebezpieczeństwa.

Autorko :) dziękuję za życzenia :) i pozdrawiam Ciebie i Twojego mężczyznę. Poczytaj jeśli zechcesz o Rodle i w ogóle o Związku Polaków w Niemczech. Ja też nie wierzę w Boga, ale hasło: Bóg Honor Ojczyzna, jest mi bardzo bliskie, bo bardzo polskie. Trzeba nam szanować wiarę wielu naszych rodaków, co nie znaczy, że mamy na siłę wierzyć. Co do Turków w Niemczech, to zawsze mnie ich obecność tam cieszyła (w przeciwieństwie do Arabów) bo oni jakoś tam rozkładają państwo niemieckie, czynią je potencjalnie mniej niebezpiecznym. To są pewne niuanse ale jednak. Niemcy sami sobie Turków sprowadzili :D merkaba Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale w ocenie Turków bardzo się mylisz. Polska miała dość dobre relacje z Turcją, gdy pominąć wojny. Wielu Polaków służyło w tureckiej armii i administracji, bo uciekali przed Rosjanami i Turcja dawała im schronienie. Może to nie ma istotnego znaczenia, ale na dworze tureckiego monarchy, także po rozbiorach, był wywoływany poseł z Polski. To taki gest, ale coś mówiący o szacunku dla upadłej Rzeczpospolitej ze strony kraju, który przecież został pokonany, przez tą Rzeczpospolitą. Turcy to nie Arabowie i ich stosunek do islamu, ich religijność, jest inna. Ich państwo ze stuletnią już prawie świecką tradycją, to fenomen w świecie islamu i przywiązanie Turków do tej tradycji jest bardzo duże. Chciałbym, aby Polacy tak szanowali swoje państwo, jak Turcy swoje. Oczywiście nie wdaję się tu w religijne spory, bo to nie ma sensu. Polska jest chrześcijańska i koniec. Turcja muzułmańska i też koniec.

Gość seksowna patriotka
Manio, dziękuję :) Masz całkowitą rację. Pani profesor z literatury staropolskiej powiedziała nam na studiach, że Turcja była jedynym krajem w całej Europie, który nigdy nie zaakceptował nieobecności Polski na mapie po rozbiorach. Po prostu uczyli, że Polska jest na mapie xD Ale oczywiście najlepiej nie znać się na niczym i propagować swoje głupie zdanie ;p To aluzja do merkaba. Zabawny jest Twój nick. "Merhaba" to po turecku "cześć".

Wierzący w islam może wypowiedzieć cokolwiek, tak długo jak czuje się z tym komfortowo. Terroryści 9/11 żyli i odwiedzali Stany Zjednoczone dwa lata przed atakiem. Jak wtopili się w społeczeństwo i kulturę? Poprzez użycie taqiyya: Nienawidzę cię ale uśmiecham się do ciebie a tutaj masz książki o islamie http://apologetyka.com/swiatopoglad/islam/ksiazki

Gość seksowna patriotka
Manio, masz bardzo dobry tok myślenia i rozległą wiedzę, szacunek :) Zgadzam się. W dodatku pani profesor z literatury staropolskiej na studiach powiedziała nam, że Turcja była jedynym (!!!) państwem w całej Europie, które po rozbiorach Polski nie uznało ich xD Nauczali, że Polska była na mapie. Poznałam i Turków, i Arabów. Turcy mają serce, chcą mieć jedną kobietę najczęściej. A Arabowie zaliczają panienki jak leci jedna po drugiej. Zdarzają się wyjątki potwierdzające regułę :)

Gość seksowna patriotka
Śmieszny student, to nie jest istotne :P Przecież pisałam, że mam faceta ;p Wyglądam tak, że co bym na siebie nie założyła, to facetom wychodzą gały na wierzch. Mam urodę Rosjanki. Coś pomiędzy Weroniką Książkiewicz a Agnieszką Włodarczyk ;p Tylko że seksapil jest dla mnie tak naturalną kwestią, że często zapomina, że go w ogóle mam, heh ;)

Gość seksowna patriotka
zapominam'

to czemu zabijali ormian OBCHODY UPAMIĘTNIENIA 96 ROCZNICY LUDOBÓJSTWA ORMIAN 1915 ROKU http://www.youtube.com/watch?v=7DTG2Ec3oqk Turcy przepowiadają, że Niemcy - Europa została im przez Allaha wskazana jako "Paradis", czyli raj, który kiedyś będzie do nich całkowicie należał. I tu przypominam sobie wypowiedź z przed paru laty jednego tureckiego milionera Vurala Oegera, który dorobił się na turystyce. Ten mieszkający w Niemczech od 1960 roku, a obywatel tego kraju od lat 18, poseł Europarlamentu, powiedział do niemieckiej prasy : "Brzuchami naszych kobiet zdobędziemy Europę". W UE żyje około 20 milionów muzułmanów; najwięcej we Francji - 5,5 mln i Niemczech - 3,5 mln. Przy ich rozrodczości, a naszym "lenistwie" do tego, mogą kiedyś nam zagrozić. Tak, jak stało się to z Kosowem. Ta historyczna dla Serbów kraina została zdominowana przez muzułmanów brzuchami albańskich kobiet. http://grudhen.blog.onet.pl/Brzuchami-kobiet-chca-nas-zala,2,ID347081785,n

Gość seksowna patriotka
Merkaba, nie lękaj się. Muzułmanie nigdy nie zdominują Europy. Wszystko jest pod kontrolą :D Nie siej teorii spiskowych, bo takie teorie są po to, żeby siać ferment ;/