Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

keysy2121

mielone+pieczraki=?

Polecane posty

Gość dfsdfsd
polecam zapiekanke ziemniaczana..albo ja tez robie kotlety mielone z pieczarkami

Gość Kromka chleba ze smalcem......
Pulpety w sosie pieczarkowym.

nie mam piekarnika... jeszcze sie nie dorobilam. a jak robisz to mielone z pieczarkami? do srodka czy wszystko razem?

Zrób kotlety mielone, do tego drobno posiekane pieczarki przesmażone z cebulką i pietruszką, wyłóż na kotlety i zapiecz, możesz na wierzchu posypać żółtym serem/ parmezanem.

Ja tak robię- a masz mikrofalę, tam też możesz podgrzać, żeby ser się rozpuścił :) Jak nie- to dodaj pod koniec smażenia pieczarek, można też dorzucić czosnek i koper :)

Do mielonych: sól, pieprz, bułka (ale normalna nie tarta, tylko namoczona w bulionie), czasem pietruszka, czosnek lub gotowany ryż :)

no mikro mam na szczescie wiec ser rozpuszcze... a do tego co lepsze ryz kasza czy ziemniaki?

sol piepsz i juz ok... ja to zawsze chyba za duzo daje bo albo do kurczaka albo do mielonego...

Ziemniaki, ryż lub kasza aż się proszą o jakiś sosik :) Jak chcesz ryż lub kaszę- możesz zrobić takie małe pulpeciki, obsmażyć. W garnku sosik: bulion+ przesmażona cebulka i pieczarki+ koperek/ pietruszka, czosnek. wrzucasz te pulpeciki i dusisz razem.

Tak- zrób takie malutkie, będą fajnie wyglądać i na pewno będą miękkie w środku. Obsmaż z każdej strony na patelni i to tak solidnie, to się nie "rozpaćkają" w sosie.

Gość ciekawa jestem czy
pieczraki, czyli pieczone raki? tez moga byc:D

I tego na prawdę nie da się spaprać, najprostsze co może być, a bardzo smaczne i efektowne :)

Gość barciakw
Leczo z mielonego miesa? Czegos takiego jeszcze nie slyszalam.

Gość ja robie kotlety mielone z
pieczarkami, są przepyszne ;) robię normalnie tradycyjne mielone a do tego wkładam do środka farsz z pieczarek (pieczarki starte na tarce o grubych oczkach, podsmażone z posiekaną cebulą i przyprawione) panieruje i smażę normalnie

a czemu nie makaron z mięchem i sosem pieczarkowym? do tego trochę startego sera i obiad wychodzi pychota :) zresztą zwykłe kotlety mielone z sosem pieczarkowym też smakują okej.