Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hope28

Rozwód z Arabem.

Polecane posty

Gość hope28

Jestem od 9 lat po ślubie z Arabem (tunezyjczykiem). Mamy 8 letniego syna i 6 letnią corkę. Dzieci urodziły się w Polsce. Poznaliśmy się z jeszcze mężem na studiach w Polsce. Młodość, wielkie uczucie, namiętność i tak jakoś wyszło. Miałam 17 lat, gdy się poznaliśmy, 19, gdy mnie poślubił. Studiowal w moim rodzinnym mieście. Jest ode mnie o 5 lat starszy. To dla mnie został w Polsce. Po kilku latach to wszystko stało się nie do zniesienia. Nalegał na naszą przeprowadzkę do swojego kraju. Upokarzał mnie, stosował psychiczną przemoc i fizyczną. Jego obsesyjna zazdrość omal nie doprowadziła mnie do samobójstwa. Nie mogę na niego patrzeć. Ignoruje mnie i moje zdanie, w ogóle o nic nie pyta. Nawet się ze mną nie przywita po powrocie do domu. Jedynie z dziećmi i z psem. Zmusza mnie do seksu. Nie mogę nawet wyjść do głupiego sklepu,bo mam wyliczony czas na powrót z pracy do domu. Wyrzucił moją przyjaciółkę za drzwi, gdy mnie odwiedziła. Ignoruje moją rodzinę i zabrania kontaktów. Tyle mojego co jestem w pracy. Po powrocie mam zadzwonic z domowego nr,ze jestem. Wszyscy mnie ostrzegali,ale byłam młoda i głupia,a on zupełnie inny. Chcialabym się z nim rozwieść. Podjełam nawet rozmowy z nim na ten temat. Zignorował mnie. Z usmiechem powiedział,że się nie zgadza, że nie da mi rozwodu ani dzieci. Ostrzegł,że nie chce więcej widzieć mojej przyjaciółki,bo ona mnie jego zdaniem buntuje. Totalnie nie wiem co mam robić:(.

Gość Ja lubię piwo, jak dosłownie w
Prawo jest po Twojej stronie, jesteśmy w Polsce, a nie w tej siedzibie dzikusów.

Gość hope28
prosze o usuniecie tematu stąd. Przenosze na forum rozwodowe(wczesniej nie zauwazylam)

Gość SabinaSarnkowa
Jak to niewiesz co robic To patologia zglos co robi ci maz jesli bije to na policje i do sadu wniosek o rozmow i alimenty Skoro tak sie dzieje to na co czekasz ? jesli to bedziesz ciagla to dzieci ucierpia A zabrac ci dzieci nie moze

Gość współczuje...
rozwód orzeka sąd a mąż. zbieraj dowody na jego zachowanie. nagrania, smsy itp. a potm idż do prawnika i wnoś sprawę o rozwód. jeśli dzieci urodziły się w Polsce to mają pewnie polskie obywatelstwo i nic nie zrobi. dostaniesz opiekę nad dziećmi. najlepiej niech wraca do swojegop pięknego kraju.

Gość grozi ci smierc honorowa
uciekaj od niego

Droga Beato....Mam 37 lat i mieszkam w kraju arabskim 15 lat.Nie to masz pojecia co to znaczy zycie na obczyznie w kraju o tak innej mentalnosci.Temu czylkolowiekowi chodzilo o to aby ja wywiesc i zdominowac,wytresowac jak psa.Dobrze ze nie wyjechalas kochana ...wiele razy odradzalam mlodym kobietom zwiazek z Arabem,niektore posluchaly mnie i podziekowaly za dobre rady.Moj maz jest parszywa swinia,a zaczelo sie to wlasnie od chwili gdy urodzilam dziecko.Nie wolno mi wychodzic z domu.Mam 2 corki i nadzieje ze stad wyjade.Nie martw sie o rozwod bo bedac w Pl a on nei posiadajac polskiego obywatelstwa nix nie wskura.W Pl dzieci sa twoje,gorzej byloby jak w moim przypadku gdy nie ma praw do dzieci.Nie martw sie i glowa do gory skoncz ta farse bo nie warto zycia marnowac.Dodam tylko tak dla uswiadomienia kobiet ktore chcialyby sie zwiazac z muzulmaninem,cos o czym wasi kochani mezczyzni was nie uswiadomia tak jak mnie i moje znajome ktore weszly w zwiazek z muzulmaninem.Jezeli chcesz byc spokojna w takim zwiazku masz nastepujace prawa przy podpisywaniu kontraktu.....hehhe....sory moj maz ostatnio powiedzial mi (odnosnie kontraktu)....."nie podpisywalem z Toba kontraktu na wyjazdy do Pl ;)" ok przejdzmy do konkretow : 1. MOZESZ ZASTRZEC SOBIE PRAWO DO DZIECI....2. MASZ PRAWO DO ZASTRZEZENIA SOBIE ROZWODU....3.NIGDY NIE PODPISUJ KONTRAKTU NA 1 ZLOTA MONETE (ARABKI WYSMIALYBY CIE) wsumie najwazniejsze sa te 2 punkty....ja o tym niestety nie wiedzialam....nom ...naiwna bylam,glupia nie uswiadomiona.Przepraszam za bledy....wladza moze w kazdej chwili pojawic sie na horyzoncie ;) nie mam dzisiaj ochoty na pranie mozgu iw ysluchiwanie jak to ja jestem niedobra .Pozdrawiam i zycze powodzenia.A Ty Beatko lecz sie tak króciutko Ci powiem jak wiekszosc furowiczow...nie masz pojecia o zyciu z arabem to siedz cichutkoooooo