Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o_matko

czy już jechać????????? Proszę pomócie !!!!!!

Polecane posty

Gość o_matko

dziewczyny proszę doradźcie mi!!!!! Błagam!!! jakieś pół godziny temu odeszły mi wody, to na pewno to bo sporo ze mnie chlusnęło! Nie wiem czy juz jechać do szpitala. Wody mi odeszły ale nic nie czuję, nie mam żadnych skurczy ani nic. Mąż już wyjechał z pracy ale pracuje 150 km od domu więc będzie za 2 godziny dopiero! Nie wiem co robić, zamawiać już taxi do szpitala czy kogę czekac na niego? Czekać aż pojawią się skurcze czy zdążę wtedy dojechać do szpitala? Do szpitala mam około 30 min. taksówką. Proszę, podpowiedzcie coś, jestem tu całkiem sama!!!!!!!!

Gość jnlibuio
Jedz natychmiast. Gdybyś miała skurcze- można czekać, przy wodach trzeba jechać od razu, bo może wypaść pępowina. Powodzenia!!

Gość mouv
mnie odeszły wody ok 9.00 -skurczy zero. Urodziłam z oxytocyną za niespełna 18godz. Więc to nie takich hop siup. Taxi albo karetkę zawsze zdążysz wezwać.

Gość o_matko
wody były przezroczyste całkiem, naet nie mętne. no właśnie pewnie mnie odeślą jak pojadę, bo skurczy brak. Jezu tak się boje

Gość mouv
"Gdy odejdą wody płodowe, jedź do szpitala Gdy odpłyną ci wody, trzeba jechać do szpitala, nawet jeśli nie mają niepokojącej barwy i nie odczuwasz skurczów. Skoro pęcherz płodowy jest nieszczelny i przestał chronić niemowlę, bakterie z pochwy mogą zawędrować do macicy i zainfekować maleństwo. Zdarza się to u 1 na 100 noworodków urodzonych ponad 24 godziny po przedwczesnym odejściu wód płodowych. Jednak groźne powikłania pojawiają się w takiej sytuacji 10 razy częściej niż w całej populacji noworodków. Poza tym ryzyko rozwoju zakażenia u noworodka wzrasta, jeśli dojdzie do stanu zapalnego błon płodowych, a to często zdarza się już 6 godzin od pęknięcia pęcherza płodowego."

Gość Ewelina,8686
Jedż, zawsze to bezpieczniej, ale jak nie masz skurczy to nie urodzisz hop siup w ciągu godziny w domu :) powodzenia :)

Gość aneczkal....
Nie sadze, ze Cie odeślą... :) Ja bym jechała juz, a męzowi kazała przyjechac prosto do szpitala :) Powodzenia!

Gość jnlibuio
kobieto, nie odeślą Cię!! Bierz torbe i jedz do szpitala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

potwierdzam, szpital i telefon informacyjny do męża że ma ciebie na oddziale szukać jeśli się nie odezwiesz w ciągu 2 godzin. Szczęśliwego rozwiązania życzę, to wielka chwila w Twoim życiu, głęboko oddychaj przeponą i wszystko będzie dobrze !!! :-)

Gość Ewelina,8686
Po co wy ją straszycie ?! :o chciałybyscie aby wam np przed operacją ktoś czytał statystyki powikłań?! no luuuudzie 😠

Gość u89080
statystyki? Tu chodzi o swiadomośc zaniedbań. Mnie lekarz akurat poinstruował co mam zrobic i właśnie przy odejsciu wód kazał mi natychmiast jechac do szpitala. Nawet bez skurczy.

Gość o_matko
to jednak pojadę. Zadzwoniłam na IP. Trzymajcie kciuki, cholernie się boje.

Gość Ewelina,8686
Chyba nie ma kobiety która się nie bała porodu. Najcudowniejsza chwila to zobaczenie maleństwa :)

Gość aneczkal....
Trzymamy, nie bój sie ! bedzie dobrze :)

Gość niuu
Myśl o dziecku i jak już ktoś pisał oddychaj przy skurczach przeponą.

od momentu odejścia wód ciężarna musi !!! być pod opieką lekarzy , co innego sączenie - wtedy paniki nie ma ale Ty mówisz że ci chlupnęły więc od tej pory trzeba badać stan dziecka które straciło już ochronę