Gość MegiLena87 Napisano Sierpień 9, 2012 Niebawem szykuje mi się pierwsza randka z nowo poznanym facetem. Znamy się póki co tylko z internetu, na żywo jeszcze nie, jesteśmy z różnych miast itp. . Na necie jak do tej pory rozumieliśmy się świetnie, wobec czego mam obawy, iż na żywo może nie być już tak różowo. Moje największe obawy dotyczą : - jeśli już przerobiliśmy tysiące tematów przez internet, o czym można na żywo porozmawiać podczas pierwszego spotkania ? - nie umiem ani wysyłać ani odbierać sygnałów ---> napiszcie proszę, w jaki sposób wysyłacie pozytywne sygnały, że ktoś Wam odpowiada oraz jakie sygnały powinny płynąć z drugiej strony ? - co mówić, by dać do zrozumienia, że ma się ochotę na kolejne spotkanie, jeśli ta druga osoba się spodoba ( jednak nie chcę tego powiedzieć wprost, jestem mimo wszystko tradycjonalistką, uważam, że inicjatywa należy do faceta ) , takie lekkie znaki chciałabym dać, jednak mieć pewność, by facet je odczytał - czy to on powinien prowadzić rozmowę ? - co najważniejsze, co zrobić, by się wyluzować i mniej stresować ? - jak długo powinno trwać spotkanie oraz w jaki sposób je zakończyć, jeśli będzie pozytywne ? Powinnam pierwsza je zakończyć ? Co powiedzieć wówczas oprócz tego, że dziękuję za spotkanie, tak, by wiedział, że może mi kolejne zaproponować, jeśli będzie chciał ? - w jaki sposób sprawić, aby rozmowa i spotkanie były ciekawe dla obu stron ? - oraz co robić w czasie krępującej ciszy ? ( moja zmora ) ---> najbardziej obawiam się tego, że nie będzie o czym rozmawiać, nie będę wiedziała co powiedzieć lub zacznę się jąkać itp. ---> jak sobie poradzić z tą obawą ? - widziałam też, że dziewczyny radziły, by być niedostepną - tylko jak z tym nie przesadzić ? - oraz poproszę o ogólne "zasady randkowania" przed i podczas pierwszego spotkania - znam tylko te po pierwszym spotkaniu, że to facet powinien się pierwszy odezwać itp. . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach