Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seksowna patriorka

Podoba się wam ta patriorytczna koszulka?

Polecane posty

Gość maniooo ciekawskiii =)
Merkaba Nie orientujesz się w różnicach kulturowych, pomiędzy narodami wyznającymi islam. Czytanie Koranu, bez znajomości kontekstu danej kultury, gdzie jest on odczytywany i traktowany jako święta księga, jest jałowe. Oczywiście czym innym jest spór na tle czysto religijnym i tutaj jest oczywiste, że potępiasz islam, ale mylisz się, gdy wrzucasz wszystkich muzułmanów (także tych bardzo zeświecczonych) do jednego wora z napisem ekstrema. Dam Ci przykład. Przed wojnami czeczeńskimi, wpływy skrajnego, politycznego islamu w Czeczenii, były żadne, bo muzułmanie z Kaukazu, to ludzie zupełnie innego pokroju, kultury, niż Arabowie z Półwyspu Arabskiego. Dwie wojny i terror rosyjski, doprowadziły do infiltracji tych obszarów przez skrajną ideologię. Z Czeczenów na siłę zrobiono sympatyków islamskiej ekstremistycznej ideologii i terroryzmu. To było w interesie Moskwy, by udręczony i dzielny naród, przedstawić jako wcielone zło i zrównać ich z mordercami WTC. Drugi przykład. Poczytaj sobie o tym jak Pakistańczycy nienawidzą tzw: Talibów, wcale nie pałając oczywiście miłością do USA. To co Talibowie narzucili nie mieściło się w mentalności górali zamieszkujących Pakistan.

Gość seksowna patriotka
A najlepsze jest to, że to ty sam jesteś fanatykiem. Nie lubię historii, bo to stworzył tylko człowiek i jest w niej tyle matactw i manipulacji, że nigdy nie wiadomo, czy czytasz coś, co miało miejsce ;/ O wiele bardziej wolałam biologię, bo wiedziałam, że uczę się czegoś prawdziwego :)

Gość kisssiststss
koszulka ok, patriotyzm tez, tylko sam kraj to dno:)

Gość seksowna patriotka
Manio, uwielbiam Cię czytać :) Piszesz tak przejrzyście i rzeczowo. Szkoda, że nie byłeś moim nauczycielem historii ;p

Gość seksowna patriotka
kisssiststss, ja mieszkam w pięknym miejscu. Flensburg - sam szczyt Niemiec, przy granicy z Danią. Mam tu kilka plaż, a w centrum promenadę z morzem oraz liczne sklepy, knajpki. Ludzie są niesamowici. To nie jest Bawaria przepełniona wieśniakami. Flensburg nie został nawet tknięty zniszczeniami wojennymi. Moja mama też nie przepadała za Niemcami, ale jak tu przyjechała, to zakochała się w tym mieście. Nigdy nie miałam tu przykrych sytuacji. Ludzie są tu dowartościowani. Nie koloryzuję. Nie ma taniego lansu, większość osób ubiera się i zachowuje z klasą. Żyć, nie umierać :)

Gość seksowna patriotka
kisssiststss, ja mieszkam w pięknym miejscu. Flensburg - sam szczyt Niemiec, przy granicy z Danią. Mam tu kilka plaż, a w centrum promenadę z morzem oraz liczne sklepy, knajpki. Ludzie są niesamowici. To nie jest Bawaria przepełniona wieśniakami. Flensburg nie został nawet tknięty zniszczeniami wojennymi. Moja mama też nie przepadała za Niemcami, ale jak tu przyjechała, to zakochała się w tym mieście. Nigdy nie miałam tu przykrych sytuacji. Ludzie są tu dowartościowani. Nie koloryzuję. Nie ma taniego lansu, większość osób ubiera się i zachowuje z klasą. Żyć, nie umierać :)

Nie jesteś patriotką. Każdy Polak-patriota powinien znać historię Polski przynajmniej na poziomie wiedzy, co to i kiedy było powstanie wielkopolskie, wiesz coś o nim?

Gość seksowna patriotka

merkaba Ja się zgadzam, że obecność muzułmanów w Europie w takiej skali jest zbędna i niebezpieczna. Ale akurat Turcy z tej grupy, są najmniej niebezpieczni i generalnie nie pociąga ich wizja islamizacji Europy, bo sami już są dość zeświecczeni i zazwyczaj cenią sobie swoje świeckie państwo. Arabowie z Maghrebu są najbardziej zrewoltowani i fanatyczni, jako społeczność. Rzeź Ormian jest faktem. Ale wbrew temu co sądzisz, zrobili to właśnie Turcy porzucający prymat islamu. Zrobili to wyłącznie z przesłanek nacjonalistycznych, kulturowych ale nie religijnych. Ormianie mieli się całkiem dobrze w imperium tureckim. To nowo tworzące się świeckie państwo tureckie dokonało tej rzezi. Do dziś nie chcą się do tego przyznać, bo to była straszna zbrodnia. Pierwsze ludobójstwo XX wieku.

Często słyszymy, że istnieje islam nastawiony pokojowo i islam walczący. Islam to dżihad . Nie można mówić, że są muzułmanie, którzy popierają dżihad i muzułmanie, którzy za nim nie są. Islam to dżihad. Islam to święta wojna. Islam przeciwstawia się wszystkim, którzy go nie wyznają, a w szczególności chrześcijanom wierzącym w Boga Trójjedynego! Muzułmanie cierpliwie oczekują godziny świętej wojny, aż zostanie ogłoszona w Europie. Przygotowują się nieustannie, świadomi tego, że póki co, muszą czekać pozostając wojownikami w rezerwie. „Mamy we Francji armię złożoną z 3-4 milionów muzułmanów gotową w każdej chwili do akcji w każdej chwili odpowiedział młody muzułmanin, zapytany przez francuskiego dziennikarza Phillipea Aziza, którego cytuję w mojej książce. Najważniejszą rzeczą dla muzułmanina to odmawiać shahada i przygotować się do walki, aby rozprzestrzeniać islam wszelkimi środkami. Muzułmanie masowo przybywający do Europy wiedzą, że zdobywszy skrawek ziemi, w ich myśleniu pogańskiej, zdobywają tą ziemię dla islamu. Oczywiście, muzułmanin przybywa często na Stary Kontynent w związku z lepszą sytuacją ekonomiczną czy socjalną, ale również z przekonaniem wypełniania duchowej misji. Rozpowszechniając islam w Europie pracują dla Allaha i wiedzą, że Allah ich wynagrodzi, nawet jeśli trzeba będzie zabijać ludzi czy walczyć z nimi. Przekonani są, że Allah będzie szczęśliwy. http://www.bibula.com/?p=31780

Gość seksowna patriotka
Śmieszny Student, tylko że ja nie mam głowy do historii. Chodziłam do najlepszego LO w mieście i miałam tylko 3, bo nienawidziłam tego przedmiotu. Za to jestem rzeźnikiem z literatury i języków obcych, a jakoś nie wywyższam się z tego powodu. Więcej zrozumienia.

Gość 4567898765434
ale jesteś idiotka ,myslisz ze ten orzeł jest powodem dla dumy ? ośmieszyszz się tylko , powinnas wstydzić się ze pochodzisz z patologicznego kraju złodziei i pedałów

Gość seksowna patriotka
Przeczytajcie sobie piękny poemat "Jerozolima wyzwolona" Torquato Tasso :)

Gość seksowna patriotka
To zależy w jakim kto się obraca środowisku :) Jeśli Twoje to złodzieje i pedały, to współczuję. Tam, gdzie mieszkałam, miałam inteligentnych znajomych, którzy lubili nieraz zaszaleć :) Może lepiej by było, gdybym zgrywała wielką Niemkę? Weź, skończ. Połowa z Was bezpodstawnie osądza, a sami macie tak żałosne i smutne życie, że na pewno nie będę się przejmować waszymi obraźliwymi słowami. Za jakieś 5 lat będę perfekcyjnie mówić po niemiecku, ale zawsze będę mówić, że jestem Polką. Bo jest taka zasada psychologiczna. Najbardziej się lubi osoby, które na początku nie zrobiły na nas dobrego wrażenia, a potem sobie czymś zasłużyły na aprobatę. O wiele bardziej lubi się takich ludzi niż tych, których lubiliśmy od samego początku. Część Niemców jest uprzedzona do Polaków, bo przyjeżdża tu sporo kryminalistów. A ja jako Polka pokażę im, że jesteśmy też OK :)

Gość seksowna patriotka
NIE WSTYDZĘ SIĘ, ŻE JESTEM POLKĄ. Moi rodzice wpoili mi dobre wartości. Jednak ze względu na skorumpowany rząd zdecydowałam się wyjechać. I nie żałuję, dopiero tutaj odżyłam, a ze znajomymi z PL wciąż mam kontakt i zawsze jak przyjeżdżam, to robię jakieś prezenty, pijemy i się cieszymy :)

Seksowna patriotko :) Ileż miodu na moją próżność wylewasz ;) Turcy się dość ładnie w stosunku do Polaków zachowywali. Był taki czas w okresie wojny krymskiej, gdy wiązano duże nadzieje z wojną pomiędzy Turcją i Rosją. Wszystko to jest bardzo zawiłe, bo Turcja z punktu widzenia Polski, to jeden z ważnych epizodów w naszej historii, ale dla narodów bałkańskich to prawie pół wieku zaborów i prześladowań. Jednak dla żadnego z państw bałkańskich, obecnie Turcja (pomijam konflikt o Cypr), nie jest takim zagrożeniem, jak na przykład Rosja dla Gruzji i dalej krajów nadbałtyckich i Polski. Ja raczej widzę w Turcji dobrego partnera i wzorzec w budowaniu stosunków z Waszyngtonem. Turcy należą do NATO, ale Amerykanie gdy chcą czegoś od nich, to się muszą ładnie postarać :D Czemu nasze państwo jest tak słabe? Ale to już inna historia... A sami Turcy są tak zeświecczeni, że przypisywanie im, in gremio islamskiego ekstremizmu, jest niepoważne. Merakba jest bardzo wierzący i wszystko widzi poprzez tę perspektywę. Jednak najwięksi patrioci, wodzowie, przywódcy w historii Polski, najbardziej nawet wierzący, widzieli sprawy w perspektywie innej bardziej przyziemnej, po prostu rozumiejąc, że nie da się uprawiać polityki, kierując się wyłącznie ściśle wykładnią religijną, swoją wiarą, bo niczego się w ten sposób nie osiągnie, tu na ziemi, dla swojej ojczyzny. Zdrowe jest, pomimo różnic kulturowych mieć świadomość, że ci obcy, to też są ludzie. Nie musimy przyjmować ich argumentów, nie musimy im ufać, ale jeśli chcemy zrozumieć o co chodzi w historii, polityce, to musimy dostrzegać liczne niuanse, różnice pomiędzy, choćby licznymi odłamami islamu, kulturami, które funkcjonują w islamie. Chrześcijaństwo też nie jest jednorodne.

Seksowna Tasso? No, no! Imponujesz mi! Na razie spadam, bo czas mi się czymś zająć, bardziej przyziemnym, niż rozmowy o polityce i historii. A Ciebie historia pociąga, tylko jak sama powiedziałaś, nie dano Ci możliwości polubienia jej.

Gość seksowna patriotka
Manio, trzymaj się :) Cieszę się, że się tyle dowiedziałam. Turcy nie liże dupy Amerykańcom, bo oni mają świadomość własnej wartości. w Polsce do polityki wkręcają się od lat najbardziej śliskie typy. Po jednej stronie bandyci, po drugiej sekciarze. Uważam, że jedynym wyjściem jest rewolucja, ale Polakom brakuje woli walki o swoje. Miłego dnia :)

Gość seksowna patriotka
nie lizą'

Dodam jeszcze, że nikim się tak nie pogardza, często skrycie, jak ludźmi, którzy na siłę zapomnieli skąd pochodzą i udają "swoich". Tak więc, mądrze postępujesz i nie ma niczego złego w tym, że wyjechałaś. Niestety Polskę dobijają postkomunistyczne układy i Polak jest jak tani wyrobnik, chociaż podobno u siebie :D Większości ludzi nie chce się wyjeżdżać na stałe. Robią to bo nie mają wyjścia. To jest zbrodnia na narodzie. Eh...

Ja też Ci życzę miłego dnia i już spadam :D Dodam tylko, że w historii Polski, muzułmanie mieli swoje miejsce i do dzisiaj przecież są. Uważają się za Polaków, bo nimi są do bardzo dawna. Walczyli i ginęli za Polskę.

merkab Dzięki za linki. Filmy obejrzę. No cóż, zachód jest chory na tzw: tolerancję. Nie popieram wywracania państwa i kultury do góry nogami w imię tzw: multikulturalizmu i innych bzdur. Mylona jest tolerancja z aprobatą, przyzwoleniem i wręcz zachętą. To jest droga do faszyzacji, bo bardzo możliwe, że kiedyś Niemcy, Francuzi się wściekną i wybiorą jakąś nową odmianę nazistów. To też będzie źle, jak leczenie dżumy cholerą.