Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcialby ktos

Chcialby ktos wynajac mieszkanie ale na piece?

Polecane posty

Gość a ona twardo trzyma się ceny
i jeszcze marzy,ze jakis łoś zrobi jej centralne ogrzewanie. Nic tu po mnie. pa🖐️

Gość rodzina 2+2
Bardzo jestesmy zainteresowani Pani oferta. Stanowimy czteroosobowa rodzine, mozemy podjechac jeszcze dzisiaj jesli mozna? Wiem o o ktorych blokach mowa,faktycznie lokalizacja jest b.dobra no i cisza i spokoj w klatkach schodowych. Prosilibysmy o nr tel pod jakim moglibysmy sie umowic na obejrzenie mieszkania,ale z tego co Pani pisze to bierzemy chocby dzisiaj.

Gość kostka sera
No właśnie,autorko,robisz z siebie nie wiadomo co, na huki to leć w domu z mężem jak wiesz co to znaczy w ogóle idź do biura nieruchomości tam się pokaż z tym M3 czemu nie idziesz do biura ?

Gość zaraz napisze ze dzieci
nie chce

Gość kolejna głowia baba
Lepiej zrobiła sobie reklame że niby klient zainteresowany i przyjezdza już i teraz :P Idź sie lecz kobieto.. Ja właśnie znalazłem kawalerkę za 500pln i się zastanawiam. Bo nie jest na pogoni tylko w parku sielec. A druga za 600 jest na placu kościuszki. Oczywiście ceny z opłatami

Gość ja znalazłam
za 1200 2 pokoje 60m z centralnym podana cena zawiera czynsz odstępne internet tw woda światło i gaz wprowadzam się 1 wrzesnia tez sosnowiec

Gość Chcialby ktos
Do biura nie musze isc bo to moje pierwsze tutaj ogloszenie. Mieszkanie bylo do kwietnia zamieszkiwane jest w idealnym stanie zadnego remontu nie trzeba robic. Gadac mozecie sobie co wam sie podoba mnie to lotto bo wiem ze mieszkanie bez problemu wynajme. Bardzo chetnie wlasnie rodzinie wynajme,bo inaczej to remont co roku bym pewnie musiala robic. Jezeli jestescie Panstwo zainteresowani to prosze o wasz numer,napewno zaraz zadzwonie.

Gość też mi się wydaje,że to ona
podszyła się pod potencjalnych chętnych--studentkę i tą rodzinę. chciałabym zobaczyc tą lampucerę:P napewno wyrachowana raszpla po 60;)

Gość autorka sama ze sobą pisze,
ale numer,że takie debile jeszcze świat nosi.

Gość Ola0000222333
wiesz autorko, wyzywasz ludzi na kafe i się dziwisz, że nie ma chętnych. Nie tędy droga

Gość Para narzeczenstwa
Witamy,my takze jestesmy zainteresowani wynajmem. Od dwoch lat jestesmy zareczeni ale mieszkamy osobno wiec bardzo nam zalezy. A jak wygladala by sprawa tego centralnego?,bo moj parter sam potrafilby zalozyc centralne tylko jak by to wygladalo w rozliczeniu?,jak dlugo nie musielibysmy placic odstepnego?

Gość rodzina 2+2
Ok.podamy nasz numer. 514-317-372.

Gość Chcialby ktos
Jezeli w gre wchodziloby centralne to powiedzmy ze przez rok bedziecie placic tylko to co trzeba. Zreszta umowa bedzie ta kwestie zawierala,wszystko jest do dogadania,szukam powaznych chetnych,a jak ktos zaczyna atak na moja osobe to nie pozwole sobie w kasze dmuchac byle komu kto w dodatku zamiaru nie ma wynajac a swoje glupawki tutaj wypisuje. A tutaj jak widze to wiekszosc gownarzerii z ktora nawet nie mam zamiaru polemizowac. Powiedzialam ze szukam powaznych i rozsadnych wiec z laski swojej prosze bez zbednych i glupawych komentarzy. Napisalam wyczerpujaco na temat mieszkania a na szczegoly przyjdzie czas. Meble sa w obu pokojach w bardzo dobrym stanie,ale moge je w kazdej chwili zabrac do swojego domu.

Gość kolejna głowia baba
usuńcie jej ten temat modzi przecież to kurwa mać... Liczmy nawet 3 tyś za piec. Ok 7 tyś za instalacje. I 2 pokoje + łazienka + korytarz czyli 4 grzejniki minimum 4* 250pln = 1 tyś Wiec za 3+7 + 1 = 11tyś nie płacisz odstępnego przez rok czyli 12 * 500 = 6 tyś. Zajebisty interes. KOBIETO PRZESTAŃ ZAŚMIECAĆ FORUM I SIE ZAMKNIJ SZUKAJ GŁUPICH GDZIE INDZIEJ>

Gość Para narzeczenstwa
w takim razie mozemy sie skontaktowac jakos? Jestesmy mobilni wiec mozemy sie umowic gdzies w Sosnowcu,prosze tylko napisac gdzie i kiedy i o ktorej.

Gość 23123123123123
Liczmy nawet 3 tyś za piec. Ok 7 tyś za instalacje. 3 tys, to za piec taki dla domku jednorodzinnego.... a te 7 tys za instalację? Jakim cudem? Ja ok. 3 lat temu robiłam ogrzewanie na 65 metrach i zapłaciłam za rusry miedzane ok. 1000 zł , za podłączenie 4 grzejników oraz ułozenie tych wszystkich rur- tez 1000....

Gość kolejna głowia baba
Minimalny koszt to ok 2300pln za piec 2 funkcyjny z spalaniem zamkniętym jeśli chcesz gazem. Za 3 tyś kominka też nie kupisz. Dodaj do tego koszt odbioru kominiarza i zarządcy budynku. Za rury dałaś 1 tyś też ok. Za położenie rur dałaś 1 tyś pln i ok. 8 tyś to ABSOLUTNE MINIMUM na położenie CO. Pomijam fakt że przydał by się wymiennik ciepła na zimę by nie płacić za ciepłą wodę. Co da ok 1500 dodatkowo. A liczyłaś koszt szpachli ?? malowanie itd?? Bo jeśli ci rozkują pół mieszkania to trzeba to zaszpachlować i zamalować droga pani. Za grzejnikami od razu położyć ekrany z foli. Więc przy 4 grzejnikach to jakieś 250pln. Ide bo autorka lubi pisać do siebie najwyraźniej.

Gość Chcialby ktos
Owszem mozemy sie spotkac przy budynku bylej telekomunikacji na pogoni,moze byc jutro o 16? A ty madrusiu znawco instalacji za 7 tys,jestes glupi jak but z lewej nogi,instalacja 7 tys chyba twojego malego rozumku tyle kosztuje instalacja, Nie znasz rozkladu mieszkania a madrzysz sie jak madry-glupi. Z tymi co trzeba dogadamy sie napewno,zawsze pierwsza umowa jest tylko luzna propozycja ale nie bede sobie toba glowy zawracala bo jestes zbyt nierozgarniety zeby wiedziec na czym polega dogadanie wstepne a ostateczna umowa. Zabiles mnie ta cena instalacji,ty nawet pojecia nie masz jakie dzisiaj materialy sie uzywa do instalacji?,uslyszales pewnie ze w miedzi sie wykonuje centralne i glosisz dalej zacofane metody zakladania instalacji,dlatego wlasnie szukam madrych i rozsadnych ludzi bo jestes zywym przykladem pyskacza nie majacego zielonego pojecia o wkreceniu zarowki a co dopiero o zalozeniu centralnego. Dla twojej informacji zebys dalej nie powtarzal takich glupot to zdradze ci ze polowa twojego wyliczenia wchodzi w gre .

Gość kolejna głowia baba
Kobieto a po co mi rozkład ?? Masz 20m2 tak ?? Cena wkładu kominkowego to minimum 1500pln A najtańszym co na allegro znalazłem "kominkiem" jest 2200pln http://allegro.pl/piec-koza-narozny-z-plaszczem-wodnym-wegiel-18kw-i2507911361.html najtańsze grzejniki 219pln Pomijam fakt że do łazienki przydał by się od razu do suszenia ciuchów 259pln. Potrzebujesz minimum 60m miedzi. 20pln za m2 ( najtańsza!!! zazwyczaj 30pln) = 1200pln Pomijam złączki kolanka, cynę itd. Koszt robocizny za przewiercenie ścian, założenie instalacji. Polutownia i zaszpachlowanie to MINIMUM 1 tyś pln. Na śląsku realne 1500. Folia za grzejnik jw 250pln Koszt szpachli potrzebujesz ok 30 - 60kg szpachli czyli wiadro acryl putz kosztuje = 27kg = 60pln czyli 120pln za szpachlę. Do tego farba masz do pomalowania 20m2 czyli licząc że łazienkę i sufity białe a wysokość to ok 230cm mamy conajmniej 20 * 2,3 * 4 = 184m2 ścian i ok 20m2 sofitu czyli ok 250m2 licząc to co nie podałaś kuchnia i przedsionek. ABSOLUTNEGO MINIMUM czyli potrzebujemy na to minimum 20l farby. Najtańsza nobiles kosztuje 75pln za 5l co daje nam 75* 4 = 300pln Zważywszy że już mamy jakieś 8 tyś mam liczyć dalej ?? I to najniższym kosztem??

Gość Para narzeczenstwa
Bardzo nam odpowiada ta godzina no i dobrze wiemy gdzie byla telekomunikacja na Pogoni. Bedziemy napewno,my przyjedziemy czerwonym Voswagenem dwudrzwiowym i bedziemy czekac na parkingu przy budynku telekomunikacji. Liczymy ze pani przyjdzie czy tez przyjedzie,a zatem do zobaczenia jutro o 16.

Gość kolejna głowia baba
Ha ten najtańszy piecyk ma jeden myk nie jest wliczona cena wymiennika. Czyli dodatkowe 400pln. A i zapomniałem policzyć rury do wymiennika. Co daje dodatkowe ok 5- 7m rury czyli dodatkowe 150 pln >

Gość Chcialby ktos
Nie chce mi sie z toba gadac bo jestes zbyt niedojrzaly i po za tym moj maz ma firme budowlana plus wlasnie roznego typu instalacje czy to gazowe czy elektryczne,wiec sie nie wymadzaj bo daleko ci do fachowca z kiludziesiecioletnim stazem w branzy. A czytac tez widze nie umiemy . Pisalam ze mieszkaniu nie trzeba zadnego remontu ani nawet malowania. Idz glosic i wciskac te glupie madrosci naiwniejszym od siebie bo ze mna nie pogadasz bo za malo jeszcze wiesz o interesach budowlanych. Do pary narzeczenstwa. Skoro Wam odpowiada to oczywiscie bede na miejscu o 16, jestem takze umowiona z Panstwem ktorzy tez sa zainteresowani,ale na sobote. Nie martwcie sie koszt centralnego wyniesie polowe tego co wyliczyl ten ,,fachura'',w koncu wiem co mowie bo ta kwestie maz bierze na siebie bez obaw,on ma takie uklady po tylu latach wspolpracy ze ten tam wyzej te wyliczenia moze przedstawic laikom. Zreszta spotamy sie zobaczycie wszystko po kolei przeanalizujemy i dojdziemy do konsensusu,mieszkanie wynajmuje po raz pierwszy ale zasiegnelam kilku porad i zapewniam ze mozemy zejsc z ceny wyjsciowej ale tak jak mowilam o tym bede rozmawiac tylko z madrymi i rozsadnymi ludzmi ktorzy maja pojecie o zyciiu. A lazienka i przedpokoj to nie sa te obecne klitki w ktorych nie ma sie nawet jak obrocic. Zreszta sami zobaczycie,do mieszkania mozna sie wprowadzac chocby dzisiaj,bo standard jest nawet wyzszy niz w nie jednym z tych mieszkan gdzie mieszka stu lokatorow w bloku lub klatce.

Gość Chcialby ktos
Nie chce mi sie z toba gadac bo jestes zbyt niedojrzaly i po za tym moj maz ma firme budowlana plus wlasnie roznego typu instalacje czy to gazowe czy elektryczne,wiec sie nie wymadzaj bo daleko ci do fachowca z kiludziesiecioletnim stazem w branzy. A czytac tez widze nie umiemy . Pisalam ze mieszkaniu nie trzeba zadnego remontu ani nawet malowania. Idz glosic i wciskac te glupie madrosci naiwniejszym od siebie bo ze mna nie pogadasz bo za malo jeszcze wiesz o interesach budowlanych. Do pary narzeczenstwa. Skoro Wam odpowiada to oczywiscie bede na miejscu o 16, jestem takze umowiona z Panstwem ktorzy tez sa zainteresowani,ale na sobote. Nie martwcie sie koszt centralnego wyniesie polowe tego co wyliczyl ten ,,fachura'',w koncu wiem co mowie bo ta kwestie maz bierze na siebie bez obaw,on ma takie uklady po tylu latach wspolpracy ze ten tam wyzej te wyliczenia moze przedstawic laikom. Zreszta spotamy sie zobaczycie wszystko po kolei przeanalizujemy i dojdziemy do konsensusu,mieszkanie wynajmuje po raz pierwszy ale zasiegnelam kilku porad i zapewniam ze mozemy zejsc z ceny wyjsciowej ale tak jak mowilam o tym bede rozmawiac tylko z madrymi i rozsadnymi ludzmi ktorzy maja pojecie o zyciiu. A lazienka i przedpokoj to nie sa te obecne klitki w ktorych nie ma sie nawet jak obrocic. Zreszta sami zobaczycie,do mieszkania mozna sie wprowadzac chocby dzisiaj,bo standard jest nawet wyzszy niz w nie jednym z tych mieszkan gdzie mieszka stu lokatorow w bloku lub klatce. I dziekuje za te niedojrzale i chamskie wpisy jak i te pozytywne. Zazsrosc to jednak paskudna cecha ale nieuctwo jeszcze gorsza.

Gość Lambadaqqq
te wpisy autorki jako ludzi zainteresowanych zeby podbic temat, umawianie sie z samą sobą, to taka żenada ze az ciezko uwierzyc ze pisze to dorosła osoba:D

Gość ddddddd3
poważny człowiek dałby ogłoszenie do gazety, na portalu swojego miasta, podał namiary na siebie. Tylko idiota ogłasza się na kafeterii :D:D

Gość lkjhgfdsazz
a czy w tym mieszkaniu sa wysokie progi?

Gość Chcialby ktos
A niby wy tutaj w wiekszosci to ,,powazni ludzie'',dobre sobie. Dziecko ja wiem gdzie mam zamieszczac ogloszenia,ale jak widzisz nawet na glupim kafe mozna znalezc potencjalnych zainteresowanych wynajmem. Mam za duzo lat zeby bawic sie w takie zabawy jak pisanie z sama soba,bo dla mnie to nie jest zabawne i niepotrzebne,bo wystarczy ze puszcze wiadomosc poczta pantoflowa i bez najmniejszego problemu znajde chetnych bo mieszkanie ma idealne warunki mieszkaniowe jak i jego polozenie oraz kilku lokatorow w klatce,a dzisiaj sporadycznie sie to zdarza zeby trafic na tak intratne usytuowanie i znikoma ilosc lokatorow w klatce,a i cala reszta to kwestia dogadania sie. Tyle w temacie,i tak sie dziwie ze wdalam sie w takie bezsensowne dyskusje z gowniarzami ktorzy chcieliby luksusy za darmo najlepiej a ktorzy pojecia o zyciu nie maja. Nigdy nie wynajelabym jakiemus kawalerowi lub panience,bo mieszkanie jest przygotowane zeby sie tylko wprowaszac a tacy to tylko zgnoic potrafia bo nie maja szacunku do czyjejs wlasnosci/ Dobranoc.

Gość kurwwwwwwa babo jeszcze tutaj
piszesz? podali ci nr telefonu coś slepo ? dzwoń i gadaj z ludźmi a nie piertol 3 po 3 szukasz ludzi a piertolisz o hujach w kapeluszu niedojrzała krowo

Gość nikomu to nie
koles ktory pisal ile kosztuje centralne ma racje..wiem bo moj ojciec zaklada centralne i jest dosc kosztowne, sama robocizna to 600=1000 zl od pieca

Gość szuka frajerów
żeby centralne zrobić a ludzie sie godzą bo nie chca dawać odstępnego to myślą że taniej wyjdzie centralne naiwniaki ja też spotkałam mieszkanie odstępne 300 + 500 czynsz do spółdzielni 3 pokoje z kuchnią z centralnym ale jak weszłam to tak szybko wyszłam mieszkanie ruina wymagające remontu dziurawe krany,rury brudne ściany itd powiedziała baba że jak zrobie kapitalny remont to przez jakiś czas nie weźmie odstępnego to jest chore robić remonty czy centralne w cudzej budzie wynajete mieszkanie ma być czyste i ciepłe - wejsc tylk z walizką a nie remontować to głupota robić komuś i sie meczyć z remontem